[1] 2 
08.05.08 11:13:10
sisitka® – jaka rybka k betce??
ahoj ,mam problem chci si zalozit novy akva no a mam bettku nechci ji dat pryc ale chci zalozit akva s bettkama,jenze bettak je dost agresivni a tak
mi poradili at tam samicky radsi nedavam.Bude to nejspis 30l akva a tak by mi to pro bettaka pripadalo takovy smutny,je tu jeste 1 moznost 17l
akva,jenze newim jestli by se mi tam zmestil filtr.predem dekuju
u mě jsou betaci mirumilovný, tak u mě můžou být dokonce i ze závojnatkama
teplotni rozdil to by asi moc neslo,malem sezral sumce a ten nebyl v akva skoro videt
Zaprvé příjemně překvapuješ nákupem většího akva, máš velké významné plus!
Ber to tak, že některé bojovnice zas tak moc bojovné nejsou a nechávají ostatní rybky na pokoji. Můžeš tomu pomoct taky tím, že "těm
druhým" dáš dostatek rostlin, jeskyněk a všeho možného, kde se budou moct případně schovat. Akorát počítej s tím, že jestli se ti
nějaké rybičky rozmnoží, Betta bude mít tendence dát si mladé k snídani...
a co skusit nějakou labirintku, čichavce třea zakrslího nebo třeba rajovce
Já bych doporučil spíše základní rybičky do začátku, než se naučíš. Určitě paví očka (vděčná, aktivní a barevná rybka), pak
tuším že jednoho krunýřovce už máš, k tomu ještě něco malého nenáročného. Vždycky jsem měl za to, že labyrintky vyžadují nějakou
speciální péči ale nevím... Tak jako tak, 30l je pořád malé akva takže žádné větší rybky
prvni sem chtela ciste bettacky akva , a ted newim cely akva jak to tak vypada budu platit sama,bettak sezral malem sumce ted newim jestli by pavi oka
nepovazoval za svou korist,a nejsou pavi ocka moc narocny a nemaj jiny naroky??mam koupit i vzdusak??nebo mam koupit 17l akva a zadnou rybku tam
nedavat??
Já mam v akva u bojovnic ještě, neonky, parmičky zlaté a paví očka + ancistruse a pancéřníčky a jsou úplně v pohodě, rájovce bych už k
bojovnici nedal, rájovec mi je utiskoval. Ale znám případy kdy ve velkých akváriích při spoustě úkrytů a rostlinek spolu tyto labyrintky
žily v symbióze.
Ony ty bojovnice zas tak "bojovné" nejsou, to spíš jen samci vůči sobě, ale k ostatním rybkám bývají mírné.
08.05.08 18:16:57
Joecz® – Re: DoctorT
já bych tam taky rájovce nedával, jsou decela velcí a alespoň u mě to společne s bettou silně skřípe.
Pokud jim uděláš ddostatek úkrytů a necháš akva zarůst, můžeš si koupit i samičky betty
Já jsem pro paví očka nebo molly.
moc vsem dekuju,jeste otazka pro bettku samotnou je to moznost 17 l akva ciste jen pro ni,nebo 30l akva s ruznyma druhama,premyslim o tech pavich
ockach jen newim jestli maj stejny naroky
paví očka jsou hodně přizpůdobivá
08.05.08 19:44:17
sisitka® – Re: DonJuanKarlos
ja ti popisu moji betku predstav si žraloka a nakou malou klidnou rybku tak by to asi dopadlo
pro bettku samotnou je to moznost 17 l akva ciste jen pro ni,nebo 30l akva s ruznyma druhama
08.05.08 22:30:45
Eva_R® – Re: sisitka
Jestli by to šlo, přimlouvala bych se za 30l akvárko čistě jenom pro betu, i bojovnice rády plavou a čím větší prostor, tím líp
Určitě se snaž co největší akvárko si budeš moct finančně dovolit, já kupoval 50l a teď je mi taky nějaké malé

jinak jak jsem
psal, zas tak bojovné betty nejsou a pokud tam bude dostatek rostlin a úkrytů, o ostatní rybky se bát nemusíš. Minimálně bych to zkusil s
očkama, rychle se množí (ne nadarmo traduje pověra, že většinou ještě v pytlíku když je člověk nese domů

), takže ti je někdo
určitě i daruje, jsou velmi přizpůsobivá (menší nároky než Betty) a ačkoli je někteří akvaristé berou skoro jako plevel, jsou to podle
mě nádherné rybky
09.05.08 11:00:33
Joecz® – Re: sisitka
pro bojovnici je 17l přepych, ten tvůj pravděpodobně pochází odněkud z thajské farmy, kde byl tak ve 2 - 3 litrech
já sám je mám ve 4 - 4,5 l a jsou v pohodě
já sám je mám ve 4 - 4,5 l a jsou v pohodě
normálně bych byl silně proti tomuto názoru, ale po náhledu do tvé prezentace uznávám, že pohodlí nejspíš mají (filtry, topení, živé
rostlinky - jinak řečeno vše, co v začátečnických mini akva chybí)
foxchosen napsal: Určitě se snaž co největší akvárko si budeš moct finančně dovolit, já kupoval 50l a teď je mi
taky nějaké malé
Každé akvarium co budeš mít ti brzy přijde malé

Nebo zkus jak jsem ti psal do vzkazu, koupi těch 30 přepůlit a udělat to pro 2 samce

měli by krásné ploutve
ja mam ted 5l takze asi pavi ocka
já bych taky byla asi pro paví očka, ty mimina by beťáček měl jako svačinku, a nepřemnožily by se ti. a pokud ti(nedej bože-ale asi se to
jednou stane) beťáček odejde do věčných lovišť budeš si moct do akvárka dovolit vybrat něco víc, s 17l toho moc nevykouzlíš. určitě to
budeš mít pekelně krásný
a co 23l???financni kapacita omezena pouze zasoby na horsi casy

akvarko 400kc, topitko 300kc, filtr newim ,rostlinky 200kc pisek 100kc,pavi ocka
(kolik jich mam koupit??)50kc(co vlastne zeroou??bettacky krmivo asi nebude to nej),krmivo pro pavi ocka 60kc,zapomnela sem na neco??
Chceš radu? podívej se ke mě do prezentace a tipni si, kolik z toho jsem kupoval... paví očka jsem dostal, mečovky taky, většina rostlinek je
taky darem... vypiš si tady na webu všechny akvaristy z Liberce, hezky se jim představ a popiš jim svou situaci. Většina akvaristů má
přebytky rostlin a když je nemají komu darovat, vyhazují je. Uvidíš, že dostaneš rostlinek víc než se ti do akva vejde a paví očka se
množí tak rychle, že taky určitě najdeš někoho, kdo ti jich pár daruje

Druhá věc - topítko. Já ho ze svého akva dal pryč, pokud
budeš mít nahoře dobré osvětlení, voda se ti prohřeje až až a filtr ji promíchá po celém akva. Určitě se snaž o co největší
akvárium, vše ostatní se dá nějak levně sehnat (já mám pěknej filtr za 120,- třeba)
09.05.08 13:25:32
S -
Eliška® – Re: Sisitka
Filtr ti bude stačit úplně obyčejný bublifuk za nějakých 50 - 60 korun.
vsem moc diky takze tam bude samec bettky a nejspis pavi ocka,ja jen jestli nevite o nekych levnejsich topitkach a aby nebyli moc vysoky
A jsi si jistá, že topítko potřebuješ? V prvé řadě si kup teploměr (40kč) a zjisti si, na kolika °C se ti drží voda v tom novém
akvárku. Čím větší, tím lépe drží pokojovou teplotu - moje elementka (12l) drží sama od sebe teplotu 22°C, hlavní akva (54l) drží jen
s pomocí zářivky 25°C. Topítko jsem ještě nepoužil, ikdyž mám, takže být tebou tak s ním taky moc nespěchám (přece jen nejsou zrovna
levná)
[1] 2 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora