3 • 12 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Dekorace a dno » koreny porad barví vodu... 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 711x

Žádná předchozí stránka [1] 2 3 Přejít na další

05.05.08 13:57:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekzora® – koreny porad barví vodu...
Prosim o radu, pred vice nez mesicem sem si koupila dva koreny do nove zalozeneho akva, ale porad je do akva nemuzu umistnit protoze neustale barví vodu rozzureny uz sem skusila snad vsechny rady z fora... nekolikrat sem koreny prevarila v slane vode nechala uz mesic macet ve vode mimo akvaria dokonce sem skusila i nocni lazen ve vode se savem a nic nezabira :-( :-( :-(
vodu jim menim kazdy den... je jeste neco co bych mohla skusi? Nechci je davat do akva kym este barví. Díky
05.05.08 14:25:50 / 05.05.08 14:44:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik® – Re: zora
To jsou koreny z akvaristiky, oni jednou treba jednou prestanou barvit.

Jinak co ja bych za to dal :-), misto toho tam davam akvahum. . .
05.05.08 14:38:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLorsson® – Re: zora
Mel jsem podobnou zkusenost a po par dnech sly z akva. Byly to ty dvoubarevne Mopani. Pak jsem zjistil ze koreny z akvaristiky, ktere nebarvi, jsou Driftwood. Byly i levnejsi nez Mopani. Budes se muset obrnit trpelivosti a cekat a cekat, on jednou prestane barvit ale muze to nejakou dobu trvat. Ma to vliv jen na barvu vody, pro rybicky to na zavadu neni, naopak je to pro ne dobre.
05.05.08 14:41:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekzora® – Re: Lorsson
Mas pravdu koreny su dvoubarevne :-) tak teda budu cekat a cekat snad se to vyplatí ;-) Dakujem.
05.05.08 14:46:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDahak® – Re: isamik
Taky nechapu tu touhu mit doma neprirozene nezdravou kristalove pruzracnou vodu :).Me bohudik koreny porad vodu barvi takze to nevypada jak bazen s chlorovanou vodou.
05.05.08 14:57:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekzora® – Re: Dahak
No neprirozene nezdravou kristalove pruzracnou vodu mit taky nemusím, ;-) ale to moje akva vypadalo po 3 dnech úplne "rezave" proste toho barviva pouseli ty koreny moc :-O
skusím je teda znovu dat do akva a uvidím, mozna to uz nebude tak hrozný ;-)
05.05.08 15:03:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDahak® – Re: zora
No samozrejme zalezi na velikosti akvarka a korenu :).To z nicku zora nezjistim ;-)
05.05.08 15:05:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Mrakoplash®
hmm a me ten mrzak nebarvil :-(
05.05.08 15:11:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekzora® – Re: Dahak
Mam jen 54l akva ;-) a koreny asi 15 a 25 cm dlouhe ne moc siroke. Skusim dat zatim ten vetsi a uvidim... ahoj
05.05.08 16:50:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekYirka® – Re: zora
Jak dlouho jsi převařovala? Měnila jsi vodu? Přidával jsem i trochu octu....
05.05.08 20:55:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksokar®
Já jsem vařil kořeny v kotlu od zabíjačky celej den a průběžně sem měnil vodu a dosypával sůl.
Pak jsem je máčel týden v hypermanganu a ještě teď je mám v sudu s čistou vodou.Průběžně odebírám vzorky vody a je zatim čistá.Když jsem je dal do akva bez předchozího procesu tak to bylo taky rezavý.

Koupil sem je v hornbachu.Prý zaručeně nebarví tone rozzureny Kecy kecy kecy.
05.05.08 20:58:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekYirka® – Re: sokar
Já jsem vařil ty Driftwood 3x po hodině s výměnou vody. Pak 48 hodin ve vodě a vždy bez problému.
05.05.08 21:09:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMiHl®
Nějak nechápu v čem je problém? Ty látky z kořene, které barví vodu, jsou pro ryby velice prospěšné. Spousta akvaristů, obzvláště ti, kteří chtějí rybám přilepšit nebo jen odchovávají citlivější ryby, lijí stále do akvária drahé kupované výluhy. Nejlepší je voda, která je skutečně rezavá jako slabý čaj. Jde jen o to si zvyknout a nepodléhat fikci, že průzračně čistí voda=to nejlepší pro ryby. Osobně bych kořeny do akvária dal, časem barvit přestanou. Do té doby ale není nutné z toho dělat problém ;-)
05.05.08 21:41:16  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPetr1 (-12-11-10-9)
Já nikdy nic nepřevařoval, v akva mám kořeny dva (dost velké) a voda je normální. Byly to takové ty těžké jako kámen, s visačkou ...
05.05.08 22:53:30 / 05.05.08 22:54:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekzora® – Re: sokar
Taky sem je koupila v hornbachu :-| No ono záleží asi na tom kdo na jaké koreny narazí... a hlavne odkud puvodne pochádzí ;-) Já se už nebudu s nimi dál trápit a dám je už do akva... Dekuji všem za rady ahoj
06.05.08 07:51:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekachyles73®
Co já bych za to dal kdyby mi kořeny barvily vodu !!! ;-)
24.06.08 13:34:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekdado®
Chcel by som sa spytat,kupovali ste niekto korene v baumaxe?
24.06.08 14:00:00  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSnofrev® – Re: dado
už jsem an ně koukal, ale jelikož na netu maj stejný a ještě mnohem víc, tak jsem si objednal ty z netu
navíc vám doporučuji srovnat ceny z baumaxu s internetem, na internetu to samé sežene minimálně o třetinu levněji palec
24.06.08 14:04:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekdado® – Re: Snofrev
díky,aka to je stranka?
24.06.08 14:13:05 / 24.06.08 14:13:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDonJuanKarlos®
Já mám kořeny z vodních nádrží a nebarví (bohužel :-) ) ahoj
24.06.08 14:51:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPovalec®
Co zkusit hodit granule aktivniho uhli do filtru (teda pokud to neni "otevrena" kostka molitanu? To by mohlo pomoct.
24.06.08 15:37:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekghostik® – Re: Povalec
Nejsem si jisty jestli uhli dokaze po korenu obarvenou vodu odbarvit !! Pokud ano tak urcite ne par granulek ale odhaduji to tak na jeden uhlak :-D
24.06.08 16:04:01 / 24.06.08 16:04:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPovalec® – Re: ghostik
By ses divil. Jako bejvalej chemik muzu povtrdit, ze hnedej hnuj + aktivni uhli ti po odfiltrovani (granule samozrejme filtrovat nemusis) da absolutne cirej roztok. Kdyz to odstrani leciva, proc by to neodstranilo cajicek ;)
24.06.08 20:15:59 / 24.06.08 20:16:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - TomášB®
no já mám v 112l 70cm dlouhý kořen, a pořád parchant barví,horší je že tak velkej nemůžu vyvařit a jen sem ho koupal a sprchoval teplou i studenou vodou no
24.06.08 20:20:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekYirka® – Re: TomášB
Jestli se ti ještě bude chtít vyndávat tak při sprchování zkus vedle maximálně horké vody použít i sůl a trochu octa. Nech to v tom pořádně vylouhovat a pak máčet 12-24 hod ve studené vodě. (Mně se to vždy osvědčilo).

Žádná předchozí stránka [1] 2 3 Přejít na další

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 01:13:33 • 0.834 s