0 • 8 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Nákup ryb » Tetra konžská- kongo tetra, bude stačit? 

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 248x
04.04.08 16:06:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveknipac® – Tetra konžská- kongo tetra, bude stačit?
Ahoj všem . ahoj
Přicházím s drobným dotazem- pomalu se rýsuje vyhlídka na větší akva ( kolik se ještě debatuje) a já už delší dobou skoro slintám v některých akva krámech nad akva s Tetrou Konžskou- Kongotetrou.
Uvažuji že do většího akva (min. 120*50*40) bych nějaký ten páreček koupil, a zároveň bych do onoho akva chtěl přenést bandu Parmiček Čtyřpruhých, se kterými mám velmi dobré zkušenosti.
Otázka která se naskýtá, je: Kolik Kongáčů do akvária min. 120*50*40 s tak pěti-šesti Parmičkami Čtyřpruhými? Bude jim vůbec moje akva stačit, nebudou chtít něco většího? Snesou se? Kolik samců kolik samiček?
Zde se v atlase píše že jsou to mírumilovné ryby-ale chtěl bych něco přesnějšího, co mě přesvědčí.
Děkuji za jakoukoli radu, zkušenost, ať už bude jakákoli. :-)
04.04.08 16:13:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMalapa® – Re: nipac
Takové akva jim bude určitě stačit, ale kup jich víc, třeba deset, ať jich máš hejno. Jsou to hejnové rybky a budou se tak cítit lépe. Jen nevím, jak budou vycházet s parmičkama čtyřpruhýma, to ti musí poradit někdo jiný.
04.04.08 16:16:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmaznak007® – Re: nipac
05.04.08 02:39:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekFANTOM (413529263315) – Re: nipac
Fotka k příspěvku Čím větší akvárium , tím lépe . Kongo tetry jsou v dospělosti velké ryby , hlavně samci , kteří v malém prostoru jsou nevrlí a nenarostou do plné krásy . K dobrému vývoji potřebují hmyz - smýkaný , nebo k tomu účelu chovaný např. mladá stádia cvrčků , mušky octomilky , pavouky a jiné. Taktéž i rostlinnou složku potravy nutno zajistit , protože mohou okusovat jemnější rostliny , lze použít špenát i drobné okřehky - ty rády konzumují i parmičky nádherné ( Puntius conchonium ). Ale nenosit z rybníků ,raději pěstovat . Parmičky čtyřpruhé jsou známí okusovači ploutví , sám jsem je míval a do akvária ke kongo tetrám , bych je asi nedal . Též nelze umistˇovat k těmto Afro tetr. drobnější rybky , staly by se potravou . Nádrž má být s krycím sklem (skáčou!) , ráno prosluněná a voda proudící z filtru , teplota kolísající kol +23°C pro běžný chov . Od června do srpna je lze umístit ven do sluncem prohřívané , vodními rostlinami osázené zahradní tůně ( nej. černá rybniční fo´lie ) , kde je dostatek přirozené živé potravy ( i řas ) . Krátkodobě mi vydržely v +14°C ; nedoporučuji takhle riskovat , vhodné rozmezí je +18 až +27°C . Já tyto ryby chovám s tetrami skvělými Hemigram. pulcher , t. ozdobnými H. ornatus , různými duhovkami , mečovkami , krunýřovci a dokoupil jsem k nim ( tedˇ jsou v karanténě ) ještě tetry dlouhoploutvé Bricinus longipinnis . Na vodu , pokud je nezávadná , náročné nejsou (nebavím se o výtěru ) . Přidal jsem fotku s mými kongo tetrami (Phenacogr. inter.) , mám jich 14 ks a vytírají se přímo v tomto akváriu . Všechny jikry sežerou mečovky a ostatní ryby - jen zatím . Tedˇ nemám místo , odchovávám potěry i ostatních druhů , které chovám . Napsal jsem toho dost . Čau . :-)

05.04.08 09:35:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveknipac®
No teda, jak tak koukam tak to bude celkem fuška je chovat :)
Každopádně děkuji všem za rady, až něco budu zase potřebovat, určitě sem napíšu ahoj

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 04:20:15 • 0.904 s