Ahojky. Chci se zeptat jestli se dá krupička léčit něčím jiným než léčivem na krupičku z akvaristiky.
17.03.08 15:30:11
R -
johan® – Re: Novypes
Dá, ale proč? Zvlášť když léčiva nejsou zas tak drahá věc, fungujou, a určitě budou k rybám šetrnější než případné pokusy se
savem, solí atd.
Tím nechci říct, že alternativy nejsou účinné, ale jen podotknout proč s nima experimentovat
17.03.08 15:31:01
fantasta® – Re: Novypes
Patrně dá, ale nejpíš otrávíš ryby a možná i sebe. Rozhodně bych se takových pokusů vyvaroval.
17.03.08 15:32:40
Novypes® – Re: Eliška
Díky
Nemáš za co. Ale taky bych se přimlouvala za použití léčiva

. Já osobně mám dobré zkušenosti s EXITem. Oddělovat ryby, pokud máš v
akváriu krupičku je zbytečné, protože napadené je celé akva. Hodně štěstí v boji, krupička je opravdu otravná.
17.03.08 17:14:30
SAA® Sůl.... Bacha na kytky a na ryby, které jsou k ní citlivé.
17.03.08 17:24:11
wayn® – Re: Novypes
Dle mého názoru a zkušeností (tedy ne na vlastním akva) je naopak nejlevnější, nejšetrnější a neúčinější prostá léčba solí a
zvýšenou teplotou, dávno a mnohokrát odzkoušená. Léčiva jsou drahá a mívají spoustu vedlejších nežádoucích účinků, tak proč
experimentovat

Doporučují přečíst:
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm#1
17.03.08 17:55:18
S -
chicko® – Re: wayn
A to sůl jako nemá nebo co? Už vůbec nemluvím o zvýšení teploty. Doporučuji Exit v kombinaci s Eshou 2000, dávkovat podle návodu.
já bych do té soli v žádném případě nešla pokud máž rybičky držící se při dně (ancistruse nebo panceřníčky) může jim to
ublížit

Bohužel vlastní zkušenost. Držím palce ať se ti je povede uzdravit.
17.03.08 18:32:55
R -
johan® Když už bych měl něco používat (kdybych neměl nějaké léčivo proti krupičce), tak bych asi používal tu sůl. Protože to je
nejpřirozenější prostředek proti parazitům. Například na ostravsku v propadlinách je o něco "slanější" voda s rybama než jinde
unás a ty ryby dorůstají mnohem více. Je to z důvodu, že paraziti u nás žijící zvýšenou salinitu nerozdejchaj a tak se tam rybám daří
líp. Ale když už, tak bych rozhodně nezvyšoval teplotu na 31C (jak je tady psáno) a nedělal z akvárka moře.
17.03.08 18:33:58
R -
johan® – Re: lucipoto
pokud je nějakým způsobem čeřená voda, tak by v některých místech neměla být voda jinak slaná, nebo s více léčivama než na jiných
místech v akva.
17.03.08 19:01:33
wayn® Já bych nešel do léčiv hlavně v případě sumečků, ti jsou na chemii velice citliví. Nehodlám se ale přít, každý může mít svůj
názor.
17.03.08 21:39:14
Yirka® – Re: wayn
No, já bych řekl že nejde ani tak o názor jako o vlastní zkušenosti. I když chemii nemusím, když mě přepadla po založení AQ a nasazení
rybek s různých zdrojů krupička, poslechl jsem rad, nasadil eSHa EXIT a 2000 a bez následků na ryby dna bylo po týdnu zcela po problému. Na
tuto nemoc to prostě funguje.
18.03.08 06:05:52
S -
Eliška® – Re: Yirka
Tak, tak. Mám stejnou zkušenost, jenom mi krupička zmizela za 3 dny
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Nemoci • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora