0 • 6 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » Bílé dlouhé výkaly - POMOC! 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 280x
06.04.08 13:02:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektufiki® – Bílé dlouhé výkaly - POMOC!
V akváriu se mi objevila zvláštní nemoc. Nyní jsou nakažené všechny rybky (Rájovec černý, Krunýřovec skvrnitý a Parmičky černopruhé). Nemoc spočívá v tom, že rybky mají občas takový trhavý pohyb (zastaví se a najednou sebou hrozně rychle škubnou). Mají dlouhé bíle výkaly, které jim dokáží docela dlouho držet u řitního otvoru (výkaly mohou být i tak 4 nebo 5 cm. A krunýřovci se jakoby někdy natočí na bok a rychle vyjedou dopředu a zase se vrátí zpět. CO TO PROBOHA JE??? Už si nevím rady, nádavkoval jsem jim eSHa 2000 a Entizol a ono to nepomohlo. Nevím co s tím. Poraďte mi prosím, jak léčit a jak se toho zbavit. Děkuji za všechny upřímné rady.
06.04.08 13:29:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAnonymní uživatel (433397506435)
Při hledání příčiny bude podstatné, že to postihlo všechny ryby (ne pouze jedince). Určitě nic nepokazí několikanásobná výměna části vody. Důležitá je informace, která se ve zprávě nevyskytuje a to: zda ryby normálně přijímají potravu? V pokročilých stadiích při těchto potížích ryby přestávají přijímat potravu a hynou...
06.04.08 14:00:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektufiki®
Ryby žerou normálně (dávám jim TetraMin).
06.04.08 16:23:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLorsson® – Re: tufiki
Vypada to na strevni parazity, na coz se pouziva Entizol, nebo treba Sera Flagellol, Esha Hexamita. Nejlepsi ale bude kdyz se obratis na odbornika na nemoci ;-)
http://dajanapet.cz/cz/poradna.php
12.04.08 22:32:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDenisa (428393377161)
Ahojky, mám takový dotaz. Asi 14 dnů mám 50l akvárko, měla jsem tam 20 rybek, po třech dnech co jsme měla akv. tak jsem koupila 3 rybky a za dva dny po zakoupení se mi rybky osypalaly. Ty nově zakoupené rybky to chytli až poslední, 14 rybek nepřežilo, podchytila jsem to asi pozdě, zvýšila j vodu na 31st. první den a pak na 28st. hodně svítila a kapala anti-ichtin. Krupička ustoupila a já se rozhodla celé akvárium vydezinfikovat. Rybky jsem šoupla do jiného akvárka a za dva dny v tom novém akvárku má zase jedna rybka bílou tečku na ocase, už je léčím 6dnů. Do prázdného akvárka jsme nasypala hypermangán a nechala běžet filtr, už je to dva dny a zítra se chystám celé akv. vyčistit a umýt savem, doufám, že se toho kožovce zbavím nadobro. Akorát mám strach, že když tam dám rybky zpět tak se jim to zase zhorší a já to budu muset dezinfikovat nanovo. Mám ty rybky nechat v té karanténě ještě pár dnů bez kapání anti-ichtinu? Abych viděla jestli se osypou? Můžete mi někdo poradit co dělat? Předem mnohokrát děkuji.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 04:15:38 • 0.889 s