03.04.08 08:14:14
gekon5 (9634413385) – Závojnatka s extra dlouhými ploutvemi
Před spoustou let (odhaduji 35) jsem dostal od známých starší závojnatku, protože se jim nehodila a věděli, že mi tím jako dítěti
udělají radost. Pamatuji si jen, že měla fakt spoustu závojů a v tom igeliťáku ji skoro přes ty ploutve nebylo vidět. Ostatní, co si
pamatuji, nebylo nic vyjímečného - oči normální, žádné zvláštní výrůstky, kromě XXL ploutví. Moc dlouho mi tenkrát nevydržela.
Ponechme stranou, proč, to nechci rozebírat. ale chtěl jsem se optat odborníků, co to mohlo být za typ. Ty co jsou dnes vidět na obrázcích
nebo v obchodech, maji oploutvení velmi chudé. Anebo jim to vše doroste až věkem? Díky za odpověď.
Ahoj , mohlo jít o mutaci u zmíněného jedince , nebo pozůstatek prošlechtěné linie , která zanikla , což byl osud mnoha různých kmenů i
druhů ryb , když nebyly jejich nové generace stále obnovovány trvalým udržovacím chovem . Pamatuji jaké zajímavé formy i druhy rybek před
30-40 lety se ,už daly koupit a nyní jich není. Závojnatky co jsem choval a viděl v jiných nádržích , měly i s přibývajícím věkem
ploutve jen přiměřeně k velikosti těla závojovité . Je dost možné , že existují závojnatky s extra dlouhým oploutvením , protože Svět
je velký a chovatelů mnoho , ale já osobně bych takové ryby nechtěl . Velice zvláštní závojnatky jsem viděl v Rusku r. 1993 , takže je
možný i probíraný případ . Na další odpovědi , už nemám čas . Čau .
Ještě dodám , že takováto abnormalita , může být ukazatelem skrytých zdravotních vad . Tak není nazbyt opatrnosti při výběru i jiných
druhů ryb .
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora