Ahoj vsichni. Rada bych se zeptala jaky filtr do akvarka 120l?
Vnitrni, vnejsi radeji dam na zkusenosti, nez si nechat neco vnutit v obchode jenom proto aby neco prodali. Dik za radu.
Možností máš vcelku dosti, záleží také na to, kolik bys chtěla investovat do filtru, pokud méně tak bych doporučil asi kostku biomolitanu
s čerpací hlavou...pak by byla druhou variantou koupě vnějšího filtru-Fluval 105,205,Tetratec 600 či Eheim classic, výhodou jjou určitě
delší intervaly mezi údržbou, úspora místa v akváriu a možnost laborovat filtračními hmotami...
09.04.08 22:30:49 / 09.04.08 22:31:27
teekey® – Re: Keena
taky mam jednu 120ku doma, zrovna ted moc nevyuzivanou, ale uz bych do ni vnitrni filtr nedaval. Hodne zalezi na tom, co chces v akvarku mit za ryby a
samozrejme kolik chces do filtru investovat. Ja bych daval nejradsi vsude "nejake" externi filtry = vice mista v akvarku a lepsi manipulace
pri vymene naplni a udrzbe celkove
zkuz hledat nevim proc ale porad se tady melou stejne otazky
presne tak ako napísal LordP...niekedy treba aj skúsiť pozrieť témy na fóre alebo nájsť pomocou vyhľadavača..určite nájdeš to čo
potrebuješ..a ak nie tak potom šup nova téma
Diky vsem co poradili. Urcite se zaridim podle vasi rady. Snad uz se na nic ptat nebudu muset. Hledala jsem i v podobnych tematech uvedenych dole, ale
nic konkretniho jsem nenasla a opravdu nemam
tolik casu na hledani. Takze dik a at vam ryby plavou
Měl bych dotaz. Mám 112 litrové akvárko. Koupil jsem ho v setu. Samozřejmě je u toho šílený filtr, který se nedá regulovat a tak strašně
proudí a je i dost hlučný.
Jaký by jste mi doporučili dobrý vnitřní filtr s regulací? Cena tak kolem 1000,-
20.05.08 22:59:04
Sid® – Re: Kyklop
21.05.08 15:47:33 / 21.05.08 15:48:25
Kyklop®
21.05.08 17:09:54 / 21.05.08 17:22:58
Sid® – Re: Kyklop
Eheim je značka kvality, přesto bych si podle vámi stanovených kritérií zvolil čerpací hlavu + molitanovou kostku. Ten Eheim má poměrně
malý objem filtrační hmoty - jen 0,32 l. Čerpadlo s kostkou má při srovnatelném vnějším objemu zhruba 5x větší objem filtrační hmoty.
Výhodou Eheimu je, že v případě potřeby můžete dát do koše i jiné médium, předností čerpadla s kostkou je kromě výrazně větší
provozní plochy zhruba třetinová cena.
Pokud byste byl ochoten do filtrace zainvestovat ještě nějakou korunu navíc, zkuste popřemýšlet nad tímto řešením:
http://akvatech.cz/product_info.php?cPath=21_24_25&products_id=418
22.05.08 12:55:05
tue® Jaky by mel byt vykon filtru, kolikrat za hodinu by mel precerpat objem akvaria?
22.05.08 13:19:07
Eff® tue: Nikdy jsem to nepočítal, litr sem, litr tam, ideální je když výtok filtru lehce hýbe hladinou.
Kyklop: Pokud jde o cenu, tak Sidem navržená čerpací hlava Atman AT200 je nejlepší řešení. Dá se hezky regulovat, proud výtoku lze
nasměrovat pomocí kulového kloubu. Cena cca 300 Kč (včetně kostky biofiltrační hmoty). Já mám tyto čerpací hlavy ve dvou nádržích a
naprostá spokojenost.
22.05.08 19:36:16
Kyklop® – Re: Sid
Moc děkuji za rady.

Ještě o tom popřemýšlím.
Ta čerpací hlava s kostkou zní hodně zajímavě, ale nevypadá to v akvárku ošklivě? Nezabírá ten molitan moc místa?
22.05.08 20:39:04
R -
isamik® – Re: Kyklop
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Technika • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora