6 • 21 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Jak zabránit parmičkám v okusování rostlin. 

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 169x
10.05.08 11:16:02 / 10.05.08 11:16:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDoctorT® – Jak zabránit parmičkám v okusování rostlin.
Ahojsa všichni,
nemáte někdo nějaký tip? Mám hejníčko 8ks Parmiček zlatých ve společenské nádrži 70l a mršky mi okusují snad všechny rostlinky, krom tuholistých echinodorusů a anubiasu ( mam egerii, valisnerii, morypholium,a mnoho dalších. tone
Nakoupil jsem rostlinné krmení - vločky i tablety všemožných výrobců a nepomáhá to, když jim hodim salát, nechají jej být a věnují se rostlinkám, už nevím co dělat, ale pryč se mi je nechce dávat, jsou to jinak super ryby.

Díky za rady a tipy. ;-)

hop
10.05.08 11:52:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfantasta®
Moc Tě nepotěším. Potýkám se s podobným problémem už dlouho. Taky jim podstrojuju zelený krmiva bez i se spirulinou, různé druhy, ale ty bestie jakmile dostanou chuť, tak jsou schopny ohlodat rostlinku až na stonek. Pár kytek už takhle skončilo. Takže přeju pevný nervy. Abych se přiznal, tak jsem to částečně vyřešil tím, že z jemnolistých tam mám už jenom Bahnatku a ta ten úžer stihne kompenzovat rychlým růstem.
10.05.08 11:56:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDoctorT® – Re: fantasta
Zkusím na rostlinky pověsit miniaturní cedulky s nápisem, ZÁKAZ OKUSOVÁNÍ
a uvidim... smich
10.05.08 21:26:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpcword®
JÁ DÁVÁM KAŽDÝ DEN 2 LUPENY SALÁTU ZELENÉHO.......A RÁŃO JSOU JEN TVRDÉ STONKY.....JINAČ JE LUPEN CELÝ PRIČ...MOŽNÁ POMÁHAJÍ I ANCISTRUS
10.05.08 22:29:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekwayn® – Re: fantasta
Sušené krmení je jen sušené a nenahradí potřebu čerstvé stravy. Já parmičkám dávám na přilepšenou kus okurky nebo mražený špenát.
10.05.08 23:18:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEva_R® – Re: DoctorT
Našim moc chutná spařená kopřiva palec
11.05.08 10:13:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfantasta® – Re: wayn
Jenže moje parmičky striktně odmítají nabízenou jakoukoli náhradu a to včetně salátu, kopřiv i okurky. Asi jsou extrémně zmlsané. :)
11.05.08 19:02:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDoctorT® – Re: Eva_R
Kopřivu vyzkoušim, ale obávám se, že zbytečně, s kolegou Fantastou máme zřejmě parmičky z jednoho "vrhu" :) jelikož já těm mým již od jejich útlého věku podstrojuji kde co, ale ty rostlinky jsou asi zakleté, jelikož jen a jen do nich se pustí. sad
Ale jinak to jsou ty nejživější a nejakčnější rybky potlesk
11.05.08 21:07:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekYirka® – Re: DoctorT
Myslím, že ti zůstane rozlousknout dilema, vyměnit ryby nebo rostliny. Některé rostliny jim prostě chutnají a hotovo. Sám jsem takhle dojel asi 5x. Nakonec vždy ustoupily rostliny rybám.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 01:22:06 • 0.862 s