[1] 2 
27.04.08 18:56:50
pavliina® – Krmení bojovnice
Ahoj, včera jsem si pořídila do 12 l akva samečka bojovnice. Je čilej ale vločky mi nežere, vezme si to ale hned to vyplivne. Čím ho mám
krmit? Ještě zkusím mražené patentky ale to nemůže být jeho jediný druh potravy

Taky jsem si všimla, že má na těle jakoby
malilinkaté bílé cosi ale tečky to nejsou, jakoby bílé chomáčky

Mohla by to být plíseň? Ale je to fakt maličkaté, všimla jsem si
toho po podrobném a zdlouhavém pozorování

Ale plave jak zběsilej, před zrcátkem se naparuje a nevypadá nijak nemocně. Mám ho ještě
nechat zadaptovat? A z čeho by to popřípadě mohlo být? Je možné, že ze změny prostředí? Přinesla jsem si ho chudáka v mističce, kde bylo
sotva 2 deci vody
ked vypluva tak je len samopasny a je nazraty..moj samcek bojovnice tiez najprv nezral a bal soms a o nho ale on ked vyhladne tak sa napapa...nemaj
strach
Ahoj, jestli to jsou chomáčky, tak to je opravdu nejspíš plíseň. z čeho to má - to už asi nezjistíš, příčin mohlo být mnoho. mimojiné
i změna prostředí...
a co se týče toho krmení - jestli bettu už odmala krmili živou nebo mraženou potravou, tak se ti taky může stát, že vločky prostě nikdy
jíst nebude. zkus mu vytvořit pestrý jídelníček i bez nich
Keď to su chumacky tak to je plesen ale ked su to bodky tak to je neviliecitelna choroba. ja som mal tiz na bette bodky a zdochla mi.
27.04.08 20:02:46
pavliina® – Re: Mrakoplash
Krupička to určitě nebude

Ale je to fakt maličkatý, takový bílý chomáčky, je to jak maličký smítko. Mám doma Mycopur a nevím
jestli ho použít nebo ne, abych ještě spíš beťákovi neublížila

Si říkám, jestli nepřeháním... Tak mám ještě počkat nebo
raději nakapat?
jestli chceš s chemií počkat, zkus zatím zvýšit teplotu a přidat trochu soli, rybě se po ní vytvoří na pokožce ochranná vrstva slizu a
může tak zabránit dalšímu šíření(pokud to skutečně plíseň je

)
27.04.08 20:16:03
DoctorT® – Re: datura
Naprostý souhlas, chemii bych zatím také nepoužíval, zkuste to "bílé cosi" pozorně cca 3 dny pozorovat, pokud se to bude ztrácet,
pak nic nepodnikejte. Pokud to bude stagnovat, nebo se zhoršovat zkuste "fintičku" se solí a zvýšením teploty.
Ohledně krmení bych se nebál, nechte jej ještě aklimatizovat, pokud jste ho koupila v některém hobby centru, či velké akvaristice, může
být vystresovaný a klidně i 5 dní nemusí jíst a pokud, jak píšete se naparuje a je čilý, nic vážného to asi nebude.
Hodně štěstí.
27.04.08 20:28:31
pavliina® – Re: DoctorT
Děkuji moc všem za rady

Zatím budu pozorovat, pak kdyžtak zkusím sůl

ta mě nenapadla.
ahoj chová někdo bojovnici a čichavce spolu?
28.04.08 17:49:32
Novypes® – Re: smudla
jo moje mamka a jsou v pořádku
28.04.08 19:12:48
Joecz® – Re: smudla
já taky, občas bojovnici kousnou, ale v pohodě
10.05.08 16:08:49 / 10.05.08 16:09:23
iblik® – Re: smudla
je to hezka kombina čichavec a betta zatím vypadaj vfoho kdybi neco mam čichavce zakrsláho
11.05.08 08:56:50 / 11.05.08 08:57:15
Rejpal1®
jetli to ma mezi prednima ploutvickama tak to jen tak nezmizi
11.05.08 13:25:59
mirielll® – Re: smudla
jo, mam bojovnice a cichavce zlateho a cichavce libajiciho...jsou naprosto v pohode. Kdo nerad bojovnice a to jen samicky, je skalara.
11.05.08 13:28:59
mirielll® – Re: pavliina
jestli mohu taky reagovat na krmeni, tak bojovnice plivou...skalary zradlo plivou..co ale sezerou bez plivani, jsou mrazene patentky... po tom jdou
jako slepice po flusu, ale musi to byt nebojacna bojovnice. Straspytlove na dno moc nelezou. Ale naucila jsem bojovnici smejdit po dne prave diky
patentkam. Koupis platicko za cca 30 Kc..a je tam tak 30 kosticek mrazenych. Ale na lupinky je taky naucis, jen jim tolik nechutnaj.
11.05.08 14:58:16
Joecz® – Re: Mrakoplash
11.05.08 15:25:32 / 11.05.08 15:29:32
pavliina® Tak já toho svého beťáka nenaučila na vločky vůbec, je to přeborník v plivání vloček

Tři dny jsem to zkoušela s vločkama ale
neúspěsně, tak jsem to nakonec vzdala a pečlivě z vločkového krmení vybírám jen ty sušené červíky - no co bych pro něj neudělala

Ale pro patentky je ochoten prošmejdit celý akva i monitorovat dno

Mražené koretry taky sní ale až po tom, co se přesvědčí, že nic
lepšího nekápne. Jo a žádná nemoc se u něho neprojevila, ty chomáčky po dvou dnech zmizly
11.05.08 16:34:40
Joecz® – Re: pavliina
3 dny? ty máš výdrž, já bych to zkoušel déle
11.05.08 17:33:26
mirielll® – Re: pavliina
Hele, a to Ti dělá kterej beťák? Ten červenej v "REDíkovo"?
Jestli jo, tak ten lupen sežere až když bída učí Dalibora... a to těsně před smrtí aby neumřel

. Aspoň můj červenej takovej je.
Je nejvíc ustrašenej a lupeny fakt ne.
Nejlepší jsou beťáci (a to i samice) s bílým tělíčkem a červenejma nebo barevnejma ploutvema jsou takoví nějací jiní..méně bojácní a
víc rvaví. Sežerou cokoli a to i z ruky, i granule pro diskuse..flusá to sice asi 4x než je schopnej to pozřít ale sežere cokoli.
Máte někdo zkušenosti co to udělá v jednom akvárku, když je samec - kterej je hodnej..a to i na samice a samci ho absolutně nevzrušujou a
normálním samcem(teda bojovnost se projevila akorát směrem na samice)?
jojo ale nutny je vetsi a zarostly akvarko, aby se mohl schovat
mel sem takhle tatu se synem ve 200 (od malicka)
11.05.08 17:47:04
mirielll® – Re: Mrakoplash
já mám bratry...ale spíše to vypadá na bojovnici nebojovnou (nebo bojácnou) a normální boj. pestrou.
Schovat by se v 260L akvárku mohli, ale nevím, z pozorování jsem zjistila, že betta když je ve stresu, potřebuje více kyslíku...a hodně
zmatkuje, tudíž dolů do kytek nikdy nejde.
Většinou se rve za břidlicového pozadí (v rohovém akvu). Seženu nějakou pnoucí kytku a zkusím to.
Když jsem je měla oba v karanténě, oba v 6 l pidiakvárku, tak si sebe vůbec nevšímali. Bojovnej honil akorát samice. Ale kdoví co by
dělali, kdybych tam nebyla...to bylo jen na chvíli.
11.05.08 18:17:27 / 11.05.08 18:17:47
Joecz® – Re: mirielll
máš normálně 2 bojovnice pestré (bojovnice bojácná

) a s těmi kambodžami (světlé tělo a barevné ploutve) se pleteš, bojovnost
nezávisí na barvě, nejbojovnější jsou většinou krátkoploutví (PK) samci
Oups..je fakt že krátkoploutvé jsem ještě neměla..jinak kdejakou.
Hm mám holt červenýho sraba

) Ve větším akvu s rybama se bojí
[1] 2 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Krmení • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora