Zdravím Vás. Budem zakladať 80 litrové akvárium a chcem sa opýtať, či môžem ako filter použiť ATMAN AT-F300. Mám ho prerobený na
čerpaciu hlavu na ktorom je kocka molitanu. Filter má prietok 250l/hod. Teraz ho mám v 37 litrovom akváriu a je tam dosť veľký prúd. Bol som
aj v obchode a hovorili, že to bude málo a ponúkali mi čerpaciu hlavu s prietokom 500l/hod. Takže môžem ho tam dať alebo je malý. Ďakujem.
Takový průtok bohatě stačí.
Takže tam kludne môžem dať ten Atman At-F300 s obyčajným molitanom(je to taký molitan, ktorý sa používa na vzduchovacie motorčeky
"bublifuk")?
AT-F300 je kompletní filtr, tam už se nic nepřidává. Má ale zoufale malý objem filtrační hmoty na takové akvárko.
Ale ten filter mám prerobený. Na tú čerpaciu hlavu som dal trubičku a urobil som na nej pár dier. A na tú trubičku som dal ten molitan. Spodok
filtru kde je tá malá náplň, nepoužívam. Takže ten molitan je dosť veľký. A takto by bol dobrý na to 80 litrové akvárium, nie?
02.05.08 20:09:50
Jurasek® – Re: palo
Mám podobně upravený Aquael ve sto litrech. Stačí to, na prázdno má mít 320 litr/hodina a stejně ho mám stažený na míň.
Tekže bude stačiť aj tento prerobený filter? Ten prietok 250l/hod by mal stačiť na 80 litrov, aspoň podľa mňa. Keď nie je tak ma opravte.
02.05.08 21:34:27
Yirka® – Re: palo
Já si myslím, že to bude v poho..
No pokud mohu poradit, tak tento filtr vraťte a kupte si biologický např. trio 2000 nebo 3000, venkovní v nejlepším případě, a stejně je
stáhněte na minimum, pokud chcete mít akva s rostlinama, tak na 80L akva je potřeba filtr o výkonu asi 50L/h, hlavně kvůli rostlinám, kromě
toho biologická plocha v takto malém filtru je minimální, takže biologicky ani nefunguje, musí se potom každý týden čistit, takže filtrace
probíhá pouze v prvotní verzi a to mechanické, ta ovšem nestačí k biologické rovnováze, vybírejte filtry podle oběmu jeho filtrační
plochy, čím větší, tím lepší ale naopak u výkonu, hlavně do něho nakupte kvalitní vložky, jako keram. kroužky, zeolith, akvacit od
juwelu, nebo další filtr. vložky s velkou biologickou plochou, hodně zdaru!
02.05.08 23:49:11
Sid® – Re: pavel77
Myslím, že ten filtr vracet nemusí.
Palo píše, že z toho Atmanu používá jen čerpadlo, na které má připojenou kostku akvacitu atd. ...
Jinak vcelku souhlas s tím, co píšete.
Jde na ten F-300 dole pridelat trubicka? Musi se lepit? Ja mam taky 80l a bublifuk (kyticky rostou jak vztekly, rybkam se dari), dela ale trosku
hluk, takze 2.5W cerpadylko s velkym molitanem me dost laka. Nizsi prutok a vetsi molitan je podle me naprosto fungujici a levnejsi reseni. V pondeli
se na nej hned pujdu mrknout. Diky za tip
Dá sa veľmi lahko prerobiť. Najdi si takú trubičku, ktorá pasuje na ten malý otvor( tam kde je tá vrtulka) a prilep ju tam sekundovým
lepidlom. Na tej trubičke urob pár malých dierok a nasaď na tú trubičku kocku molitanu a je to. Jednoduché, nie?
Uz to pouzivam. Sice nebubla ale rozvibruje cely akva pokud je prisatej na skle. Bud ho tam povesim nebo polozim. Pak je neslysitejnej. Lepil jsem to
lepidlem na polystyren (na modely) sekundovy je asi jedovaty (tedy vic jedovaty cyanoakrylat?) Ikdyz 2,5W, v 80L akva docela toci vodu. Parmy jsou
porad v praporu a padlujou.
06.05.08 09:28:21
Yirka® – Re: Petr28
Až se trochu zanese bude proud menší.
To je pravda, že nebublá, ale ani netreba veď ja tam mám rastlinky a tie vyrobia dosť kyslíku pre rybky. Ja som to zlepil sekundovým lepidlom,
lebo iné som nemal a je to OK. Ale veď to lepidlo keď uschne tak by sa z neho nemalo už nič uvolňovať.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Technika • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora