Zakládám nové akva 250l (čistý 200l) a chtěla bych se poradit, jestli mohou být spolu parmičky a čichavci. P. čtyřpruhá 12x, p.
černopruhá 5x, č. modrý 1+2, č. perleťový 1+2, č. pruhovaný 1+2 (a ještě 2x krunýřovec sp.), eventuelně by mohlo být u čichavců 1+1.
Napište mi prosím vaše názory na tohle složení a budu ráda za vaše návrhy.
Dík
02.05.08 21:00:24
wayn® – Re: Hanka
Nechceš zvolit nějaké trošku klidnější parmičky? Třeba purpurové, oděsky, nádherné... Myslím si, že když už, tak by jich mělo být
více kusů, aby si všímaly jen sebe. S počtem čichavců to naopak nepřeháněj. Když se začnou třít, tak zbytek ryb bude utiskován v půlce
akvária, takže raději max. 2 druhy. Parmičky černopruhé a krunýřovce proč ne, jen aby pak měli dost rostliné potravy.
02.05.08 22:18:47
irza® S wayn plne souhlasím akorat tech krunyzovcu gych znasobil 3 sou radi v hejnu
02.05.08 23:20:57
Nobody® – Re: wayn
Kde chodíte na takové"bludy"?
Parmičky čtyřpruhé budou utiskovány čichavci?Podle mě přesně opačně!Dokážou okousat i Skaláry!
To jako myslíte,že samec ubrání hnízdo nebo mladé?
Jen vydatný oběd pro parmy.
03.05.08 02:49:12 / 03.05.08 02:51:21
PaDa® – Re: Nobody
Nobody napsal: To jako myslíte,že samec ubrání hnízdo nebo mladé?
Například můj samec perleťáka si vždycky hravě ubránil hnízdo před hejnem 15ti parmiček čtyřpruhých, které (přesně jak píše
wayn...) se raději zdržovaly v druhé půlce akvárka, stejně jako ostatní ryby. Rozplavaný potěr již samozřejmě ve společenském akvárku
ubránit nelze...
Jinak mimo dobu tření se snášely oba druhy v pohodě, parmičky nikdy čichavce neohrožovaly, natož že by je okusovaly.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora