10.04.08 12:09:44
Utahraptor® – Bojovnice CROWNTAIL
Kamarádka mi tvrdí, že můj crowntail sameček není "beta pestrá" ale "beta bojovnice", ty že prý mají dělené ploutve.
Je to pravda?
10.04.08 12:48:37 / 10.04.08 13:00:17
filipsi® – Re: Utahraptor
Moc nerozumim otazce, je to trochu zmatene, betta splendens je cesky bojovnice pestra, nic jako beta bojovnice neexistuje. Snad jedine betta bellica,
bojovnice bojovna, ale s tou si splendens snad nespletes.
edit - koukl jsem do tve prezentace, a vidim hezkeho samecka splendens.
edit2 - Ale ted me napada - koukni obcas do atlasu rybek, treba tady, i jinde, treba si i kup nejakou knizku, neni to vubec spatna inspirace, dozvis
se spoustu veci a treba i vyberes neco dalsiho, co bys nekdy chtela zkusit chovat.
filipsi napsal: Ale ted me napada - koukni obcas do atlasu rybek, treba tady, i jinde, treba si i kup nejakou knizku, neni to
vubec spatna inspirace, dozvis se spoustu veci a treba i vyberes neco dalsiho, co bys nekdy chtela zkusit chovat.
Mám ti nafotit svou knihovnu?

)
Co se týče zmatenosti dotazu, kladla jsem ho přesně tak, jak mi to kamarádka tvrdila, s tím že chová strááášne dlouho "bety
pestré" a moc se v tom vyzná

Já vím že žádná "beta pestrá" není, proto to bylo v uvozovkách. Jen mě zajímalo, jestli o
tom třeba někdo něco neví více

taky si myslím, že ta její "beta bojovnice" je Betta bellica, a tady v atlase se píše, že
křížily s Betty splendens

Je tedy crowntail čístě Betta splendens nebo vyšlechtěný hybrid?
10.04.08 17:07:29
Joecz® – Re: Utahraptor
betta bojovnice je obchodní označení, betta belica v ČR prakticky neseženeš, ta tvoje bude betta splendens - bojovnice pestrá var. crowntail,
tahle varieta je vyšlechtěná
i když v současnosti jsou splendes dost často skřížené s imbellis nebo smaragdinou - takže čistikrevná splendes to být nemusí
dělené plotve to je taky varieta splendens..nevim no ta tvoje kamarádka bude opravdu odborník kandidát ěd v oboru betta splendens
Joecz napsal:.. betta belica v ČR prakticky neseženeš, ...
Mam takovy nejasny dojem, ze jsem je pred vanoci videl ve vivariu. Ale ruku do ohne za to nedam, jestli shanis, zkus se zeptat.
11.04.08 18:37:12
Joecz® – Re: filipsi
tak, já mám několik známých přes které bych si je mohl sehnat, ale ...
zkus to prověřit, vím, jaký je vivárko dobrý obchod, ale že by měli belicu se mi nezdá
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora