Fórum » Nemoci » Desinfekce akvaria po krupičce
Dobry den,
som akvarista zaciatocnik a moje prve spolocenske akvarium mi vobec nevyslo..Rybicky dostali krupickovu chorobu a nepodaril os ami ich z toho
vysekat.Chcel by som sa spytat ako mam teraz osetrit strk,filter a cele akvarium aby som zabranil tomu ze zarodky danej choroby tam ostanu..Pocul som
o metode prevarenia v slanej vode ale neviem ako presne.Alebo je na tonejaky pripravok?prosim napiste mi niekto kto sa v tom vyzna
19.04.08 16:07:48
Andynka® – Re: rudes
No mě vychcíplay všechy rybky, takže jsem zakvária odendala rostliny a týden jsem ho nechala naplněný vodou a dala do něj savo, pak jsem ho
hodně ale opravdu hodně vypařila vařicí vodou, kameny můžeš vyvařit v té slané vodě. A rostlinky jemně opláchni ...
Žiadne preváranie. Kto pozná vývoj a život tohoto nálevníka, vie že jeho život trvá 24 hodín a prípravky proti nemu sú aj takto
koncipované.
Je teda zrejmé, že krupica sa v akváriách bez rýb už nemá kde rozširovať, nakoľko chýbajú živočíchy, na ktorých parazituje. Teoreticky
by už po 24 hodinách mala byť vyhynutá.
ide o to ze ja som tam daval nejake modre kvapky ktore to mali znicit tu chorobu a teraz ej ta voda cela divna a bojim sa ze v tom strku sa nieco
uchovalo...dufam teda ze sa nemylite ja to skusim nejako len preplachnut s vodou a uvidime...kupoim nejake nove rastlinky a tak...a podla vas je lepsi
na vodu SANIL alebo AKVA SAFE ???? na upravu...
19.04.08 16:32:51 / 19.04.08 16:33:38
Tokuschew® Načo tam dávať prípravok proti chlóru?
Pokiaľ je voda čerstvá tak tam ryby môžu ísť až po nejakých 3-5 dňoch. A to je chlór už dávno vyprchaný. Skôr by som tam dal nejaký
bioštartér typu napr. Nitrivec. A nezabudnúť nonstop filtrovať vodu.
dakujem vam za cenne informacie...skusim to tak ako ste mi poradili..
19.04.08 20:11:44
Sid® – Re: Tokuschew
...Kto pozná vývoj a život tohoto nálevníka, vie že jeho život trvá 24 hodín a prípravky proti nemu sú aj takto koncipované. Je teda
zrejmé, že krupica sa v akváriách bez rýb už nemá kde rozširovať, nakoľko chýbajú živočíchy, na ktorých parazituje. Teoreticky by už
po 24 hodinách mala byť vyhynutá...
Tahle teze je překonaná! Je velmi pravděpodobné, že jistá stádia tohoto parazita přežívají bez ryb několik týdnů až měsíců!
To je také důvod, proč je nutné věnovat maximální úsilí účinné léčbě tohoto onemocnění v akutním stádiu.
Já jsem měl taky krupičku a všecko mi to vychcípalo.A nejlepší je to dezinfikovat hypermanganem čili manganistán draselným dostupný v
lékarně.
a co tak vydezinfikovat to s chloridom sodnym NaCl ??? myslim ze to tiez pouzivaju v lekarstve....ci solou radsej neskusat aby rybickam neskor
nerobila zle??
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Nemoci • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora