09.05.08 05:58:47
Vodník1® – Parmička černopruhá k tlamovcům
Jak už napovídá název fóra
tak bych rád věděl vaše názory...
Pořád se peru s řasou, nic nepomáhá, tak bych to vyřešil takto.
Vydrží? Kolik jich koupit?
Díky
09.05.08 10:38:46
wladys® – Re: Vodník1
Parmička černopruhá není všelék na řasu.Nehledě na to,že pokud chováš Mbuny tak u nich je hlavním zdrojem stravy řasa.Proč přidávat do
akva dalšího potravního konkurenta?Nejdříve bych se snažil odstranit příčiny vzniku řasy.Jinak pokud bys do akva dal velké odrostlé
parmičky tak by neměl být problém s jejich přežitím,ale já nejsem příznivcem takových šílených mixů.
wladys: Ani mne se tam nechce dávat uplně jiný druh ryb, ale na tu řasu jsem testoval snad vše, od snížení osvětlení až přes tablety od
Tetra algoStop depot, ale nic..
Hnusná tmavě zelená řasa se drží a z kytek nejde vůbec dolu
wladis: Jo ještě ta řasa je tak nedobrá, že Mbuny jí nemohou ani odtrhnou
10.05.08 08:54:35
Zřejmě máš ve vodě nadbytek nespotřebovaných živin.Měnit pravidelně jedenou týdně 1/3 vody,vyměň filtraci.Ten vnitřní filtr zjevně
nestíhá,navíc je dost silný a jen ti "honí vodu"...a nepřekrmovat.Chemii nepoužívat.
Já mám v 300l aq s mbunami 2 parmičky černopruhé a jednu červenoploutvou (mě tahle šílená kombinace nevadí) a v poho. Teď mají asi 10 cm
a bez problému a to je tam mám skoro od potěru, ale jsou tak rychlé, že přežijí.
Díky za reakce, nad tou filtrací přemýšlim už déle, tak asi do toho pujdu, jinak nepřekrmuji a pravidelně 1X týdně vyměnuji vodu.
Dnes jsem byl v pet centru a pro srandu jsem se na to optal pracovnice a ta doporučila pravidelně měnit zářivky

tak jsem poděkoval za moc
dobrou radu a šel jsem do mekáče
11.05.08 23:06:17
Tak tos udělal moc dobře....super rada.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora