27.03.08 09:02:28
artognov® – Malý dotaz k mému akva
Tak jsem si za poslední dobu povšimnul jedný věci. Ráno když koukám do AQ tak je voda jak křišťál ale večer co přijdu domů je vidět
malý zákal. Myslím, že to souvisí z aktivitou ryb. Moje otázka tedy zní myslíte, že mam přerybněno? (
http://rybicky.net/nadrze/2777 )
Podle mne přerybněno nemáš...a jakej zákal to jako je? Jakou má barvu?
27.03.08 09:11:57
artognov® – Re: Voloďka
takový jemný bílý, v menší míře jak dřív (
http://rybicky.net/forum/6090 ) ale nejsilnější je v podvečer. cca kolem 8 pak AQ "usne" a
zákal docela rychle mizí.
Hm...takže nálevníci. Ty se dělají když je nezaběhnuté akva-když mají novou čerstvou vodu. Neměníš víc vody než je normální? Mělo
by se měnit cca tak jednou za týden či 10dní tak 15-20% vody. Méně krm, tak jednou za dva dny a vzduchuj...mělo by to pomoct
27.03.08 10:04:51
nálevníci mě taky napadly, ale ty jsem měl a vypadaly malinko jinak, krmím jednou denně a vodu měním jednou za týden cca 40%. si teda koupím
vzduchovací motorek

. No uvidím...
Ahoj
neni 40% moc ? Ja s odsatim dna a vycisteni predfiltru vymenim u 200l AQ maximalne 50litru a uz se mi to zda dost. 40% je defakto polovina akvaria
kdyz odectu pisek a dekoraci.
Jinak co jsem mnel ja zakal tak jsem si ho asi udelal sam kdyz jsem tam nalil pri vymene odstatou vodu co stala 14dni uzavrena v barelu v koupelne.
Hned druhej den zakal a kdyz jsem koukl na zbytek vody v barelu tak tam byl taky :o(
27.03.08 11:51:54
artognov® – Re: ghostik
já měním 80l u 230l +/- nálevníky tam moc nemívám a když tak druhý den jsou fuč. Spíš si myslím jestli to nebude těma rybami?
27.03.08 11:59:00 / 27.03.08 12:02:24
R -
Voloďka® Zkus toho vyměňovat míň a den odstátou vodu....za to nic nedáš! Třeba to pomůže

Já jsem dřív taky měnila docela dost a měla menší
zákaly. Nyní měním vodu a odkaluji najednou tak 1krát za 3týdny cca 30% vody. Je to víc než jsem Ti doporučila, ale když už tak měním
méně často, tak měním víc vody. Kdybych to dělala jednou týdne (což mě nikdo asi nedokope), tak měním méně vody

27.03.08 12:57:12
oukej zkusím....
27.03.08 16:40:54
Yirka® – Re: artognov
Praktikuju takřka identicky s Voloďkou a asi 2x jsem zjistil slabý zákal po krmení mraženými patentkami. Nemůže to mít spojitost s krmením?
Taky mam na tohle podezření mam taky krmím vločkovým (LON MIX) a dnes jsem to sledoval po krmení to bylo dost horší. Asi zkusím jiné krmení
nebo značku a uvidím.
Lon Mix není žádnej zázrak
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora