Fórum » Nemoci » novy filter-uhyn rybiek
Vcera som rybkam kupila novy filter a dnes rano som nasla 7 malych rybik skapatych a ostatne nezeru, len su na dne a chvosty maju take stiahnute.
Vodu som im vymenila a filter vybrala a neviem co mam s nimi robit. Stretli ste sa s tym vy niekedy??
mala si preprat filter pred pouzitim.ja som kupil novy filter viskusal som ho v umelej nadobe a ostal olejovi flak na hladine .v akva. by to urcite
zanechalo nasledky
ten novy filtr si mela nechat "zajet"
tzn nechat oba filtry bezet par dnu spolecne
30.04.08 23:40:40
Romy® – Re: Mrakoplash
Řekl bych pár týdnů...
a vy ste ako dlho nechali ten filter filtrovat pred tym nez ste ho dali rybkam??
01.05.08 18:21:06 / 01.05.08 18:21:35
Lorsson® – Re: kika
No, ja bych zase tohle novemu filtru az tak neprisuzoval. Pokud pravidelne menis alespon 1/3 vodu tydne, mely by to ryby ustat i kdyz ze dne na den
zmenis filtr. Mluvim z vlastni zkusenosti, pred par tydny jsem menil vnitrni filtr na vnejsi, nenechaval jsem je soubezne bezet a nic se nestalo.
Samozrejme, pokud mas nastolenu jistou rovnovahu v akvariu, meris po dobu alespon 14 dni NO2 a sledujes ryby. Takze moc neverim tomu ze by zmena
filtrace mohla za to, ze druhy den najdes sedm mrtvych rybicek. Spise je mozne, ze se do vody neco z noveho filtru dostalo, nejaka latka ktera je
zahubila.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Nemoci • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora