Čím větší akvárium , tím lépe . Kongo tetry jsou v dospělosti velké ryby , hlavně samci , kteří v malém prostoru jsou nevrlí a
nenarostou do plné krásy . K dobrému vývoji potřebují hmyz - smýkaný , nebo k tomu účelu chovaný např. mladá stádia cvrčků , mušky
octomilky , pavouky a jiné. Taktéž i rostlinnou složku potravy nutno zajistit , protože mohou okusovat jemnější rostliny , lze použít
špenát i drobné okřehky - ty rády konzumují i parmičky nádherné ( Puntius conchonium ). Ale nenosit z rybníků ,raději pěstovat .
Parmičky čtyřpruhé jsou známí okusovači ploutví , sám jsem je míval a do akvária ke kongo tetrám , bych je asi nedal . Též nelze
umistˇovat k těmto Afro tetr. drobnější rybky , staly by se potravou . Nádrž má být s krycím sklem (skáčou!) , ráno prosluněná a voda
proudící z filtru , teplota kolísající kol +23°C pro běžný chov . Od června do srpna je lze umístit ven do sluncem prohřívané , vodními
rostlinami osázené zahradní tůně ( nej. černá rybniční fo´lie ) , kde je dostatek přirozené živé potravy ( i řas ) . Krátkodobě mi
vydržely v +14°C ; nedoporučuji takhle riskovat , vhodné rozmezí je +18 až +27°C . Já tyto ryby chovám s tetrami skvělými Hemigram.
pulcher , t. ozdobnými H. ornatus , různými duhovkami , mečovkami , krunýřovci a dokoupil jsem k nim ( tedˇ jsou v karanténě ) ještě tetry
dlouhoploutvé Bricinus longipinnis . Na vodu , pokud je nezávadná , náročné nejsou (nebavím se o výtěru ) . Přidal jsem fotku s mými
kongo tetrami (Phenacogr. inter.) , mám jich 14 ks a vytírají se přímo v tomto akváriu . Všechny jikry sežerou mečovky a ostatní ryby -
jen zatím . Tedˇ nemám místo , odchovávám potěry i ostatních druhů , které chovám . Napsal jsem toho dost . Čau . Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora