2 • 11 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Rybky v jezírku a tření  

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 139x
04.05.08 11:21:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekXMartin® – Rybky v jezírku a tření
Ahoj chcu se zeptat .. mam 3 závojnatky a 2 karase.. 1 závojnatka je strašně tlustá a ostatní 4 jí neustále honí po jezírku a hlavu strkají k řitnímu otvoru .. asi je plná jiker že ?? Chci se zeptat prý kladou jikry na rostliny ?? jenžže mě jich ještě moc nevylezlo lekniny este nejsou u hladiny akorát jsou vidět rákosy ale nwm je možnost že by se vytřeli i jinam ?? mam celkem strach že všechny ty mladé sežerou dáte mi pls nějakou radu ?? ;-) ;-) ;-)
04.05.08 11:37:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbucliik®
moc si nedovedu představit jak klade jikry na listy leknínu, šupni jí tam nějakej anubisek přivázanej ke kameni, ten by to mohl vydržet-ale jestli je to tím, že je plná jiker to ti neporadím
04.05.08 11:41:56  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekXMartin®
nooo..tak ten jakože nemam , tak ja uz nwm co !! Jako tys mě asi nepochopil ja jsem myslel neco na co mužu naklást ty jikry !!!!!! a ty mi řekneš anubis ktery by tam chcípnul a este že jestli je to tim že je plná jiker ze mi neporadíš... nejspíš už je plná jikeer jinak bych se neptal ;-)
04.05.08 11:44:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbucliik®
jo holt budeš muset počkat na lepší radu ;-)
04.05.08 11:45:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekXMartin®
no to je jedno ja sem to nemyslel špatně .. ;-)
04.05.08 11:45:28 / 04.05.08 11:45:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekXMartin®
:-)
04.05.08 11:48:56  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjirka4®
Závojnatka ( Karas ) rozptylují jikry volně do vody . Dej do jezírka nař. růžkatec ponořený . Ale myslím si že ti nějaké jikry stejně zůstanou i kdybys ho tam nedal . ;-)
04.05.08 11:50:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekXMartin®
mám tam mechh nákej ten co mám v akva.. tak uvidim ..este neco tam dám .. ;-)
04.05.08 12:58:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfrmol®
ja tomu necham volny prubeh, jikry zapadnou mezi rostliny a kameny, a neco se vzdy vylihne
04.05.08 13:16:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekXMartin®
tedka jsem byl na zahradě a před pul hodinou jsem dával mech do jezírka tedka se tam vytírala závojnatka a jsou na to mmechu jikry mám ho vyndat?? nebo ho tam nechat ?? chtěl bych něco odchovat ... mám i volné 55l. akvaaa
04.05.08 14:52:17  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekhinterfisch®
Já bych to tam nechal nikdy to nijak neřešim a každý rok mi přežije okolo 50 malejch i více. Nech tomu volnost a uvidíš v tom akva by stejně nepřežily je to malinký.
04.05.08 14:57:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekXMartin®
proč myslíš že v akva nepřežijou ?? par sem jich tam dal do porodničky snad se něco vylíhne.. díky za odp.
04.05.08 16:26:21 / 04.05.08 16:29:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek0 (-12-11-10-9) – Re:XMartin
Do kusu pletiva - nejlépe izolovaný (kov v umělé hmotě) v rámu , aby byl vypnutý a nepoškodil třeba folii se vpletou nastříhané smrkové větvičky , nebo naváže mech (fontinalis) , v nouzi svazečky sena a to se vloží do mělčí části jezírka . Za třecí podložku se dá použít i čistá umělohmotná kartáčová předložka na čištění podrážek. Aby asponˇ nějaký potěr přežil v přítomnosti dospělých ryb , tak okraje jezírka musí být dobře zarostlé . Jistější je odchov v jiné nádrži. :-)
04.05.08 19:40:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekXMartin®
no tak zarostlé okraje nemam vubec :( ty jo tak ja nwm oni se už vytřeli do toho mechu .. a chcu jich aspon pár zachránit teplota vody v jezírku nic moc, tak nwm .. a nebo to mam hodit doma do 10l akva je voda 22 stupnu akorát vněm jsou pískořky.. pls poradte a nebo venku mužu vyčistit sud a napustit čistou vodou
04.05.08 20:15:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekXMartin®
a nebo ještě do takové hranaté kádě .. co se používá při výlovech tak nwm a co myslíte dát je do toho akva s tim mechcem ?????? diky
04.05.08 20:48:57 / 04.05.08 21:50:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekXMartin®
???? plsekkkkk poradte :-(
04.05.08 23:51:10 / 05.05.08 00:05:56  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek0 (-12-11-10-9) – Re: XMartin
Přenos je možný ; a použít vodu v níž právě jsou = stejná teplota i chemizmus. V kádi se dá potěr odchovat - po rozplavání nutno zajistit prachovou potravu a přes jemnou sítˇku měnit část vody = odebírat , atˇ se nenabere i potěr , třeba i denně a dolít stejně teplou s živým krmivem , to záleží na počtu plůdku. Jestli je jiker hodně , tak 10 litrů na líhnutí bude málo. Malé množství ano - jemně vzduchovat. Ta teplota venku , když se víc ochladí , může výsledek tření ovlivnit.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 01:47:09 • 0.894 s