06.04.08 20:33:47
Paul Ramon® – Bílí červi u hladiny....co to je?
Zdravím, dnes jsem dělal úklid v akváriu, stříhal rostliny atd. a v průběhu práce jsem si u hladiny všiml několika bílých "asi
červů". Nevíte, co by to mohlo být?
Natočil jsem jednoho na video - odkaz zde:
http://www.youtube.com/watch?v=Y9kYcma5OBs
Moc díky za pomoc...
To sem měl taky a pak to ryby sežraly.
netusim ale vypada to hrubě

!!!
Taky jsem to tam měl, je to tak týden a už to zmizelo.
Ale je to dost hnusný
Právě že jsem se toho celkem dost lekl

Každopádně díky - alespoň už vím, že to snad není nic závažného...breberky jedny...
ahoj me se tyhle cervy objevily po zalozeni noveho akva, ktere jsem kompletne predelaval a nechal ho mesic odstat pouze s rostlinama aby se mi
zabehlo. Podle me se jedna o nejake hlisty (hlistice), take jsem se jich lekl ale po nasazeni ryb cervy zmizely, predpokladam ze je ryby sezraly.
Takze bych rekl ze nejsou skodlivy. Ale nevim nezkoumal jsem je pod mikroskopem. Ani kytky mi to nenicilo. Pravdepodobně se zivy nejakymi organickymi
zbytky.
07.04.08 17:45:33
VladaK® – Re: Paul Ramon
07.04.08 17:45:58
VladaK® – Re: VladaK

a ještě jedno foto
Díky za info, tak asi to nebude nic strašnýho. Začnu míň krmit mraženou potravou a snad se to zlepší...
12.09.08 22:32:34
vhisky® – prosím poraďte
zdarvím, máme akva 12l, staré dno od rataje a na tom 1cm vrstvu štěrku, žádný ryby ani jiný živočichy.. v akvárku plavou i 15mm červi co
to je? proč tam jsou? jsou bilí a tencí.. na skle jich je celkem dost, ale špejlí jsem zamíchal s hladinou a najednou se tam vlnil 15mm velkej
červ,, kdy zmizí? co téma, tak jiný rady jak se s nima vypořádat.. co je tedy správně?
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora