0 • 7 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » Roztřepené ploutve u bojovnice 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 219x
12.04.08 21:10:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpavliina® – Roztřepené ploutve u bojovnice
Fotka k příspěvku Mému beťákovi se začaly třepit ploutve, spíš bych řekla, že jen ta ocasní - zatím :-( Poraďte, prosím, co to může být a jak a čím to léčit? Koupila jsem mu speciální krmivo pro Bety ale nežere ho, je to spíše vločkové a to mu nešmakuje, ještě nesežral ani jednu vločku, jí jen mražené patentky a sušené dafnie. Může to být třeba z nedostatku vitamínů? Nebo to může být ze špatné vody? Ale dělám pravidelně testy a voda je podle nich OK :-O Děkuji za rady.

12.04.08 22:19:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMalapa® – Re: pavliina
Patentky jsou to nejlepší co mu můžeš dávat. Ploutve se mu třepí, to je normální, pokud by jsi ho chtěla mít v dokonalé kondici, tak by musel plavat v malém akvárku bez rostlin, obden mu měnit všechnu vodu a umožnit mu aby viděl jiné samce a neustále byl nucen s nima bojovat. Bety jsou krátkověké a v běžném akva se takovém třepení ploutví neubráníš, ale rybě to absolutně nevadí.
12.04.08 22:26:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAndynka®
Taky jsem s bojovníkem měla tyto problémy, zjistila jsem, že mu je někdo okusuje, dala jsem ho do samostatné nádržky - ale to tvůj případ není, protože jak koukám, tak ho máš samotného. Zkus mu občas do akvárka vložit nebo z boku přiložit zrcátko a tím kontroluj, jestli se plouve pořád třepí nebo ne. Mě nakonec začal ztrácet rovnováhu a bylo po něm. Zjistila jsem, že bojovnice nejsou to pravé pro mě :)
13.04.08 11:05:56  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpavliina® – Re: Malapa
Tak to jsi mě uklidnil, už jsem si myslela, že je nějak nemocnej. A ty patentky mu moc nedávám, myslela jsem si, abych ho nezmlsala a pak nebyl překrmenej ;-) Takže myslíš, že mu patentky můžu dávat každý den? Ale to přeci nemůže být jeho jediné krmivo, poraďte, co bych mu mohla ještě dávat, aby mu to šmakovalo, když teda vločkama za kilčo pohrdá? :-D
13.04.08 17:00:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTereza® – Re: pavliina
Koretry jsou výborný krmivo. jsou to bílé komáří larvy. Ale zjisti si, jakou skladbu stravy vyžadují betty, jestli bys neměla přidávat taky nějakou rostlinnou.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 04:58:54 • 0.989 s