04.05.08 11:21:49
XMartin® – Rybky v jezírku a tření
moc si nedovedu představit jak klade jikry na listy leknínu, šupni jí tam nějakej anubisek přivázanej ke kameni, ten by to mohl vydržet-ale
jestli je to tím, že je plná jiker to ti neporadím
nooo..tak ten jakože nemam , tak ja uz nwm co !! Jako tys mě asi nepochopil ja jsem myslel neco na co mužu naklást ty jikry !!!!!! a ty mi
řekneš anubis ktery by tam chcípnul a este že jestli je to tim že je plná jiker ze mi neporadíš... nejspíš už je plná jikeer jinak bych se
neptal
jo holt budeš muset počkat na lepší radu
no to je jedno ja sem to nemyslel špatně ..
04.05.08 11:45:28 / 04.05.08 11:45:55
XMartin®
Závojnatka ( Karas ) rozptylují jikry volně do vody . Dej do jezírka nař. růžkatec ponořený . Ale myslím si že ti nějaké jikry stejně
zůstanou i kdybys ho tam nedal .
mám tam mechh nákej ten co mám v akva.. tak uvidim ..este neco tam dám ..
ja tomu necham volny prubeh, jikry zapadnou mezi rostliny a kameny, a neco se vzdy vylihne
tedka jsem byl na zahradě a před pul hodinou jsem dával mech do jezírka tedka se tam vytírala závojnatka a jsou na to mmechu jikry mám ho
vyndat?? nebo ho tam nechat ?? chtěl bych něco odchovat ... mám i volné 55l. akvaaa
Já bych to tam nechal nikdy to nijak neřešim a každý rok mi přežije okolo 50 malejch i více. Nech tomu volnost a uvidíš v tom akva by
stejně nepřežily je to malinký.
proč myslíš že v akva nepřežijou ?? par sem jich tam dal do porodničky snad se něco vylíhne.. díky za odp.
04.05.08 16:26:21 / 04.05.08 16:29:40
0 (-12-11-10-9) – Re:XMartin
Do kusu pletiva - nejlépe izolovaný (kov v umělé hmotě) v rámu , aby byl vypnutý a nepoškodil třeba folii se vpletou nastříhané smrkové
větvičky , nebo naváže mech (fontinalis) , v nouzi svazečky sena a to se vloží do mělčí části jezírka . Za třecí podložku se dá
použít i čistá umělohmotná kartáčová předložka na čištění podrážek. Aby asponˇ nějaký potěr přežil v přítomnosti dospělých
ryb , tak okraje jezírka musí být dobře zarostlé . Jistější je odchov v jiné nádrži.
no tak zarostlé okraje nemam vubec :( ty jo tak ja nwm oni se už vytřeli do toho mechu .. a chcu jich aspon pár zachránit teplota vody v jezírku
nic moc, tak nwm .. a nebo to mam hodit doma do 10l akva je voda 22 stupnu akorát vněm jsou pískořky.. pls poradte a nebo venku mužu vyčistit
sud a napustit čistou vodou
a nebo ještě do takové hranaté kádě .. co se používá při výlovech tak nwm a co myslíte dát je do toho akva s tim mechcem ?????? diky
04.05.08 23:51:10 / 05.05.08 00:05:56
0 (-12-11-10-9) – Re: XMartin
Přenos je možný ; a použít vodu v níž právě jsou = stejná teplota i chemizmus. V kádi se dá potěr odchovat - po rozplavání nutno
zajistit prachovou potravu a přes jemnou sítˇku měnit část vody = odebírat , atˇ se nenabere i potěr , třeba i denně a dolít stejně
teplou s živým krmivem , to záleží na počtu plůdku. Jestli je jiker hodně , tak 10 litrů na líhnutí bude málo. Malé množství ano -
jemně vzduchovat. Ta teplota venku , když se víc ochladí , může výsledek tření ovlivnit.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora