5 • 14 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » nahly uhyn  

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 216x

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

03.05.08 16:38:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLukysek® – nahly uhyn
Kdo muže poradí Ahoj mam dotazek předevčírem mi zemřela samička cichlidky kakadu kousek od rohu akvaria je tam rostlinka cabomba a včera v tech samich mistech zemřel sameček nevite čim to je jine rybničky jsou uplně v pohode, hodnoty vody nevim poněvač mi dosli testy musim koupit nevé
03.05.08 16:43:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbucliik®
já bych řekla že to místo úhynu třeba nebude, nenavál je tam proud od filtru? moje rybky když byly nemocný tak se schovávaly, třeba jim tam bylo líp
04.05.08 16:37:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLukysek®
sad sad
12.05.08 08:10:05 / 12.05.08 08:40:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekgroal® – Úhyn 3 rybek během dvou dnů
Fotka k příspěvku Potřeboval bych poradit. Mam akva založené 3 týdny, o víkendu mi odesly 2 rybky ( viz. foto - ty černý ) a dneska rano jeden ancitrus. Nechápu proč. Ryby vypadají zdravě, krmím je taky - žerou. A po víkendu jsem objevil, že pár ancitrusů má ožraný ploutve :( ale nevím která rybka jim to udělala. Jinak pouštím CO2 nonstop. Rostlinkám se konečně začalo dařit a teď mi chcípají rybky. Takhle kompletně bylo akva jeden týden. Nechci je krmit ostatníma rybkama rozzureny Jenom dodám, že včera jsem poprvé čistil nádrž, odsál 1/4 vody, odkalil dno... a přes noc chcípla další ryba - ancistrus. Teď se vždycky děsím co v akva uvidím...

12.05.08 09:06:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSnofrev® – Re: groal
pokud včera bylo odkalování a do rána chcípnul ancík (skaláry již dřív), tak bych si asi tipnul, že se otrávil tím CO-čkem, který se přes noc nahromadilo (na noc bych určitě vyndal z akva)
řekl bych, že máš v akva málo kytek a do takového akva bych se já osobně bál CO-čko přidávat, ale je možné, že se pletu a že ho tam přidáváš malinkato a ancík uhynul na něco jiného

jako první bych se zajímal o to, kolik je tam hned ráno CO-čka
12.05.08 09:12:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmarsz® – co2
Já bych pro začátek vypnul to co2. Kytky rostou pěkně i bez něj.
12.05.08 09:15:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmarsz®
pozdě, ale přece :-)
12.05.08 10:53:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekgroal®
Stavoval jsem se v obchodě, kde mi to akvarko dělali, říkal mi, že by to mohlo být bakreriální rozpad ploutví, tak nevím, dal mi na to ASHA 2000, tak uvidim. Pry mám mírumilovné akva, ryby - tudíž prý není možné, aby mi něco anciky ožralo. ( Dával jsem do obchodu zbývající ancitrusy - bral si ode mě pár do svého akva a prý mu taky zdechly, tak nevím.... A ta jedna z dvou zbývajících tetrů má taky ožranou ploutev. Mohlo by to být tím rozpadem? Ostatní ryby se zdají v pohodě. Jinak když vytáhnu CO2 z vody, tah ho mám normálně nechávat vyprchávat do místnosti? ( obývák ) a když jedu na cca 2 dny z domu, tak ho mám raději vytáhnout úplně? Díky za radu.
12.05.08 11:04:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: groal
CO2 do akviška dodáváte od 2.6. - na otravu ním bych to netipoval.
Jenže - 6.6. jste dosadil k ancistrusům "zbytek ryb". Nepíšete nikde jakých rybek a kolik. Z fotek lze vidět, že jich nejspíš nebylo málo... Tady bych hledal možný důvod vašich potíží - otrava N-látkami. Nitrifikační bakterie nemusely zvládnout nápor většího objemu producentů odpadu.
Měl byste si pořídit test NO2 a změřit jejich obsah ve vodě. Co s tím, kdyby se toto podezření potvrdilo, si už jistě dohledáte.
12.05.08 11:05:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: groal
Než začnete lít do akva chemii, změřte NO2! ;-)
12.05.08 11:07:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekgroal®
První týden bez ryb, druhý týden vysazeno 7 ancíků a minulý pondělí zbytek ryb cca 30 ks ( neonky, paví očka, par větších kousku :)
12.05.08 11:09:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSnofrev® – Re: Sid
jen bych poopravil 2.6. a 6.6. na 2.5. a 6.5. ;-)
snad se vás nedotknu :)
12.05.08 11:18:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmirielll®
vzdycky se pro neco nadchnu... a pak si prectu neco co me vydesi :-)ted jste me vydesili s COckem :)

Proc pisu,
mela jsem.. bakterialni rozpad ploutvi u teter cervenych. Vypada to, ze jsem je s tim koupila.
Je to nakazlive? U jedne rybky to vypada, jako by ji nekdo ukous ploutvicku nebo se zakous do ocasu. Je to takovy bily povlak na spickach ploutvi. Ne moc...(jsem desnej hypochondr, kontroluju kazdou ploutev :))
Sve me, ze stara krivopruha tetra, ktera podivuhodne vyrostla do velikosti cca 7cm, ma mirne mlecne zabarvene konecky ploutvicek a horni spicky ocasu. (spodni je cernej) nevim ma to jen na tech pruhlednych ploutvickach. Nechci jim cpat chemii...zvedla jsem teplotu, trochu je to lepsi. Ma to uz nejakou dobu cca 7-14 dni, ploutve ji zatim neupadavaj...tak nevim. Jeste mi nic nechciplo za tu dobu. Asi to fakt vyresim uv.
12.05.08 11:22:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: Snofrev
Překlep... Mám na klábosnici "5" a "6" hnedle vedle knedle. Teda - sebe. :-D
12.05.08 11:26:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: groal
Netvrdím, že musím mít s těmi NO2 pravdu, ale každopádně bych si je přeměřil. X-)
12.05.08 11:27:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSnofrev® – Re: groal
z oček je mnoho odpadu, takže jak říká Sid na straně NO2 bude taky velká pravděpodobnost, ikdyž ten ancík umřel v noci po výměně části vody, čímž by se to NO2 mělo naředit, ale určitě by to chtělo změřit a zkusit do té doby méně krmit a častěji odkalovat

chemii bych zatím taky vynechal
12.05.08 11:33:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekgroal®
Fotka k příspěvku Přikládám aktuální foto nádrže. Nemyslím si, že bych měl přerybněno. Mám tedy ze začátku odkalovat 1x týdně? Bude to stačit k naředění NO2? Jak jinak bych ho měl ještě snížit? Nebo jakou prevenci udělat? Nechtěl bych, aby mi vychcípaly všechny ryby. Mám to CO2 vydělávát, když to týden fungovalo bez problémů? :-(

12.05.08 11:47:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSnofrev® – Re: groal
no ono jde spíš o to, že se tam vložilo 30 rybek najednou a ty začly okamžitě produkovat detrid z kterého je NO2 a určitě tam nebyl dostatek bakterií, který by to zlikvidovaly a tak se NO2 hromadilo a hromadilo, až ho mohlo být moc
stejně tak to může být s tím CO-čkem, já si myslím, že téměř 40 ryb vyprodukuje CO-čka dost pro to množství rostlin které v tom akva je a tím pádem se také mohlo ten týden po troškách hromadit, až překročilo mez

chtělo by to alespoň ty základní papírkové testy a změřit

pokud je tam přebytek NO2 na které bakterie nestačí, tak bude nutná častější výměna vody než jednou týdně, než se namnoží bakterie
12.05.08 11:48:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: groal
CO2 se do vody nepřidává jenom kvůli rostlinám, i když jeho úloha ve výživě rostlin je neoddiskutovatelná. Proto také dost dobře nechápu výhrady proti CO2, pokud je v akvišku méně rostlin.
Osobně jsem "kytkař", takže čím víc a čím zdravější a kvalitnější kytky, tím víc mé sérdce plesá! :)
Jinými slovy - i pro méně hustou rostlinnou osádku nepovažuji přidávání CO2 za hloupost. Přitom ale přihnojování CO2 nikomu nenutím! Kdo je spokojený s kytkami bez jeho umělého přidávání, budiž mu přáno! :-)
Dalším poměrně významným přínosem přidávání CO2 je úprava pH.
12.05.08 11:56:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: Snofrev
Samozřejmě není od věci zkusit změřit koncentraci CO2.
Neumím si ale dost dobře představit to, co uvádíte - stav, že by koncentrace CO2 mohla postupně narůstat do letálních hodnot... :-O Akva je filtrované, burčák má vrchol produkce CO2 za sebou...hmm

Groal: Papírkové testy nepoužívejte ani omylem - jejich "přesnost" je +- autobus.
12.05.08 12:00:02  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekgroal®
Když jsem zakladal toto akva, tak jsem použil filtr z minulého akva, jen jsem vypral fitr ve vode z toho akva, tak myslim, ze nejaky bakterie do začátku přežili. Pro jistotu akva zaléčím, budu měnit častěji vodu a odkalovat. CO2 tak zatím nechám a uvidím co bude dál. Díky za rady. Napíšu jak to dopadlo. A koupím si ty testy na NO2. Je fakt, že když jsem ho včera poprvé čistil, tak na úplně spodní straně molitanu bylo takový hnusný hnědý bláto - může to něco znamenat? Když jsem měl původní akva ( 40 anciků ) tak jsem nikdy takto špinavej filtr neviděl..
12.05.08 12:17:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: groal
Ten postup "přenosu" bakterií z předešlého akva je v pořádku, ovšem potíž je v tom, že velikost kolonie nitrifikačních bakterií je limitována objemem potravy (+ dalšími podmínkami).
Jakmile do akviška přidáte najednou "větší objem" producentů N-látek, systém nemusí proces nitrifikace zvládnout a může dojít k otravě NO2.
12.05.08 12:27:02  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekgroal®
a co to hnusny bláto, je to normální?
12.05.08 12:28:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: groal
To hnusný bláto by také mohly být nitrifikační bakterie...
12.05.08 12:42:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekgroal®
bylo to jen na spodní straně filtru hned u nasavání do filtru. Vypral jsem to ve vode z akva v kyblu. Spíš si myslím, že by to mohl být bordel z vody. Ale nikdy jsem to neviděl tak nevím... ale dost to podle mě omezovalo průtok vody do filtru.

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 01:26:09 • 0.782 s