5 • 19 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » ancistrus-nemoc? 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 205x
20.10.06 16:05:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKryštof (-12-11-10-9) – ancistrus-nemoc?
Zdar lidi.Hledal sem ve starejch tématech,ale moc sem nenašel,tak se obracim na vás.Před půl rokem sem si koupil 2 ancíky (asi 5 cm).Žádný nemoci se neprojevily,až před měsícem mi ze dne na den umřela samice.Všim sem si,že vůbec neni plachá jako dřív,měla propadlý břicho dovnitř a jakoby neměla sílu se přisát..Vždycky po chvíli sjela dolu.Druhej den byla mrtvá-úplně bílá.Vyměnil sem část vody,zasolil a všechno bylo v poho až do dneška.Samec je na tom úplně stejně, takže zejtra bude nejspíš taky tuhej :-( Dá se eště něco dělat? A co to může bejt?Tady sem čet že někomu umřel ancík po dvou letech taky zničehonic..Proč???
20.10.06 16:14:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVodník (-12-11-10-9) – .
Mně zase zničehonic žije. Přežil když jsem ho dal do 10 stupňů chlorované vody a do vody bez kyslíku a vzduchování. Ležel na dně na zádech, ale po přelovení to rozchodil. Musíš ho otužovat jako já, pak ho nějaká drobná nemoc neohrozí.
20.10.06 16:34:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekWampi® – já už nemám slov!
Prosímtě vodníka fakt neber vážně, někdy kecá snad z hladu... tone
20.10.06 17:15:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKryštof (-12-11-10-9) – ancici
V tom případě se Vodníku koukej jít nažrat :-) A až to uděláš,tak mi zkus poradit něco lepšího..Nebo kdokoliv jinej, kdo je najedenej nebo z hladu nekecá blbosti..
20.10.06 18:40:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektomas j (-12-11-10-9) – RE :Ancik
Ahoj četl jsem tvůj problém a i když krunýřovcem chovám s takovým problémem jsem se ještě nesetkal.Povídáš propadlé břicho jo?To může být nějaká střevní choroba nebo nedostatek potravy.Každopádně dej krunýřovce do nějaké akvária a tam přidej akriflavin,sůl, a vzduchuj.Uvidíš jak se to vyvine :-O
20.10.06 20:11:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKryštof (-12-11-10-9) – ancik
Potravy má dost-ryby krmim 2x denně a ancíky přikrmuju tabletama.S chemickejma léčivalma mam práve dost blbý zkušenosti-zvlášť krunýřovci sou na chemikálie dost choulostivý.Zatim to řešim zasolenim,silnym vzduchovánim a zvýšenim teploty..Ale moc šancí mu nedávám :-( Mě by spíš zajímalo,co to může způsobovat.V jinym akwa mam pár krunýřovců(sou teda podstatně větší),ale nikdy žádnej problém...
20.10.06 22:23:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektomas j (-12-11-10-9) – re
Já myslím ,že ten akriflavin by mu nic neudělal.Já mám i potěr a použil jsem to na ně a v pohodě všichni přežily a to ten potěr mohl mít tak 2 týdny.Pokud mu nedáváš velké šance ,tak to i tak radši zkus.Ten akriflavin je výborný na plísňové,bakteriální a další nemoci, takže tímto bys mu mohl zachránit život ,ale vše je jen na tobě :-O Pokud si pčece jenom chceš něco ověřit ,tak zajdi k Catfisch(www.catfisch.cz) .U těch druhých krunůřovců to nemáš ,protože je to zkrátka náhoda, někdo to dostaně někdo se s tím sesetká celý život ,to si nevybereš :-(
20.10.06 23:04:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKryštof (-12-11-10-9) – dik
Dik za snahu,ale už to má za sebou..Bylo to eště rychlejší než sem čekal..V deset už byl tuhej a začal mu bělat hřbet.No nic,budu pátrat dál.Mě jenom prostě neni jasný,jakto,že to příde dycky tak z ničeho nic.Eště včera byl normální.Je to fakt divný..!?!?
20.10.06 23:09:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekWampi® – podivnosti
Ono se furt něco děje. Mě se nedávno ztratil ancík samec, už byl pěknej velkej a je fuč. Přidávala jsem štěrk na dno , zdálo se mi , že je ho třeba přidat. Dělala jsem to opatrně po malých hrnečkách, tak mě napadlo, že jsem ho snad blbce zasypala. No každopádně od té doby chybí a není k nalezení. Taky je to pro mě záhada ahoj
20.10.06 23:13:12  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Mrakoplash® – zahada
Tak ty mas pomerne veliky akva Wampi, takze treba nechybi jen si hraje na schovavanou ;-)
20.10.06 23:15:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekWampi® – ne ne
To fakt ne , já o těch mých ploutvých mám přehled. Vidím tam po dně rejdit i pidi pancéřníčky . Tak toho halamu bych nepřekoukla. A už je to tak měsíc. ano
20.10.06 23:17:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Mrakoplash® – hmm
Ja sem se pidil jak uz sem psal po krevetkach :) proste sem tem rybkam koupil drahy krmeni smich
20.10.06 23:25:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekWampi® – ztráty
No jo stane se. Zase se obyčejně něco za to narodí a někdy se to vrátí i v desítkách. Sakra nechcete někdo black molly?? smich
20.10.06 23:28:37  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Mrakoplash® – Molly
Noo ja bych sice jeste neco pridat chtel ale molly to nejsou ;-)
21.10.06 15:43:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKryštof (-12-11-10-9) – blackmolly
Já mam black moll plný už 3 akwa(teda ty dvě sou fakt malý,jen dočasný řešení).A když sme u těch záhad:mam 2 samice mečovky zelený(sou žlutý) a jedna se tak po měsíci "předělala" na samce.To eště neni ta záhada(u tohodle druhu je to normální-pohlavní zvrat).Ale tenhle nepravej pár se furt snažil rozmnožit a když to nešlo,začal to "samec" mečovka zkoušet na stálesemnožící blackmollu.To se samozřejmě nelíbilo molákovi,takže se furt proháněli.Když sem přijel z dovči,vypadal sem asi takhle coze Po akwa mi plavalo asi 10 malejch molátek a pak dalších 10 žlutočernejch flekatejch mimin!To nechápu,páč mečovka "samec" se množit nemůže-nemá samčí pohl.orgány!Takže to můsí bejt blackmolly,ale žlutočerný sem v životě neviděl!!Vy jo? smich
21.10.06 17:00:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – ancík
Hlavně ho nesol,udělá mu to hůře.Mě takto odpadl tak před 5-6 lety úplně stejně.Nic mu nepomohlo.A léčba 1ks vyjde na několik stovek.Odkud jsi?
21.10.06 17:35:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKryštof (-12-11-10-9) – .
z Prahy
21.10.06 17:38:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKryšof (-12-11-10-9) – léčba
A jak se dá teda léčit?Určitě si v budoucnu chci zas nějaký koupit a nerad bych,aby se to opakovalo..I když jak je vidět,tak tomu asi nezabránim :-(
21.10.06 17:45:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNemeziss® – blackmolly
Já mám jednu žlutočernou blackmolly a v obchodech jich je taky dost :o) takže existujou :)
21.10.06 17:59:37  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKryštof (-12-11-10-9) – uff
Tak to sem rád!!Já už se lek,že mam nějaký mutanty smich Ale sou fakt pěkný..
21.10.06 18:21:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – ancík
No včera jsem byl na výstavě a u stánku Sera se navalil pán že má nemocné ryby - střevní paraziti.Sera má teď nové léčiva.Jsou to spíš veterinární léky,takže žádné ty běžně nefunkční sračky co jsou běžně na krámech.jenže nalinká lahvička stojí přes 450,-kč.To se Ti nevyplatí.Takže navrhuji udělat pokus.Já mám nějaká léčiva od veterináře-je to na střenví bakterie a bičíkovce.Takže mrknu na to dávkování a můžu Ti něco darovat,včetně anávodu na aplikaci.Jedná se o nějaká antibiotika,takže je tam pořád velké riziko úhynu.Ale na druhou stranu nic jiného mě nenapadá.Je to lepší než si koupit drahý preparát se stejně nejistým výsledkem.Akorát mě pak napiš jak velkou máš karanténu ať vím kolik je třeba.Pak mě napiš na mejlu a dohodnem více. ;-)
21.10.06 19:23:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKryštof (-12-11-10-9) – diky moc
Díky,Romane!Potěšilo mě,že má někdo fakt snahu mi pomoct.Ale já už nemam koho léčit.Jak sem psal předtim,včera večer mi umřel samec a semice už asi před měsícem..A druhej pár ancíků mam v jinym akwa a ty byli,sou a doufám,že i nadále budou v pohodě..
21.10.06 22:21:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – tak to jó
držím palec v dalším chovu.Poku bude nějakej problém,tak se klidně obrať na mě.A pokud bude v mých silách pomůžu.Včetně dalších zkušenějších kolegů zde na fóru.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 01:21:14 • 0.868 s