2 • 14 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Voda, přípravky na úpravu a testy » biologická filtrace 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 281x
01.05.08 18:56:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmamča (428573506481) – biologická filtrace
CHtěla jsem si koupit Eheim EHFI SUBSTRAT PRO 1L na úpravu vody, ale nikde jsem nenašla český návod. Nemůžete mi ho někdo prosím poslat? Jak se vůbec substrát používá a jak se čistí? Předem díky za ochotu. mamka46@seznam.cz ahoj
01.05.08 20:16:02  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvóťa (-12-11-10-9)
na používání není nic složitého, je to filtrační materiál s obrovskou plochou osídlitelnou bakteriemi, před prvním použitím ho stačí jen propláchnout v teplé vodě a umístit do filtru, nejlépe až za nějaký mechanický předfilt(tím myslím molitan, keramika a pod..)pak se víceméně vůbec nezanáší, v případě že se zanese stačí ho jen z filtru vyjmout a lehce propláchnout v čisté vodě a opět ho vrátit na své původní místo.
01.05.08 20:29:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: mamča
Pokud ho chces jen litr, pak predpokladam, ze do nejakeho vnitrniho maleho filtru. Pokud nemas penize na rozhazovani, kup si misto toho molitan. Funkce bude velice podobna. Rozdil se muze trochu projevit ve velkych objemech, v pomalejitekoucich filtrech.
Doporucuji nedavnou diskuzi pod clankem na akvarista.cz o sera siporaxu, je to dost podobne.
Ale samozrejme tim nic nezkazis, pokud mas penez dost, klidne ho vyzkousej.
01.05.08 22:27:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmamča (428573506481)
Ještě mi v akvaristice nabízeli místo toho přípravek AquaClear 500. Je to to stejné nebo úplně něco jiného? Tam je zase napsáno, že zbavuje akvárko jedovatého amonia, má se vyměňovat každý týden a k doplnění se má nechat 24 hod louhovat ve slaném roztoku a propláchnout vodou.
01.05.08 22:28:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmamča (428573506481)
Mám vnější filtr FLUVAL 204
01.05.08 23:09:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: mamča
Zakladem vseho je, co se snazis podobnymi vecmi vyresit? Je nejaky problem, proc po necem zvlastnim patras? To co ti asi nabizeli, bude asi nejaky ionex v Na cyklu, to je neco uplne jineho nez ehfisubstrat (inertni filtracni hmota). Jak velke akvarko je na ten filtr napojene, jake slozeni ryb, jak zarostle a osvetlene?

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 01:37:20 • 0.862 s