0 • 7 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Hodí se tyto rybky k sobě ? » Akara zlatá x Akarka zelená 

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 270x
15.04.08 13:39:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekaradan (-12-11-10-9) – Akara zlatá x Akarka zelená
Zdravím, snese se spolu v 100 litrovém akváriu (zarostlém kytkama + kameny) jeden pár Akar zlatých (Laetacara dorsigera) s jedním párem Akarky zelené (Nannacara anomala) ? Spolu s nima by tam bylo hejno Drobnoústek trpasličích (Nannostomus marginatus).
Fóra a diskuze, spolu s charakteristika ryb sem pročítal. Hádám, že by neměl být problém, ale rád bych znal jaké máte s nima zkušenosti vy.
15.04.08 14:10:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfantasta® – Re: aradan
Jedná se o poměrně malé druhy cichlid tak si myslím, že by nemuseli být nějaké větší potíže. V těchto případech jde hlavně o plochu dna aby si mohli rozdělit teritoria.
15.04.08 14:24:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMiHl®
měl jsem v zarostlé 100 l nádrži 2 samečky akarky zelené... teď už mám jen jednoho, druhého sameček ubil
15.04.08 14:47:10 / 15.04.08 14:47:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekaradan (-12-11-10-9)
MiHl napsal: měl jsem v zarostlé 100 l nádrži 2 samečky akarky zelené... teď už mám jen jednoho, druhého sameček ubil
Kdysi sem měl dva páry Akaray zelené a samečci se taky pěkně porvali, proto jen jeden pár od každého. Proto uvažuji o této variantě.
(poslední léta jsem měl dva páry akary hnědé a žádný problém)
15.04.08 14:54:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMiHl®
jen jsem tím chtěl naznačit, dva od stejného druhu se nesnesou. Jak je to v tomto případě s jejich agresivitou k příbuzným, to nevím. Ale podle komplet odlišného latinského jména snad moc příbuzní nejsou.

Jinak akara zlatá je pěkná ryba, odkud ji budeš mít?
15.04.08 16:11:12  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekaradan (-12-11-10-9)
MiHl napsal: jen jsem tím chtěl naznačit, dva od stejného druhu se nesnesou. Jak je to v tomto případě s jejich agresivitou k příbuzným, to nevím. Ale podle komplet odlišného latinského jména snad moc příbuzní nejsou.

Jinak akara zlatá je pěkná ryba, odkud ji budeš mít?

Zatím vybírám ryby a k dostupnosti sem se ještě nedostal. Možná to bude problém, protože "běžné" akvaristiky nabízejí spotřební rybyčky, které snadno prodají a lidem "nechcípnou" po týdnu v jejich akváriu.
Ty akarky zelené sem občas viděl a ty zlaté snad časem někde seženu.
15.04.08 16:19:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksharon® – Re: aradan
Já bych je raději sehnala najednou, přece jen jsou to rybky podobného vzrůstu a temperamentu a pokud už bude jeden pár zabydlený, nově příchozí budou v dost nepříjemné situaci.
15.04.08 17:33:12  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJohnny5®
Ahoj, mají oba dva druhy ve Viváriu v Mělníku.
17.04.08 10:47:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekaradan (-12-11-10-9)
Johnny5 napsal: Ahoj, mají oba dva druhy ve Viváriu v Mělníku.
Díky za typ, už sem tam telefonoval. Vypadají na docela dobrou akvaristiku.
17.04.08 18:54:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJohnny5®
Jasně doporučuju, dokonce ti je po dohodě i pošlou poštou, záleží na domluvě.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 05:10:44 • 0.86 s