0 • 7 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní rostliny » Hnojení » Hnojivo na balkonové rostliny 

Aquato.cz

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 178x
21.03.08 16:08:06 / 21.03.08 16:08:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDonJuanKarlos® – Hnojivo na balkonové rostliny - použití v akvaristice
Fotka k příspěvku Ahoj
Zajímalo by mě, jestli bych mohl tímto hnojivem přihnojovat emerzně pěstované rostliny. Šlo by použít v akvariu? To složení látek trochu připomíná PMDD (viz. fotka). Jdou nějak jednotlivé složky oddělit?
dík za všechny odpovědi palec palec palec

21.03.08 16:15:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: DonJuanKarlos
jestli bych mohl tímto hnojivem přihnojovat emerzně pěstované rostliny
Nejspíš ano - je k tomu určené. Když dodržíte doporučení výrobce hnojit tímto přípravkem jen je-li to nezbytné, pak by se nemuselo nic stát.
Zajímavý je poměr živin... Většina hnojiv pro pokojové kytky má velký obsah fosforu.
Šlo by použít v akvariu?
Tady bych byl mnohem opatrnější. Také vzhledem k poměru živin... :)
Pro vodní rostliny špatný poměr N:P.
21.03.08 16:18:31 / 21.03.08 16:18:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEff®
Pokud by jsi chtěl ony emerzně pěstované rostliny stimulovat ke kvetení, pak ano.
21.03.08 16:19:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDonJuanKarlos® – Re: Sid
Vyzkouším to na akvariu bez ryb palec a uvidim. :)
21.03.08 16:20:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDonJuanKarlos® – Re: Effouš
Emerzně pěstuju Alternanthera cv. Splendida roste rychle, ale nemá květy. Snad po tomhle vykvete X-)
21.03.08 16:20:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: DonJuanKarlos
Aspoň budeme mít bezva fotky v atlasu řas. :-D
21.03.08 16:21:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEff® – Re: DonJuanKarlos
V tom případě přeju zdárný růst tvým budoucím sinicím.
21.03.08 16:22:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEff®
Emerzně pěstuju Alternanthera cv. Splendida roste rychle

nebyla by fotka?
21.03.08 16:31:09 / 21.03.08 16:33:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDonJuanKarlos® – Re: Effouš
Fotka k příspěvku Docela improvizuju tak mě nekamenujte :-D Předevčírem jsem ji ostříhal a vrcholové řízky rozsázel. Foto původní Alternanthery (takové mám celkem 2):

21.03.08 16:32:43 / 21.03.08 16:33:37  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDonJuanKarlos®
Fotka k příspěvku Květináč jsem přikryl průhlednou dózou, aby měla dostatečnou vlhkost. Takhle roste zhruba 2 měsíce.

21.03.08 16:54:04 / 21.03.08 16:55:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEff®
Tak předevčírem, nebo před dvěma měsíci? Nějak se v tom neorientuju, ale každopádně přeju ať roste.

Edit: přebral jsem si to v hlavě a nakonec to chápu tak, že dva měsíce roste a předevčírem jsi z ní nadelal několik řízků. Jestli se nepletu.
21.03.08 17:33:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDonJuanKarlos®
Effouš napsal:
Edit: přebral jsem si to v hlavě a nakonec to chápu tak, že dva měsíce roste a předevčírem jsi z ní nadelal několik řízků. Jestli se nepletu.

Přesně tak, až vysemení (teda jestli vůbec), chtěl bych jí zkusit vypěstovat ze semen. Máte s tím nějaké zkušenosti?
21.03.08 18:02:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekstyv®
Skúšal som,lepšie sa mi osvečilo hydroponické pestovanie.
21.03.08 18:12:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEff® – Re: styv
Přímo Splendidu? Takže např. keramzit a PMDD?
21.03.08 22:29:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekhenrich®
Od byvaleho pestovatela akvarijnych rastlin som dostal odporucenie, ze na hnojenie sa mu osvedcilo tabletkove hnojivo na hydroponiu - HYDROPONIX. Rozpustal tabletku v predpisanom mnozstve vody a raz za par dni lial polievkovu lyzicu roztoku do akva. Rybam to neskodilo a rastlinkam vraj evidentne prospievalo.

Akurat Hydroponix neviem zohnat. Videl som predavat tablekove hnojivo pre rezane kvety, ale o je velky risk...
15.04.08 14:45:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDonJuanKarlos®
Splendida mi dnes krásně kvete potlesk

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 04:32:09 • 0.934 s