0 • 6 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Technika » Další technika » Prelepeni akvaria silikonem 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 120x
31.03.08 12:15:20 / 31.03.08 12:15:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpentS® – Prelepeni akvaria silikonem
Zdravim mel bych dotaz prinesl sem si od kamarada nove akvarium rozmery 94x45x45tusim ale uz ho mel hodne dlouho bez vody tim myslim nekolik cca 5-10 let je jeste lepeny bilim a starou technologii ma jeste jedno a v tom ma zase ryby a porat mu drzi zajimalo by me jaky je postup pri naplnovani kolik naplnit jak dlouho pockat a treba dolit uplne atd. Ale hlavni dotaz je ze premyslim co kdybych koupil cerny silikon na akvarka a jen na vnitni spary pridal ten novy cerny abych ho spevnil nebudou spolu nejak ty silikony reagovat nebo neuskodim tomu jeste vic diky za rady
31.03.08 12:33:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNaďa®
Jsem začátečník a taky jsem dostala staré akvárko, ale bylo mi řečeno, že když v akvárku není víc jak 4 roky voda, tak je to špatné a lepit se nevyplatí. Máme nové, staré tekoucí ve sklepě.
31.03.08 12:46:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRAP® – Re: pentS
Jestli máte možnost ho naplnit v místě, kde při případné nehodě, nedojde ke škodě, naplňte ho až po okraj a týden nechte stát. Mám doma podobné cca 10 let staré a funguje dobře. Předcházející majitel v něm choval hlodavce ;-)
31.03.08 13:45:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjamajcan (43349446393)
Rychle jsem z technickych duvodu potreboval premistit ryby z nadrze a tak jsem byl nuceny pozitstare lepene akvarium o obsahu 112 l.Bylo prazdne asi 10 let ale musel jsem to riknout.Nestalo se nic a akvarium drzi do dnes.
31.03.08 15:24:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvóťa (-12-11-10-9)
jak je pásno níže, pokud silikon nejeví nějaké projevy poškození, zkusit naplnit akvarium nekde kde nehrozí problémy v případě vytečení...jinak v případě že akvárium není dlouhodobě naplněné vodou hraje dost velkou roli v životnosti silikonu i prostředí kde je akvárium skladováno-teploty pod bodem mrazu,silné sluneční záření,či střídání teplot jsou asi nejhoršími podmínkami v jakých jde akvárium skladovats :-)
31.03.08 15:53:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekstařík® – Re: pentS
Pokud bych v podobne situaci nechtel riskovat, nebylo by lepsi stary tmel ordiznout a kompletne znovu slepit, nez jen pridavat silikon do spar?
31.03.08 16:21:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvóťa (-12-11-10-9) – Re: stařík
kompletní přelepení akvária se téměř nevyplatí po finanční stránce, je to vcelku náročná práce
31.03.08 17:32:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRoman®
Pokud by nevadila trošinku změna designu, tak se dají vylepit veškerérohy pásky skla o stejné síle, jako je u nádrže.šíře pásků kolem 1-2cm postačí.jde jen o to či se to vyplatí a majitel bude mít chu´t si vyhrát. :-)
31.03.08 21:24:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekhanz®
Já bych chtěl jenom doplnit informaci, že při čištění ploch skla od přebytku silikonu, není dobré používat jar(ředěný s vodou). On totiš ten jar zapříčiní vyschnutí toho silikonu.
Mam to s praxe ozkoušené. Většina oken kvůli tomu šla na reklamaci...

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Technika Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 04:16:06 • 0.878 s