03.05.08 11:48:31
Ploutev® – Co udělat s prasklou nádrží?
Prasklo mi přední sklo na 200 litrovém akva. Ryby zachráněny, rostliny jsem přestěhovala do menší nádrže. Co s praklým předním sklem?
Šla by i zlikvidovat, ale ráda bych ji zachovala nebo obnovila. Mám pod ní přesně stojan kovový 100x40 cm. Existují koupit nádrže o
půdorysu mého stojanu i s osvětlením. To by ale znamenalo značnou investici. Původně jsem chtěla investovat jen do toho osvětlení.
Máte někdo zkušenosti, a /nebo radu?
Dobrá rada, Hanzi, že se sklo dá dát nové do okny, to vím. Nebyla jsem si jistá, jestli sklenář dokáže odříznout jednu stěnu, aby
nepoškodil ten zbytek a dolepit tak, aby to byla zase nepropustná nádrž. Ono už jen to stěhování bude masakr.
Prasklá skla se běžně mění, silikon odřízne žiletkou a znovu celé slepí
jo jo sklenář ti to spraví
Díky za rady a morální podpodru. Kočka Koulička se běžně vyhřívala na krytu světla na té nádrži, někdy tam byly i dvě koťata.
Říkala jsem jim, to bude psina, až to praskne a kožichy se vykoupou. A po několika letech se i stalo.

Nastal gejzír, ten jsem zmírnila
tím, že jsem před prasklinu dala obě krycí skla. Z proudu se stal malý pramínek a rybičky jsem v klidu odlovila.
Pokusím se domluvit se sklenářem na opravě a nechám tam vlapit další výztuhy. Za ušetřený peníz zakoupím kryt s osvětlením. Jen bych
ráda našla zdroj na dřevěný. Ty plastové se mi nelíbí.
zlepene akva ziletkou len tak lahko nerozdelis ale newa
lehko asi ne ale používajá se k tomu nástroj podobný žiletce

Žiletkou se dají ostranit lehce přebývající silikon když si akva
lepíte sami a máte moc tlusté okraje.
Na kolik tak vynde prední sklo 260 litrového akva...95 délka a šírka nwm...Na kolik by to zruba tak cca mohlo vyjít?
Prosím muže nekdo odpovědět na kolik to tak zhruba vynde?
21.05.08 09:43:47
MiHl® – Re: forepa
počítej i větší nádrže se silnějším sklem tak 1200,- Kč/m2
tak si spočítej plochu skla a máš to
21.05.08 10:32:03
RAP® – Re: juro127
Dá se použít i struna
21.05.08 12:05:27
MiHl® – Re: forepa
to je tak těžká matika? neznám druhý rozměr, ale odhadem to bude tak 650-700,- za to sklo
21.05.08 12:25:04
spooky® – Re: Ploutev
Veľmi pekné kryty(drevenné) majú tu: www.zekia.cz
Já nemyslím matematiku...Já myslím výpočet ceny...;)Zhruba...A vypočítat m2 obdelníku 96 a 60 zas tak těžké není...;)
21.05.08 18:25:42
RAP® – Re: forepa
Záleží na tloušťce skla.
mě akvárko shodil pes, sice v něm naštěstí nebyly rybičky ale jedna stěna total failed, vzal jsem skalpel a vyříz jsem to, žiletkou jsem
pak odstranil zbývající silikon, teď jen lenost musí dovolit to opravit
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora