31.03.08 12:15:20 / 31.03.08 12:15:57
pentS® – Prelepeni akvaria silikonem
Zdravim mel bych dotaz prinesl sem si od kamarada nove akvarium rozmery 94x45x45tusim ale uz ho mel hodne dlouho bez vody tim myslim nekolik cca 5-10
let je jeste lepeny bilim a starou technologii ma jeste jedno a v tom ma zase ryby a porat mu drzi zajimalo by me jaky je postup pri naplnovani kolik
naplnit jak dlouho pockat a treba dolit uplne atd. Ale hlavni dotaz je ze premyslim co kdybych koupil cerny silikon na akvarka a jen na vnitni spary
pridal ten novy cerny abych ho spevnil nebudou spolu nejak ty silikony reagovat nebo neuskodim tomu jeste vic diky za rady
31.03.08 12:33:41
Naďa® Jsem začátečník a taky jsem dostala staré akvárko, ale bylo mi řečeno, že když v akvárku není víc jak 4 roky voda, tak je to špatné a
lepit se nevyplatí. Máme nové, staré tekoucí ve sklepě.
31.03.08 12:46:23
RAP® – Re: pentS
Jestli máte možnost ho naplnit v místě, kde při případné nehodě, nedojde ke škodě, naplňte ho až po okraj a týden nechte stát. Mám
doma podobné cca 10 let staré a funguje dobře. Předcházející majitel v něm choval hlodavce
Rychle jsem z technickych duvodu potreboval premistit ryby z nadrze a tak jsem byl nuceny pozitstare lepene akvarium o obsahu 112 l.Bylo prazdne asi
10 let ale musel jsem to riknout.Nestalo se nic a akvarium drzi do dnes.
jak je pásno níže, pokud silikon nejeví nějaké projevy poškození, zkusit naplnit akvarium nekde kde nehrozí problémy v případě
vytečení...jinak v případě že akvárium není dlouhodobě naplněné vodou hraje dost velkou roli v životnosti silikonu i prostředí kde je
akvárium skladováno-teploty pod bodem mrazu,silné sluneční záření,či střídání teplot jsou asi nejhoršími podmínkami v jakých jde
akvárium skladovats
31.03.08 15:53:52
stařík® – Re: pentS
Pokud bych v podobne situaci nechtel riskovat, nebylo by lepsi stary tmel ordiznout a kompletne znovu slepit, nez jen pridavat silikon do spar?
kompletní přelepení akvária se téměř nevyplatí po finanční stránce, je to vcelku náročná práce
Pokud by nevadila trošinku změna designu, tak se dají vylepit veškerérohy pásky skla o stejné síle, jako je u nádrže.šíře pásků kolem
1-2cm postačí.jde jen o to či se to vyplatí a majitel bude mít chu´t si vyhrát.
31.03.08 21:24:34
hanz® Já bych chtěl jenom doplnit informaci, že při čištění ploch skla od přebytku silikonu, není dobré používat jar(ředěný s vodou). On
totiš ten jar zapříčiní vyschnutí toho silikonu.
Mam to s praxe ozkoušené. Většina oken kvůli tomu šla na reklamaci...
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Technika • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora