3 • 12 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » Identifikace onemocnění 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 2194x

Žádná předchozí stránka [1] 2 3 4 5 6 Přejít na další

03.05.08 08:12:17  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPavel (41381773765) – Identifikace onemocnění
Zdravim všechny, prosím o pomoc s identifikací onemocnění. Rybka je téměř celá jakoby obrostlá kratinkými štětičkami, nejvíce však v okolí tlamky. I oči jsou takto napadeny(jakési chmýří) rybka plave zmateně, trochu kolébavě, je velmi neklidná. Potravu zatím přijímá a nezdá se, že by měla potíže s dýcháním. Pro lepší nápovědu přikládám celkem kvalitní fotku. Snad to někdo pozná. Původně jsem myslel, že se jedá o krupičku, leč 4 denní léčba Esha 2000 + EXIT se minula účinkem a rozsah napadení se zvětšuje. Nemoc se šíří i na další osazenstvo (zatím nízké napadení). Za pomoc předem děkuju.
03.05.08 08:13:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPavel (41381773765) – Fotografie
Fotka k příspěvku A tady je ta fotka...

03.05.08 08:23:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektempus®
vyzerá to na plesen :-O ,sera mycopur by mal pomôcť,ak nezabrala esha 2000,hlavne postupovať podla návodu,prípravky nemiešať ano
03.05.08 08:59:12  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekYirka® – Re: Pavel
Zkus to zde. Sám nejlépe provnáš příznaky s diagnózou. http://www.catfish.cz/ruzne/nemoci.htm
16.05.08 20:47:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekaoel® – pomoc!
Fotka k příspěvku Potřebuji radu, samička Štikovce

17.05.08 13:45:43 / 17.05.08 13:46:12  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfantasta® – Re: aoel
To vypadá na bakteriální nákazu. Nejlíp nasadit vhodné antibakteriální léky, třeba od Sery. A určitě karanténu.
19.05.08 19:15:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekcilkanol® – nemocna neonka
Fotka k příspěvku prosim o radu: asi v puzl druhe jsem prisla ze skoly, a jedna neonka prave byla otocena briskem nahoru. z ritniho otvoru ji lezl zelenej provazek. kdyz se teda "vykadila", tak se otocila zpatky, ale tlamickou porad narazela do hladiny vody. :-( jinak hybala ploutvickama a tlamkou, a kdyz jsem ji sitkou otocila, tak se nebranila, klesla dolu, chvili plavala ve strednim patre a pak zase zacala narazet do hladiny. takze jsem ji prendala do cca 2 litrovy nadrzky a zavedla vzduchovani. chovala se stejne. v pul pate jsem musela odejit pryc a kdyz jsem se v 18:45 vratila, uz chcipla.sad mimochodem jsem na ni uz drive pozorovala, ze nic moc nezere, cca 1 kousek/krmeni. drzela se stranou a spise v housti rostlin a korene, ale ostatni neonky a parmicky ji nijak neobtezovaly. mozna je na fotce videt, ze ma preruseny modry pruh zlutou barvou u zaber. na sirku bricha ma 5 mm. muzete mi prosim nekdo napsat, proc chcipla? myslim, ze byla dost mlada, aby slo o prirozenou smrt. :-O diky moc

22.05.08 14:18:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNaty (1053833101283) – bleck mola
Pomoc potrebuji vylecit rybicku!!!!!Mam dotaz jaka je to nemoc kdyz jsou vypukle oci jsou jako kdyby dostaly zanet nebo plisen a uz to chyta i ploutev???Jestli se to da lecit tal jak?davali sme tam baktopur a omnipur ale nepomohlo to.co mame delat?predem dekuji za odpoved!!!
22.05.08 14:23:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfantasta® – Re: Naty
Rybku přelovit do karantény, zkusit zaléčit Entizolem, pokud běžné léky nezabírají. Možná se jedná o vodnatelnost se sekundární bakteriální nákazou. Je to velmi těžko léčitelné, možná nezbyde než nakonec rybku utratit.
22.05.08 14:39:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveknaty (1053833101283) – Re: fantasta
Fotka k příspěvku ja nevi jestli jeto rozpoznatelna fotka ale mozna se to da poznat co jeto za nemoc?moc me na ni zalezi a nechtela bych ji utratit.je to tak zly?ale brisko nema nafoukle.mozna jeto jenom plisen a vyleci se to? sad

22.05.08 14:51:37 / 22.05.08 14:52:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfantasta®
Fotka je příšerně neostrá. Pokud je to plíseň tak antibakteriální léčba nezabírá. To chce jiné léky. Zkus třeba eSHa 2000. Ta je přímo určená na plísňová onemocnění. Nebo jiné výrobky, třeba od Tetry, nebo Sery. Ovšem té plísni neodpovídá ten exophthalmus( vypoulené oči) to spíše svědčí o nemoci vnitřních orgánů, většinou ledvin- vodnatelnost. No zkus vyléčit tu plíseň a uvidíš. Držím palce.
23.05.08 17:22:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTereza® – Nemocná neonka
Fotka k příspěvku Prosím poraďte, o co se jedná a jak léčit. Rybce se objevil na hřbetě flek. Je to, jakoby na ní někdo kápnul kyselinu a ta jí vyžrala barvu. Má to nanejvýš pár hodin, ráno byla ok, zatím žádné jiné příznaky, flek není porostlý plísní.

23.05.08 19:12:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTereza®
Hrozně rychle se zhoršila, nekoordinovaně plavala, už jsem jí utratila. Ale stejně by mě zajímalo, co to bylo a jak léčit, bojím se o ostatní.
08.06.08 19:26:56  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJoecz®
Nechci zakládat nové téma, tak to napíšu sem. Mám jezírko cca 800l mám v něm karase,závojnatku, jeseny, zlatýho sumečka a teď na léto čichavce. Našel jsem u jednoho karase ošklivou otevřenou ránu, která jde až do masa, myslel jsem, že mu to udělal ten sumec, ale po pár dnech v karanténě s mycopurem se mu tu ještě zhoršilo. Dnes jsem to objevil i na závojnatce. Napadlo mě, že by to mohlo být bakteriálního původu. Vydezinfikoval jsem jim to peroxidem. Nevíte, co by to mohlo být a čím to léčit? Ostatní ryby vypadají v pořádku, ale nerad bych o ně přišel. Už jsem jezírko několikrát přeléčoval nějakým přípravkem proti kožním nemocem, ale ten nezapůsobil.
04.08.08 18:19:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekcilkanol® – for tereza
takhle mi ubyly uz dve tetry :-(
04.08.08 21:22:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNobody® – Re: Tereza i cilkanol
Může se jednat o tzv.neonkovou nemoc,kterou způsobuje prvok Pleistophora hyphessobryconis.
Jedná se o nevylečitelné onemocnění(mikrosporiózu).Pomáha pravidelná údržba akva(častější)a držet hodnotu pH nad 7.
Bohužel je dost chovů těchto rybek u nás tímto"zamořeno". :-(
04.08.08 21:31:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: Nobody
...Pomáha pravidelná údržba akva (častější) a držet hodnotu pH nad 7...
Nevím, jestli jde o hmyzomorku, (mám zafixovánu jinou podobu této nemoci), ale pokud by skutečně šlo o tuto nemoc, pak bych hlavně doporučoval včas likvidovat napadené jedince. Parazit se do vody uvolňuje po uhynutí hostitele. No a zásadně se vyhnout krmení nítěnkami. Ty jsou častým zdrojem nemoci.
04.08.08 21:43:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNobody® – Re: Sid
Takto určit nemoc je dost těžké.Chtělo by to rozbor.Dost často se vyskytuje souběh nemocí,které se projevují velmi různě - jedině hádat,když jich bude víc.
Faktem je,že dnes jsou rybky"doslova"promořeny různými chorobami,parazity atd. :-(
06.08.08 12:45:18 / 06.08.08 12:50:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - johan®
Fotka k příspěvku Je toto vodnatelnost? :-( Nebo co by to mohlo být, případně co s tím? (V sekci nemoci a ve foru se to docela různí :-O )

06.08.08 12:45:36 / 06.08.08 12:50:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - johan®
Fotka k příspěvku

06.08.08 12:53:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - oldkiwinka® – Re: johan
Zježené šupiny, nafouknuté bříško. Jasná vodnatelnost
06.08.08 12:54:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSnofrev® – Re: johan
podle mne jasná volba, jak z učebnice
06.08.08 12:59:58 / 06.08.08 13:00:12  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - johan® – Re: Snofrev
A jak to taková ryba dostane.. Když tady čtu v sekci nemoce co to zapříčiňuje: Nemoc propuká u ryb, které mají špatné podmínky v akváriu, jsou stresované z transportu či z nízké teploty a jsou nesprávně živeny. Mám je víc jak měsíc, takže stres moc ne, voda v akva 25C, Živeny převážně živým, a pohublé ani překrmené nejsou, dusitany neměřitelné :-O . No, snad to nedostanou další.
06.08.08 13:17:54 / 06.08.08 13:19:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSnofrev® – Re: johan
jestli se nepletu, tak není známo co přesně jí způsobuje, ale většinou kombinace faktorů
stres, parazit, plíseň nebo nějaký vir
údajně se objevuje nejčastěji s vysokými dusitany

a to tu vodnatelnost maj všechny?

edit: chyba nemusí být u tebe, mohly být něčím nakaženy, pak transport, karanténa a pozvolna se to začlo projevovat
06.08.08 13:21:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - johan® – Re: Snofrev
Zatím jen jedna. No, v akvaristice byli tak půl roku, takže to by se spíš projevilo tam.

Žádná předchozí stránka [1] 2 3 4 5 6 Přejít na další

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 01:28:02 • 0.782 s