15.04.08 20:21:57
grace (443777341-5) – nerezová trubka - může do akva?
Chtěla bych se zeptat, jestli můžu dát do akvária jako úkryt pro krunýřovce nerezovou rouru. Neuvolňuje se z ní něco do vody? Vím že
jeskyně z kamenů by byla lepší, ale krunýřovec je moc velký, takže by zabrala moc místa.
Pokud neni od oleje ;) Tak nevidim problem. Spousta lidi pouzivá k sazeni kytek vetsi matky a nekteří jedinci investovali i do nerezových ;)
Nebudu jim delat reklamu ani to nepotrebuji ale AQ mají pěkne. Tak jen ji pekne naaranzovat aby se ti to libilo.

15.04.08 20:31:05
Yirka® – Re: grace
Otázka je, co je to moc velký. Já osobně si myslím, že nerez (ale ani novodur) do AQ moc nepatří. Je to dost nepřirozené, když nemáš dost
velké kameny, co zklusit větší kokos podél?
Yirka ma pravdu ze kokos je lepsi muzou ho okusovat a kdyz bys vzala treba dva a urizla jim spicky pak je dala za sebou... Tak by si i pošmákli.
Problém je, že krunýřovec už má velkou sílu a s kokosy by pořád hýbal. Zatím tam má jeden plochý břidlicový kámen opřený o stěnu na
délku, ale je do něj moc vidět a ancík tam nevypadá moc spokojeně, protože z něj už vyrostl. Ještě se pokusím sehnat větší kus
břidlice, takže roura je jen provizorní řešení, aby měl krunýřovec klid (je dost plachý). Zatím bych jí alespoň zakrylu mechem a
kamínkama, aby nebyla tolik vidět a neleskla se. Jenom jsem měla strach, aby se mi rybky něčím nepřiotrávily. Ty matice jsou dobrý nápad,
moje kytky pořád vyplavávaj
tak jsem si to přečetla a asi se dám na matky

Ty vyplavávající kytky mě fakt štvou...
Bohuzel to nepomuze kdyz ti je ty prevti ustipnou ;) Coz se me taky deje, ale je to mnohem lepsi prace... ;) At se dari.. .
15.04.08 22:08:43
filipsi® – Re: grace
Nerez tam urcite vadit v zadnem ohledu nebude. Me by vadil asi jen v estetickem. Co udelat a nechat vypalit trubku z keramiky? Je mozne do mokre
natlacit pisek, nadelat ruzne skrabance a jemne prohnutiny. Vysledek prirozene hezky a krunyrovec take bude spokojeny. Nedavno se resilo vcetne ukazek
vyrobenych utvaru na akvarista.cz.
15.04.08 22:24:26 / 15.04.08 22:27:52
Horác® – Re: Grace
Kdysi jsem narazil na fotku akvárka, ve kterém byla z různých novodurových trubek a kolínek vytvořená celá skalka. Mezi tím samozřejmě
nějaké ty rostliny ... vypadalo to docela zajímavě ... Jako okrasná nádrž do obýváku asi nic moc, ale jako chovná nádrž pro teritoriální
ryby ideální ... měli tam opravdu hafo úkrytů a jeskyní :o) ... Tu trubku pro krunýřovce můžeš napatlat epoxidem (silikon na ní nedrží)
a posypat pískem či kamínky ... nebo ji můžeš schovat pod trs jávského mechu ... (Básník tím chtěl říci, že možností je spousta -
nerez, keramika, novodur atd. :o)
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora