2 • 10 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

úvodrybyrostlinyostatnínemociradyodkazyinzerátyakcefórumchatnádržeobchodyvýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Zakládání a údržba akvárií » Musí se voda měnit jednou týdně? 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci
27.04.08 21:17:53 / 27.04.08 22:14:17  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkubatka® – Musí se voda měnit jednou týdně?
Musí se voda měnit opravdu jednou týdně? Není to moc často,. Nemůže se stát že častou výměnou vodu spíš rybkám ublížím? Moje akvárko má 60l a ryb mám celkem 18. palec
27.04.08 21:20:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekhanz®
1.) Věčinou je to spojené s čištěním dna.
2.) Tím že vyměníš část vody, přidáš rostlinám živiny.
3.) Voda musí být odstátá.
27.04.08 21:23:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekholčík®
Já jí měním každý týden a vše funguje v pohodě. ;-)
27.04.08 21:23:56  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekspooky® – Re: kubatka
Za by som to povedal veľmi jednoducho: nemusí. Ale to všetko záleží na viacerých faktoroch: veľkosť akva, početnosť rýb v akva, druh a množstvo kŕmenia, počet rastlín, ...
27.04.08 21:28:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekYirka® – Re: kubatka
Ono to záleží na více okolnostech (velikost AQ, počtu ryb, rostlin).
27.04.08 21:28:56  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekghostik® – Re: hanz
Dale to take napomaha redit nechtene latky v AQ ktere se tam tvorej.
Nejsem si jisty ze vymenou vody zrovna pridate ziviny rostlinam ale u nekterych zdroju vod to mozne snad i je.
Dale zalezi na mnozstvy ryb a rostlin.
Narazil jsem uz na popis AQ kde se voda snad ani nemeni ale tam hodne zalezi na dodrzeni rovnavahy prostredi.
Take by to bylo zbytecne u akvaria bez ryb jen osazeneho rostlinkama.
Kazdopadne u beznych AQ se vetsinou meni 1/4 vody jednou tydne zaroven s odkalovanim dna.

27.04.08 21:40:04 / 27.04.08 21:40:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekspooky® – Re: ghostik
Presne ako pise ghostik.
Inak zabudli sme este sponemut aj velmi dolezitu vec a to je kvalita a vykon filtru.
Ked som mal vnutirny filter, musel som menit vodu kazdy tyzden. Akonahle som si spravil externy bio filter, podla testov je voda aj po 14 dnoch ok.
27.04.08 22:06:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSaša®
Ber to "baj voko". Budou-li ryby v pohodě, není třeba něco měnit. Změní-li třeba trošku barvu "do mínusu", chování anebo tak něco, je nejvyšší čas. Ale to vychytáš jejich průběžným sledováním. Moje cichlidky patří mezi docela choulostivé druhy, přitom se i při minimální péči těší výbornému zdraví (i když zase... z kohoutku nám tu teče voda vhodná i pro kojence...). U chovu všeho živého je lepší sledovačka a cit, než všechny tabulky dohromady (ačkoli i ty jsou bezesporu důležité)... ahoj
28.04.08 00:35:00  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: Saša
Pravidelná částečná výměna vody je něco jako vyvětrání vydýchané místnosti. ano
Proč se nezkusit alespoň vzdáleně přiblížit přirozeným podmínkám, kde je neustálý přísun čerstvé vody normální? Zvlášť při tak obrovské koncentraci rybek na tak malém prostoru, jakým každé akvárium je?! Ani sebelepší filtry nemohou nahradit tak jednoduchý úkon, jakým je výměna části vody... ;-)
A připojuji se k názoru, že čerstvá voda může být zdrojem živin pro kytky. Asi ne všech (draslík?, mikroprvky?), ale většiny (N, P, S, Cl, Mg, Ca...) velmi pravděpodobně ano. :-)
Většina našich zdrojových vod je totiž živinami docela nasycena, řada i přesycena.
28.04.08 23:27:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSaša® – Re: Sid
To je pravda, souhlasím s Tebou do písmene. Já to myslel tak, že každé akvárko je svým způsobem jedinečné, tím pádem i podmínky v něm, o rozdílných nárocích ryb a rostlin nemluvě. Takže určit jednoznačně, jak často (přesně) vodu měnit, mi nepřijde moc realizovatelné (u někoho to stačí jednou za týden až dva, někdo další musí vodu měnit třeba obden). Tazatel by si podle mého měl vypěstovat ten správný odhad sledováním, i když to chce samozřejmě čas. Předtím jsem to asi nenapsal moc šikovně, teď už to snad vyzní líp :-)
28.04.08 23:44:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: Saša
Omlouvám se, Sašo!
"Přilepil jsem" svůj příspěvek na ten váš, ale neměl jsem v úmyslu reagovat na to, co jste napsal - chtěl jsem se jen vyjádřit k tématu... hmm :-)
29.04.08 00:01:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSaša® – Re: Sid
To nic X-) . Já si spíš musím občas dávat pozor, abych při psaní půlku věcí nevynechal, a nevyznělo to pak úplně jinak, než jsem myslel... A poprosil bych o tykání. "Velebný kmet" ještě nejsem :-D
Podobná témata
"vonící" voda, 2 bettáci najednou, Bílá voda, Bila zakalena voda, Brakická voda, Čím dál tím kalnější voda., Čistá voda, Destilovaná voda, Dešťová voda, divná voda, Hnědá voda od kořene, hnědá voda ze základu pro rostliny, hodnota vody - vodárna Sivice, Jak se pozná zkažená voda? , jak kyselá je voda z vodovodu, Jaká má být voda v akvaterárium s krabem?, Jde nějak zapojit vnější filtr pro několik akvárek najednou?, Je vhodná deštová voda pro Terčovce ?, Kalná voda nedá sa jej zbaviť Help, kdy měnit vodu, Kdy vyměnit dno, Lehce zakalená voda po ránu???, měka voda v okolí Brna, měkká voda, Menit ci nemenit vodu?, Měsíc "odstátá" voda - vypustit?, Mléčná voda, mléčná voda, Mořská voda, Musí být rostliny zakořeněné?, musí byt s rakem ryby?, Musí mít filtr???, Musím hnojit?, Náhle zkalená voda, nejde mi napumpovat voda do filtru tetratec ex 700, Neodstátá voda, nové akvárko a voda, Prilis mekka voda..., Proč mi ryby najednou umiraji, Přechodné akvárko - kalná voda, Převařená voda, Při odkalování zapáchá voda, Ryby do nové 112, tvrdší voda, NENÁROČNÝ, skalarky a voda, Studená voda & ryby, špinavá voda + úhyn rýb, Tvrdá voda, tvrdá voda, úhyn neonek a zakalena voda , úhyn rybiček a zakalená voda

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií | Přidat reakci | Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: vpnet.cz • 29.08.08 05:37:28 za 1.161 s