1 • 7 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » Léčení a léčiva » Dá? (krupička) 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 117x
17.03.08 15:27:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNovypes® – Dá?
Ahojky. Chci se zeptat jestli se dá krupička léčit něčím jiným než léčivem na krupičku z akvaristiky.
17.03.08 15:29:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - Eliška®
17.03.08 15:30:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - johan® – Re: Novypes
Dá, ale proč? Zvlášť když léčiva nejsou zas tak drahá věc, fungujou, a určitě budou k rybám šetrnější než případné pokusy se savem, solí atd. ;-)
Tím nechci říct, že alternativy nejsou účinné, ale jen podotknout proč s nima experimentovat ;-)
17.03.08 15:31:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfantasta® – Re: Novypes
Patrně dá, ale nejpíš otrávíš ryby a možná i sebe. Rozhodně bych se takových pokusů vyvaroval.
17.03.08 15:32:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNovypes® – Re: Eliška
Díky
17.03.08 15:40:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - Eliška®
Nemáš za co. Ale taky bych se přimlouvala za použití léčiva ;-) . Já osobně mám dobré zkušenosti s EXITem. Oddělovat ryby, pokud máš v akváriu krupičku je zbytečné, protože napadené je celé akva. Hodně štěstí v boji, krupička je opravdu otravná.
17.03.08 17:14:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSAA®
Sůl.... Bacha na kytky a na ryby, které jsou k ní citlivé.
17.03.08 17:24:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekwayn® – Re: Novypes
Dle mého názoru a zkušeností (tedy ne na vlastním akva) je naopak nejlevnější, nejšetrnější a neúčinější prostá léčba solí a zvýšenou teplotou, dávno a mnohokrát odzkoušená. Léčiva jsou drahá a mívají spoustu vedlejších nežádoucích účinků, tak proč experimentovat ;-) Doporučují přečíst: http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm#1
17.03.08 17:55:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - chicko® – Re: wayn
A to sůl jako nemá nebo co? Už vůbec nemluvím o zvýšení teploty. Doporučuji Exit v kombinaci s Eshou 2000, dávkovat podle návodu. ;-)
17.03.08 18:08:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveklucipoto®
já bych do té soli v žádném případě nešla pokud máž rybičky držící se při dně (ancistruse nebo panceřníčky) může jim to ublížit :-( Bohužel vlastní zkušenost. Držím palce ať se ti je povede uzdravit. :)
17.03.08 18:32:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - johan®
Když už bych měl něco používat (kdybych neměl nějaké léčivo proti krupičce), tak bych asi používal tu sůl. Protože to je nejpřirozenější prostředek proti parazitům. Například na ostravsku v propadlinách je o něco "slanější" voda s rybama než jinde unás a ty ryby dorůstají mnohem více. Je to z důvodu, že paraziti u nás žijící zvýšenou salinitu nerozdejchaj a tak se tam rybám daří líp. Ale když už, tak bych rozhodně nezvyšoval teplotu na 31C (jak je tady psáno) a nedělal z akvárka moře.
17.03.08 18:33:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - johan® – Re: lucipoto
pokud je nějakým způsobem čeřená voda, tak by v některých místech neměla být voda jinak slaná, nebo s více léčivama než na jiných místech v akva.
17.03.08 19:01:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekwayn®
Já bych nešel do léčiv hlavně v případě sumečků, ti jsou na chemii velice citliví. Nehodlám se ale přít, každý může mít svůj názor.
17.03.08 21:39:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekYirka® – Re: wayn
No, já bych řekl že nejde ani tak o názor jako o vlastní zkušenosti. I když chemii nemusím, když mě přepadla po založení AQ a nasazení rybek s různých zdrojů krupička, poslechl jsem rad, nasadil eSHa EXIT a 2000 a bez následků na ryby dna bylo po týdnu zcela po problému. Na tuto nemoc to prostě funguje.
18.03.08 06:05:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - Eliška® – Re: Yirka
Tak, tak. Mám stejnou zkušenost, jenom mi krupička zmizela za 3 dny palec

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 04:53:55 • 0.867 s