3•42 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

úvodrybyrostlinyostatnínemociradyodkazyinzerátyakcefórumchatnádržeobchodyvýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Voda, přípravky na úpravu a testy » Úprava vody po RO-mineralizátor ? 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci
12.05.08 13:19:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPřéma® – Úprava vody po RO-mineralizátor ?
Zdravím všechny,
chci se zeptat,jestli je pro akvaristické účely vhodné zařazovat za membránu reverzní osmózy mineralizátor.
Díky . X-)
12.05.08 13:29:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: Přéma
Ne, lepsi sluzbu udela michani s neupravenou (temer ve vsech pripadech) vodou.
12.05.08 14:01:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPřéma® – Re: filipsi
Díky za názor,
míchání s neupravenou vodou upřednostňujete i před přidáváním komerčních přípravků ((pH/KH plus) ?
12.05.08 14:40:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: Přéma
To ne, presne toho se pouze michanim s puvodni vodou casto docilit neda. Ale pred pripravky bych uprednostnil, pokud bych mel potrebu, nakup chemikalii (jedla soda, ...). Zalezelo by na tom, pro jake objemy a ryby, a proc a jak bych chtel znovu mineralizovat RO vodu.
12.05.08 15:11:56  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPřéma® – Re: filipsi
Taky chci nejprve zkoušet jedlou sodu...a ten mineralizator,mám ho tam pro domácnost,mám ho vyndavat,když si budu napouštět vodu pro akvárium?Podle mne nevadi...nebo ano?Když pak stejně budu přidávat jedlou sodu... :-O
12.05.08 20:19:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPřéma®
Má někdo s tím mineralizátorem zkušenosti?
12.05.08 22:01:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: Přéma
Abych pravdu rekl, prilis nechapu osmozu v zavesu s mineralizatorem. Pokud neni nejakym zpusobem vstupni voda "divna", proc ji demineralizovat a nasledne mineralizovat? Skodit ti to tam nebude, asi i po pruchodu mineralizatorem bude obsah ca, mg + dalsi nizky. Ale zbytecne opotrebovavas (vypotrebovavas) mineralizator. K michani pak pouzijes puvodni vody mene, nez pokud bys pouzil cistou osmozu. Krom opotrebeni mineralizatoru je jeste jedna vec - vodu ochudis i o dalsi prvky, pro zivocichy i rostliny nezbytne, tim, ze budes pridavat mene puvodni vody k dosazeni pozadovane tvrdosti, bude jich tam mene, a budes je muset dodavat tim vice jinak (pmdd ..).
Zaver - kdyz tam bude, zadny zavazny problem to nebude, jen je tam jaksi pro akva pouziti zbytecny. Osmozou bych si asi doma vodu na piti nepripravoval, at uz s mineralizatorem, nebo bez. Temer vsechna pitna voda (kohoutkova) v cr je k piti vhodna, a timhle se muze udelat vic skody nez uzitku. Ale to je jen muj osobni nazor, dlouhodobe srovnavaci zdravotni testy myslim (bohuzel) neexistuji. Kazdopadne to opet asi neni vazny problem, clovek pije i mineralky a jine vody, nez doma.
12.05.08 22:10:19 / 13.05.08 09:40:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPřéma® – Re: filipsi
Díky moc za názor,tak nějak jsem si to myslel... ;-)
Budu experimentovat,nejdříve v malém (litry)budu míchat vody z RO s mineralizátorem,bez,vodu z kohoutku,jedlou sodu apod.

Temer vsechna pitna voda (kohoutkova) v cr je k piti vhodna

To asi jo,ale já nežiji v ČR a s vodou mám opravdu problémy,proto jsem si pořídil RO,i pro akva i pro domácnost...
12.05.08 22:15:36 / 12.05.08 22:16:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi®
...,ale já nežiji v ČR a s vodou mám opravdu problémy...
Aha, ted teprve koukam. A jako sladek asi dobre vis, co ti z kohoutku tece. Tak to preju dobry var (nebo co se preje) a malo pobytu na wc kvuli vode.
12.05.08 22:20:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPřéma® – Re: filipsi
Díky.... X-)
Podobná témata
Ako znizit teplotu vody?, aky externy filter?rozstrekovaci alebo vyvod do vody, anti-ichtin a výměna vody, Bublinky na hladině vody, Cichlidka Kakadu - tvrdost vody, Co všechno potřebuju pro úpravu vody?, CO2 pomocí sycené vody, čistota vody, destilka-změkčení vody, filtr vs. vymena vody+chemie, hladina vody, hodnota vody - vodárna Sivice, Hodnoty vody, Jak snížit tvrdost vody, Jak změkčit tvrdost vody ?? a čím ??, Jaké a kolik topítek na 450 litrů vody?, Je vhodné CO2 do vody 2dKH?, Jedlá soda na zvýšení pH vody, Kolísající ph vody, kompletní výměna vody, krutá výměna vody, Kvalita vody, Kvalita vody, Kvalita vody v jednotlivých regionech, Návody, Nej připravky pro snížení tvrdosti vody, obeh vody v akváriach, obsádka a tvrdost vody, odkalování + čerpání vody zpět, odparovani vody, odstanění hnědého zbarvení vody, ohřivani vody - pařák, ovlivňování vody, pH vody pro chov terčáků?, Potěr a výměna vody, Pozor na výměnu vody, promíchání vody v akva, Přísady do vody, reakce vody na kokos, Rostliny do tvrdé vody, Rozbor a kvalita vody...., ryba bez vody, rybyk do tvrde vody?, savo bez výměny vody, Sera odkalovac bez vymeny vody?, Šneci a tvrdost vody, teplota a PH vody, Teplota vody, terčovci-docileni kvality vody, Terčovci-jaké jsou ideální hodnoty vody

Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy | Přidat reakci | Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webu | RSS | Hledat | Napište nám | Vzhled | Hosting: vpnet.cz | 09.07.08 05:48:22 za 0.728 s