12.04.08 10:53:24
111petr (4334016235) – Danio pruhované - zatvrdé jikry?

Ahoj,
už nějakou dobu má moje samička dania čím dál vetší bříško. Mám jen jeden pár ve společenském akvárku, je to pozůstatek z minulosti.
Zkoušel jsem je dát vytřít dle návodů zde na fóru, ale již třetí čtvrtý den se nic neděje.
Začíná mi lí být líto. Obrovské břicho jí úplně deformuje tvar těla a na bocích a ze spodu se objevují jakési červené žilky. Došlo
k tomu, že jí zatvrdli jikry? Nebo o vodnatelnost? Rybka se má čile k světu, krmí se, plave ale to břicho...
Přikládám fotky a děkuju za odpovědi.

2

3

4
Nejspíše to budou zatvrdlé jikry,mým dvěma samicím dania se to stalo před dvěma týdny...
12.04.08 14:57:02
fantasta® – Re: 111petr
Pokud máš jen dvě ryby tak s tím nenaděláš vůbec nic. Tomu se dá jen předejít tím, že dojde ke tření. Potřeboval bys více samců.
že by se tomu dalo takto předejít mi už došlo, ale jak jsem už psal, je to pozůstatek z minula a další dania do akvárka nechci
teď mě zajímá, co bude dál s tou rybou. Tady na fóru jsem četl, že takto zůstane až do konce života nebo ji roztrhnou plyny tvořící se v
ní při tlení jiker -> a tomu bych opravdu rád zamezil
mám jinou možnost než ji utratit?
12.04.08 18:21:51
fantasta® – Re: 111petr
Bohužel s tím nejde udělat nic. Uvidíš, buď se to ustálí, nebo pokud bude bříško růst dál, bude lepší jí utratit. Na tohle nejsou
žádné léky. Jedině snad veterinární zásah.
musis spravit veterinarny zakrok skus sprstami vitlacit jemne znej ikri inac skape.niekde som to takto cital
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora