Ahoj, chtěla bych znát váš názor: chci si pořídit betty, už jsem si krásného mladého samečka v akvaristice vyhlídla. Je tam chudáček v
zavaraninovém poháru...Ja mám ale jen 16 l akva s 2 pavími očky a 2 black molly + 1 ampulárie. Rostlinky jsou tam samozrejme taky. Větší 54 l
akva budu mít doma příští týden...Než do něj přendám rybky, mám v plánu ho minimálne 2 týdny zaběhávat. Takže dilema zní -
vyslobodit betty ze zavaraninového pohára hned a dát ho dočasně do miniakva, nebo raději možné problémy s přerybnením neriskovat ?

23.10.06 19:50:19
solem® – betty
No chceš li toho samečka vysvobodit z akvaristiky, tak ti doporučuju ho raději přemístit do 5l láhve s nějakou rostlinkou, o vzduchování
neměj strach, to není třeba, hlavně musí mít volnou hladinu a pozor na teplotu vody, neměla by dramaticky klesat pod 24°. Životní prostor
bude mít větší než v poháru a i než v té 16l nádrži a myslím že ten válec by ho poškozovat neměl
23.10.06 19:50:56
solem® – doba
Samozřejmě než se zaběhne to větší aqa
23.10.06 20:04:40
azalka® – paví očka
Ahoj, neřekla bych, že by byla důležitá velikost nádrže. Spíš ti radím separovat paví očka . Samečci betty jsou k ostatním druhům ryb
mírumilovní, ale jak zahlídnou závojnatou formu, může být zle. Být tebou, tak se o očka bojím...

23.10.06 20:16:47
Lucík® – betak
U nas v hradci ve spouste (ne-li ve vsech) akvaristikach maji samecky bojovnic v malinkatych ,miniaturnich kadickach o velikosti cca 8x8 cm hrozny
anebo to tak ma byt???Nevim, ale pride mi to divny,vim ze ani nepotrebuju ani nemaji mit moc velkou nadrz pac to nejsou dobry plavci,ale oni v tech
kadickach stoji na jednom miste

,ploutvicky maji dolu a koukaji...chudinky...musela bys je u nas v HK osvobodit vsechny

O by pro mě neměl být takovej problém, mám 10 4l betárek.
To by ti asi nestacilo

mám ho už jakou dobu s pavíma očkama a nic. Jen je pravda, že není dobrej plavec. víš jak množit a co pro to udělat?
26.10.06 18:49:08
Potkan® – .............
toho v tom poháru teda určitě nekupuj,bude agrasivní nebo chcípne
26.10.06 20:26:13
filipo® – bata
Co jsem slyšel tak betty které jsou prodávány v kelímcích tak to jsou starý vyřazení samečkové kteří už nejsou schopni rozmnožování a
mohou ti také brzo zahynout. Nejlepší je si koupit samečky kteří jsou v normálním akvárku a nemají tak dlouhý ploutve.
26.10.06 21:31:38
Kate® – filipo
No tak to bys v Praze asi nepořídil

27.10.06 08:51:08
filipo® – Kate
No v Praze asi ne ale v Jihlavě určitě.

Ten v poháru vypadal ještě dobře oproti těm v těch plastových 10 cm pidinádobkách...V akváriích mají jen samičky...
27.10.06 12:04:23
filipo® – samečci
Většinou mají samečky mezi samičkama ani o tom nevěděj.A tvrdí že to jsou samí samičky (mluvím z valstní zkušenosti)

22.01.08 12:23:28
fantasta® – Re: kikijan
1 samec a 2 samice
na 15 litrů 3 betty ????

to snad ne?
22.01.08 12:29:59 / 22.01.08 12:30:26
fantasta® – Re: Lucianetta
Pokud tam budou jen Betty a dostatek rostlin tak v tom problém nevidím ovšem pouze na chov, ne na odchov.
připravila bych si zásobu samic, protože ten samec je zlikviduje
Tak to jsem asi spadla na hlavu. Včera tuším, se tady probíralo podobné téma, s tím rozdílem, že se NEDOPORUČOVALY 3 BETTY DO 54L akvárka.
A dneska do 15l je to v pohodě?
Kikijan: jestli si je tam dáš 3, tak mi pak napiš, jak dlouho ti všechny 3 vydržely. Řekla bych, že to nemůže dopadnout dobře
22.01.08 12:40:59
fantasta® – Re: Lucianetta
Dva roky fungovalo bez třenic 1+2 v 18 litrech. Tedy u mě doma. Nevím jak jiným.
myslím že se včera psalo že záleží na jednotlivých bettách-pokud budeš mít samce kreténa tak bůh pomoz těm samicím. Jenže nikde není
záruka, jestli ten samec bude kretén nebo ne.....měl jsi štěstí
22.01.08 12:56:29
fantasta® – Re: bucliik
No tak to je pravda

Asi fakt štěstí. Teď jsem mluvil s kámošem , je to takový malý bettolog, tak fakt na ten objem maximálně samce.
Jinak 1+2 bez potíží tak 100 litrů a hodně členitá.
22.01.08 19:11:49
Nik® Samec, nic víc. Nebo dvě samičky bez samce...
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora