1 • 7 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » KRUPIČKA - krmit? 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 280x
25.03.08 14:18:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpalo (4434975361) – KRUPIČKA
Zdravím. Krupičku mám v celom akváriu a dal som tam prípravok Sera costapur a mne hovorili, že liečenie trvá asi 14 dní. Ale nie je tam písané či môžem rybky kŕmiť. Tak môžem ich kŕmiť alebo nie?
25.03.08 14:41:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmiro03®
Pokial ryby žeru tak krm ale je tu o krupici a podobných tém plno stačí pozret v historii. ahoj
25.03.08 15:09:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTonys® – Re: palo
Rozhodně krm. Pokud přijímají potravu. Jinak co se týče chemických přípravků tak na ty nezpoléhej. Přidej sůl a vymej pořádně filtr odpusť 1/2 nádrže a dolij čistou vodou. Tohle opakuj několikrát do týdne a hlavně taky pokud možno zvyš teplotu aspoň na 30°C ;-)
25.03.08 15:16:16  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekprikpa®
Nejlepší je Esha Exit.U mě byla krupička do dvou dní pryč. palec
25.03.08 15:23:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpalo (4434975361) – Re: Tonys
V návode je písané, že stačí zdvihnúť teplotu o 2 stupne a pridať silnejšie vzduchovanie. A v obchode hovorili, že teraz tam už netreba pridávať sol.
25.03.08 15:44:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - chicko®
Nadávkuj vše podle návodu. Jinak souhlasím s prikpou, s exitem mám jen ty nejlepší zkušenosti. Je dobré ho podle návodu kombinovat s Eshou 2000. zabrání se tím nemocem z oslabení léčbou(rozpad ploutví, plísně atd.), je to taková dobrá prevence. Exit je jeden z těch spolehlivých chemických prostředků a neničí rostlinky jako třeba sůl ;-) , nemusíte ani měnit vodu, protože se do určité míry sám odbourá a stačí tak zůstat u pravidelné výměny vody ;-)
25.03.08 16:02:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpalo (4434975361) – Re: chicko
Ale u nás v obchode mali len tento sera costapur. Takže som nemal na výber. Ale malo by to pomôcť a hovorili, že rastlinky neničí. Tak uvidím čo bude.
27.03.08 16:27:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpalo (378385620313)
A nedá sa krupička odstrániť tak, že napríklad vyčistím celé akvárium a založím ho znova. Ďakujem
27.03.08 16:31:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekYirka® – Re: palo
Je to samozřejmě jedna z možností, ale záíleží na velikosti AQ a z toho vyplývající objem práce. Vzhledem k tomu, že existuje lék, který zaléčí bez nutnosti zásahu do AQ je to pak na zvážení. ;-)
27.03.08 16:43:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpalo (378385620313) – Re: Yirka
Akvarium má 30 litrov takže vela roboty by nebolo, ale keď som už začal liečiť tú krupičku tak to už nechám tak. Ale keby že ho chem čistiť tak trebalo by vybrať úplne všetko?
27.03.08 17:14:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAndynka®
Mě kostapur zabral perfektně ..kapala jsem celkem sedmkrát, ale to záleží na okolnostech .. a samozřejmě krm palec
27.03.08 17:15:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekYirka® – Re: palo
Zcela jistě by to chtělo vybrat vše, řádně vyčistit (roztok SAVA-určitě zde na fóru najdeš jak na to)pro jistotu bych ještě nechal pár dní (inkubační doba nemoci) a pak založit znovu. Ale je to na dlouhé lokty.
27.03.08 22:56:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekhujik (38874192477)
Tak tomu říkám pech.Dnes jsem si na fóru pročítal názory a rady jak se zbavit a léčit krupičku.A říkal jsem si jaká je to paráda,že se takové problémy mému akváriu vyhly.Před chvílí jsem šel krmit rybky a jak se tak na ně koukám ,vidím u některých jedinců bílou tečku na ploutvi nebo na těle.Polilo mě horko a nyní je mi jasný,že mám stejný problém jako vy.
Již mám vše načteno,ale přesto potřebuji jednu technickou radu.Pokusím se nejdříve léčit pomocí soli.jak navážit nebo odhadnout 30g soli???
Díky za odpověď.
27.03.08 23:38:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVari (-12-11-10-9)
Kup si Exit, dřív jsem používal Preventin, Multimedikal, které jsou za rozumnou cenu, ale nedalo mi to, trochu jsem připlatil, stojí asi kolem 110 Kč a jsem moc spokojenej. Opravdu rybám "neubližuje", je spolehlivej, odzkoušenej, jen doporučuji. ;-)
28.03.08 07:08:37  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekprikpa® – Re: Vari
palec Přesně tak a u mě pomohl do dvou dní,ale to jsem to tu už psal.Nejlepší je esha exit.Doporučuju,Já sem si ho sehnal 20km daleko a autobusem.Prošel všechny akvaristiky v Prostějově a stejně sem mi to vyplatilo. palec
03.04.08 20:06:02  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpalo (378385188203)
A ešte jedna otázka: Už som konečne tú krupičku vyliečil a mám teraz umyť ten filtračný molitan čo filtroval vodu počas liečenia krupičky alebo ho mám nechať tak.
23.05.08 01:19:15  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkatja (433693221297)
V akvariu meho syna jsem nasla po navratu z cest nekolik mrtvych ryb. A stale umiraji dalsi.Podle vsech priznaku maji krupicku. Dala jsem sul, pujdu zitra kkoupit leky,jak zabranim do te doby dalsimu uhynu?Jak se zvysuje teplota akvaria?Dekuji :-(
23.05.08 06:51:00  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLorsson® – Re: katja
Teplota se zvysuje pridanim teploty na topitku. Pokud topitko neni, leda pridanim teple vody pri vymene ale to moc nepomuze, za par hodin se teplota srovna na puvodni hodnotu. Vetsina lidi co leci krupicku si chvali kombinaci Esha Exit v kombinaci s Eshou 2000. Vyhoda je ze se nemusi zvysovat teplota ;-) .
24.05.08 10:58:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkatja (433693221297)
Diky(topitko jsem nasla u filtru, holt nejsem technicky talent, o akvarko se stara syn), vcera jsem aplikovala protazol(eshu nemeli), zatim to vypada nadejne.Pri svem zaucovani na synove akvariu jsem pochytila typ, ktery se muze mnohym hodit: pri aplikaci leciva odstrante na nekolik dni uhlikovy filtr, aby lecivou latku nestahl z vody.A drzte mi palce, aby syn(na11lety nadsenec) nenasel po navratu ze skoly v prirode akvarium prazdne.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 03:47:55 • 0.959 s