3 • 14 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » Desinfekce akvaria po krupičce 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 267x
19.04.08 15:59:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekrudes (1053849359399) – Dezinfekcia po krupicke
Dobry den,
som akvarista zaciatocnik a moje prve spolocenske akvarium mi vobec nevyslo..Rybicky dostali krupickovu chorobu a nepodaril os ami ich z toho vysekat.Chcel by som sa spytat ako mam teraz osetrit strk,filter a cele akvarium aby som zabranil tomu ze zarodky danej choroby tam ostanu..Pocul som o metode prevarenia v slanej vode ale neviem ako presne.Alebo je na tonejaky pripravok?prosim napiste mi niekto kto sa v tom vyzna
19.04.08 16:07:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAndynka® – Re: rudes
No mě vychcíplay všechy rybky, takže jsem zakvária odendala rostliny a týden jsem ho nechala naplněný vodou a dala do něj savo, pak jsem ho hodně ale opravdu hodně vypařila vařicí vodou, kameny můžeš vyvařit v té slané vodě. A rostlinky jemně opláchni ...
19.04.08 16:11:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTokuschew®
Žiadne preváranie. Kto pozná vývoj a život tohoto nálevníka, vie že jeho život trvá 24 hodín a prípravky proti nemu sú aj takto koncipované.
Je teda zrejmé, že krupica sa v akváriách bez rýb už nemá kde rozširovať, nakoľko chýbajú živočíchy, na ktorých parazituje. Teoreticky by už po 24 hodinách mala byť vyhynutá.
19.04.08 16:27:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekrudes (1053849359399) – pokracovanie
ide o to ze ja som tam daval nejake modre kvapky ktore to mali znicit tu chorobu a teraz ej ta voda cela divna a bojim sa ze v tom strku sa nieco uchovalo...dufam teda ze sa nemylite ja to skusim nejako len preplachnut s vodou a uvidime...kupoim nejake nove rastlinky a tak...a podla vas je lepsi na vodu SANIL alebo AKVA SAFE ???? na upravu...
19.04.08 16:32:51 / 19.04.08 16:33:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTokuschew®
Načo tam dávať prípravok proti chlóru?
Pokiaľ je voda čerstvá tak tam ryby môžu ísť až po nejakých 3-5 dňoch. A to je chlór už dávno vyprchaný. Skôr by som tam dal nejaký bioštartér typu napr. Nitrivec. A nezabudnúť nonstop filtrovať vodu.
19.04.08 17:56:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekrudes (1053849359399)
dakujem vam za cenne informacie...skusim to tak ako ste mi poradili..
19.04.08 20:11:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: Tokuschew
...Kto pozná vývoj a život tohoto nálevníka, vie že jeho život trvá 24 hodín a prípravky proti nemu sú aj takto koncipované. Je teda zrejmé, že krupica sa v akváriách bez rýb už nemá kde rozširovať, nakoľko chýbajú živočíchy, na ktorých parazituje. Teoreticky by už po 24 hodinách mala byť vyhynutá...
Tahle teze je překonaná! Je velmi pravděpodobné, že jistá stádia tohoto parazita přežívají bez ryb několik týdnů až měsíců!
To je také důvod, proč je nutné věnovat maximální úsilí účinné léčbě tohoto onemocnění v akutním stádiu.
20.04.08 13:11:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekstuky (413273494-5)
Já jsem měl taky krupičku a všecko mi to vychcípalo.A nejlepší je to dezinfikovat hypermanganem čili manganistán draselným dostupný v lékarně. :-) :-)
20.04.08 13:34:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekrudes (1053849359399)
a co tak vydezinfikovat to s chloridom sodnym NaCl ??? myslim ze to tiez pouzivaju v lekarstve....ci solou radsej neskusat aby rybickam neskor nerobila zle??

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 01:53:43 • 0.873 s