Fórum » Technika » Filtry » Jaky vnejsi filtr pro 125 litru????
11.03.08 16:26:12
Ondřej (1053757-1-7) – Jaky vnejsi filtr pro 125 litru????
Ahoj. Chci si poridit 125 litrove akvarium a mam dilema s vnejsim fitrem Eheim 2232 s vykonem 300l a nebo Eheim 2234 s vykonem 480l. U obou se da
vykon priskrtit. Bojim se ze ten mensi bude maly a ten velky aby zase nebyl moc vykony a netocil moc vodu, kdyz akvarko bude mit jen 125l. Co myslite?
Diky za rady
Oba jsou zbytečně moc velké. Já bych koupil Fluval 205... A myslím si, že když se filtr moc přiškrcuje, tak mu to moc neprospívá...
11.03.08 16:58:39
Jackie® – Re: Ondřej
A ja bych si poridil TetraTec...mam 125l akva...(prazdne..)
11.03.08 17:02:05
vaclav® – Re: Ondřej
Pozor údaje o litrech za hodinu dost zkreslují. Jsou měřené na prázdno bez náplní. Skutečný průtok může být podstatně menší.
No ale ten Fluval 205 ma prutok 680l coz je o 200litru vic nez ten Eheim. A nevim jestli se da take priskrtit. Radsi bych ten Eheim ale nevim ktery?
11.03.08 17:50:15
Joxa®
11.03.08 17:53:29
fantasta® – Re: Ondřej
Fluval regulaci má. Pokud trváš na Eheimu tak bude lepší 2234. Průtok zreguluješ a větší obsah filtračních hmot se vždycky hodí.
Presne tohle jsem si myslel
Di do Eheimu, Aquel je asi taky dobrej, ale eheim je prostě klasika
11.03.08 19:34:14
prikpa® – Re: chicko

mám taky eheim ,ale 2213 plus a je výbornej.
11.03.08 21:12:03
Nobody® – Re: Ondřej
125l-filtr bude dražší než akva?
Stále jsem nepochopil,jaký to má smysl?Honič vody za dost peněz.Efekt=0.
Co navrhujes?
Akva bez filtru??
11.03.08 21:51:50
Nobody® – Re: Ondřej
Taky by šlo.
Vnitřní asi ne-efekt stejný.
Klasický biomolitan a k tomu motůrek nebo čerpací hlava,která má výkon rovný obsahu nádrže za hodinu.
tak diky vsem za rady
Já osobně jsem zastáncem vnějších filtrů už jen proto, že při práci s nimi člověk nezasahuje do nádrže a hlavně že tam není vidět.
A čím menší je nádrž, tím víc tam ten vnitřní filtr překáží. Co se týče Fluval 205 ten sice má regulaci, ale v návodu stojí, že se
smí škrtit maximálně na polovic! Další zde nezmíněnou regulací průtoku by byla jeho úprava, ale to by platilo u jakéhokoliv filtru.
Regulace by spočívala v propojení přítokové a odtokové hadice kousek nad filtrem hadicí o stejném průměru se škrtícím ventilem. Tak by
se část vyčištěné vody vracela zpět na přítok a nehonila by se do nádrže. Čerpadlo by to nezatěžovalo a výměna vody v akva by byla
nižší.
Fluval 205 je špičková záležitost. Mám ho rok na 300 l malawi a nemůžu si ho vynachválit.
Já mám 305 a jsem také spokojený, jen jsem musel upravit výtokovou část, také mi vadil ten kolotoč v nádrži

Ale jinak bez problémů -
spokojenost
Já sám jsem za léta co dělám akvaristiku vyzkoušel snad všechny typy filtrů. Můžu říct, že v jednoduchosti je síla. Nejlíp, co do
praktičnosti, vychází asi čerpadlo s kostkou bioakvacitu. Mám je všude kromě třístovky která je v obýváku. Tam mám Fluval 305. Rozhodně
bych vnější filtry nezatracoval jako Nobody. Pokud se vhodně vyberou náplně plní svojí funkci dokonale.
12.03.08 22:32:02 / 12.03.08 22:32:32
Nobody® – Re: fantasta
Já je nezatracuji.

Jen mi přijde,na 125l akva koupit takový filtr,jako zbytečnost.
13.03.08 08:19:15
fantasta® – Re: Nobody
Tak s tím se ztotožňuju.

U takovýchto nádrží je kolikrát cena filtru mnohem větší než cena samotného akva.
Něco připravuji pro menší akva, jsem ve fázi zkoušek, když to bude fungovat připravím prezentaci
To se neda nic delat ze je cena vyssi. Mam to do obyvaku, vnitrni filtr nechci takze jsem se rozhodl zainvestovat. Jen jsem se spis informoval co se
tyce velikosti a znacky. Jinak diky za reakce
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Technika • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora