Fórum » Akvarijní ryby » Jaké ryby nejméně znečisťují akvárium ?
19.03.08 09:35:11
achyles73 (41327374045) – Jaké ryby nejméně znečisťují akvárium ?
Chtěl bych se zeptat, které ryby nejméně znečisťují akvárium a mají dobré trávení ? Nejlepší jsou plastové, ale ty nechci. Poradí
někdo ?
19.03.08 09:46:37
fantasta® – Re: achyles73
Všeobecně nejméně znečišťují vodu tetry. Na druhou stranu zase čistou vodu vyžadují.
přísavníci

19.03.08 10:09:37
R -
johan® – Re: achyles73
já jsem pro čichavce
19.03.08 10:11:07
wayn® – Re: achyles73
Také bych doporučil tetry, ale i malé razbory a pancéřníčky.
19.03.08 10:52:39
pakozdy® – Re: wayn
ja tu mam 3 razbory hengeli a som prekvapeny ake su pazrave a kolko toho do seba nalozia. takze to musi aj kdesi vypadnut
Ono se o kaprovitých rybách říka, že jsou prasátka - resp. že v poměru k hmotnosti vyprodukují více odpadu... to neplatí jen pro
závojnatku

kaprovité mají nedokonalé trávení, tak jestli je to závojnatka či rasbora je jedno.o to více je důvod nepřerybnit nádrž.tetry mají
trávení na ryby téměř dokonalé a také sumci,krom přísavníků, ti mají často za sebou kabel několikanásobně delší než jsou
sami.např.G.gibbiceps.
taky velký "prasata" jsou živorodky, ty mají trávení zasee moc rychlé. U mne podle mne nejméně se... tetry.
no prave som pozoroval jednu razboru pri vyprazdnovani. na to co zozere toho islo von pomerne malo - asi tym ze ma vela pohybu

. nie ako u platy,
ktora je schopna produkovat odpad aj z konzumacie vody

20.03.08 08:11:14
wayn® – Re: Roman
To jsi někde četl nebo je to tvoje zkušenost? Moje razborky černopruhé a espeho jsou velmi čistotné. S bobkem je vidím naprosto výjimečně
narozdíl od několika druhů parmiček a dánií, čichavců, krunýřovců o živorodkách samozřejmě nemluvím.
Parmičky, razbory jsou prostě kapři, ale takový ancistrus, i když má hovínko dost dlouhý, tak je moc výborný pro rostliny, nejvíc mi
akvárko špiní parmičky čtyřpruhé...
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora