12.05.08 14:40:25
filipsi® – Re: Přéma
To ne, presne toho se pouze michanim s puvodni vodou casto docilit neda. Ale pred pripravky bych uprednostnil, pokud bych mel potrebu, nakup
chemikalii (jedla soda, ...). Zalezelo by na tom, pro jake objemy a ryby, a proc a jak bych chtel znovu mineralizovat RO vodu.
12.05.08 22:01:33
filipsi® – Re: Přéma
Abych pravdu rekl, prilis nechapu osmozu v zavesu s mineralizatorem. Pokud neni nejakym zpusobem vstupni voda "divna", proc ji
demineralizovat a nasledne mineralizovat? Skodit ti to tam nebude, asi i po pruchodu mineralizatorem bude obsah ca, mg + dalsi nizky. Ale zbytecne
opotrebovavas (vypotrebovavas) mineralizator. K michani pak pouzijes puvodni vody mene, nez pokud bys pouzil cistou osmozu. Krom opotrebeni
mineralizatoru je jeste jedna vec - vodu ochudis i o dalsi prvky, pro zivocichy i rostliny nezbytne, tim, ze budes pridavat mene puvodni vody k
dosazeni pozadovane tvrdosti, bude jich tam mene, a budes je muset dodavat tim vice jinak (pmdd ..).
Zaver - kdyz tam bude, zadny zavazny problem to nebude, jen je tam jaksi pro akva pouziti zbytecny. Osmozou bych si asi doma vodu na piti
nepripravoval, at uz s mineralizatorem, nebo bez. Temer vsechna pitna voda (kohoutkova) v cr je k piti vhodna, a timhle se muze udelat vic skody nez
uzitku. Ale to je jen muj osobni nazor, dlouhodobe srovnavaci zdravotni testy myslim (bohuzel) neexistuji. Kazdopadne to opet asi neni vazny problem,
clovek pije i mineralky a jine vody, nez doma.
12.05.08 22:10:19 / 13.05.08 09:40:32
Přéma® – Re: filipsi
Díky moc za názor,tak nějak jsem si to myslel...
Budu experimentovat,nejdříve v malém (litry)budu míchat vody z RO s mineralizátorem,bez,vodu z kohoutku,jedlou sodu apod.
Temer vsechna pitna voda (kohoutkova) v cr je k piti vhodna
To asi jo,ale já nežiji v ČR a s vodou mám opravdu problémy,proto jsem si pořídil RO,i pro akva i pro domácnost...
12.05.08 22:15:36 / 12.05.08 22:16:08
filipsi® ...,ale já nežiji v ČR a s vodou mám opravdu problémy...
Aha, ted teprve koukam. A jako sladek asi dobre vis, co ti z kohoutku tece. Tak to preju dobry var (nebo co se preje) a malo pobytu na wc kvuli vode.