37 • 84 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

úvodrybyrostlinyostatnínemociradyodkazyinzerátyakcefórumchatnádržeobchodyvýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Dekorace a dno » Dekorace » přírodní lávové kameny 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci
12.05.08 22:10:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvejvar® – přírodní lávové kameny
Ve sklepě mi leží kýbl lávových kamenů a rád bych je skusil dát do akva. Co je potřeba s nima udělat než je budu moct dát do akvária?
Jsou z Etny a z Vesuvu, problém je v tom, že na některých jsou sirné povlaky a netuším, jak z toho tu síru kompletně dostat.
Všude se používají červené, ale myslím, že tam mám i nějaké černé, je mezi nima rozdíl?
13.05.08 01:10:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPolux® – Re: vejvar
Ja je v akva mam muzes juknou do profilu.Jelikoz jsem je dostal od kamarada co je mel v akva tak jsem snima uz nic nedal.S tou sirou ty tam nedavej to asi jentak nesundas.No a z tema cistyma bych udal to same jako treba z korenem poradne ocistit a nechat vyvarit. X-)
13.05.08 09:33:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Mrakoplash®
ja bych se toho bal docela. nikdy nevis co ti muze do vody uvolnovat.
13.05.08 10:27:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - johan® – Re: vejvar
když si uvědomím, že dávám do akva dešťovku i v zimě, kde je dost sloučenin síry a nic viditelného to nedělá a jednou sem měl akva i z uhlí,kde je síry taky dost, tak nevím. Spíš bych to zkusil. Udělal bych si jedno akváriu a tyto kameny tam dal na zkoušku. ;-) a sledoval a sledoval :)
13.05.08 10:37:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekBeddy®
Podle toho ci matně pamatuju z hodin chemie, kyselina sírová z toho nebude. A nejsem si jistej, esli se síra ve vodě jen tak rozpouští. Maximálně vznikne slabej roztok kyseliny siřičitej. Zkusil bych dát šutry do kýble z vodou a měřit Ph
13.05.08 11:15:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKokos®
Když jsem ještě doma měl tlamovce tak jsem kdesi v Praze koupil plný igelitový pytel lávových kamenů. Byl za super cenu. Bohužel jsem však od té doby co jsem kameny vložil do akvária musel bojovat s povlakem na hladině. Nikdy jsem nepřišel na to co ho způsobovalo. Na tlamovce asi neměl žádný vliv, ale z estetického hlediska nic moc. Jakmile jsem lávu vyndal bylo po povlaku.
Podobná témata
Bílé kameny, břidlice a kameny do akva, dno bez šterku - pouze placaté kameny, Jaké akva rostliny, mohu přichytit na kořeny a větve a kameny?, Je možné si vzít nějaké rostliny,kameny apd. do akvária s potoka nebo rybníka, Kameny do akvária, kameny-obsahují Ca nebo ne?, Kde v Brne na kameny, Lavove kameny, lávové kameny, lávové kameny, lávové kameny - Praha a okolí, Lavove kameny a vliv na vodu, Přírodní akvárium, stačí jemnozrný písek adrobné kameny na dno akva?, vzduchovací kameny, Zajimave kameny do akva?

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno | Přidat reakci | Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: vpnet.cz • 25.07.08 13:15:42 za 2.126 s