[1] 2 
09.03.08 15:43:06
Tlamovci (41381729051) – jaké tlamovce do 240L akva?
Zdravím vsechny akvaristy
Potreboval bych poradit jake tlamovce do 240L akvaria, pocitam ze cisty objem tak 220L. Moje predstava je takova ze ybch chtel nejake pekne barevne a
maximalne 15cm velke rybky a pokud mozno co nejvic druhu aby se bylo na co koukat
Prave nevim jake ryby se spolu snesou a ktere ne

a popripade kde se muzu sehnat.Bydlim v Pardubickem kraji.
diky moc za rady
Do 240lt akva si nemůžeš moc vybírat.......
Doporučuji Pseudotropheus Saulosy Coral Red,Labidochromis Yellow a k nim třeba nějaké Afry.
Určitě né ryby 15cm veliké....na to máš malé akva.....takže takové Pseudotropheus Acei,nebo Sciaenochromis Fryeri nejsou vhodné do tvého
akva.
Z druhama to taky moc nepřeháněj.....tlamovci jsou skupinové ryby,né párové,takže je potřeba chovat každý druh okolo 4-6ks ve složení
třeba 1+4.....samec+samice.......
A když pořídíš ty tři druhy po 6-8ks,máš v akva plno......
no já bych to viděl na labidochromis yellow, metriaclima greshakei, metriaclima estherae (red/red či blue/red nebo OB) když si je dáš po 5či6
kusech, tak to ymlsím splní tvé očekavání. Však mrkni ke mě do prezentace.
09.03.08 16:47:20
memeo® – Re: Turok
Zebry jsou to toho akvária taky velké.......v dospělosti jsou taky i okolo 13cm.....ty bych tam já nedával.....
Ja jsem to myslel tak ze bych chtel spis mensi ryby ne nic velkyho max tech 15 cm ale kdyz budou mensi tak tim lip
Pseudotropheus Saulosy Coral Red,Labidochromis Yellow jsou pekny ryby a prichazeli by teda v uvahu, ale ty Afry ubec nevim co to je a jak to vypada,
nikde sme to nenasel nebo hledam spatne
Jestli jsem to dobre pochopil tak max nejaky ty 3 druhy ryb.A nejake krunyrovce nebo tak neco na dno muzu dat nebo radeji ne?
Re:Turok
metriaclima estherae me pripadnou jako docela velky ryby.
metriaclima greshakei tak tuhle nemuzu nikde najit

labidochromis yellow taky nemuzu najit
takze do toho meho akva muzu dat tak 20ryb?
09.03.08 17:26:33 / 09.03.08 17:28:21
Turok® 
fotky jsou děsné ale pro názornost jak to vypadá u mně :

MOJE GRESHAKEI

Už je to mynulost, ale umě když jsme je choval to vypadalo nějak takhle. A objem byl nějak 200l a něco.

a poslední
RE: Turok
tvoje rybky vypadaji dobre a takhle bych si to nejak predstavoval, proste nejaky barevny osazenstvo a hlavne aby meli porad mlady

mlady rybky hned
zvednou naladu. Ale byt tebou tak bych si do toho udelal 3D pozadi z polystyrenu, je to lehke vyrobit ale narocne na cas a pekne to vypada.
RE:Malapa
Muzu se zeptat jestli to spodni akva jsi lepil sam?je to totiz doecla dobry a nenarocny na misto, asi si neco takovyho taky nekdy udelam jestli
tlamovci budpou mivat mlady
Rostliny k tlamovcum asi nejaky tvrdolisty ze?a nekde jsem slysel ze kdyz tlamovci spolu vyrustaji od mlada tak se pak k sobe chovaji trocha
tolerantne?je to pravda?
Mates no vypadalo by to líp ale nějak se mě do toho nechce zabírá to celkem dost prostoru možná někdy o prásdninách

))
rostliny - zkus a uvidíš, já tam mám kryptokoryny, anubiasy, valisnerie, echinodory...
09.03.08 18:13:39
Malapa® – Re: MatesKGB
Ne, obě akvárka jsou lepený od sklenáře, ale u toho spodního jsem rozbil přední stěnu, tak jsem koupil novou tabulku skla, starou vyřízl a
vlepil novou.
No s tou tolerantností nevím, myslím, že je jedno, jestli spolu vyrůstají od mala, nebo ne. Kdysi jsem začal dělat stránky o tlamovcích, ale
přišly děti a tak jsem dal tlamovce pryč a stránky nedodělal. Ttady je odkaz
http://www.dumbas.wz.cz/
RE: Turok
tvoje rybky vypadaji dobre a takhle bych si to nejak predstavoval, proste nejaky barevny osazenstvo a hlavne aby meli porad mlady

mlady rybky hned
zvednou naladu. Ale byt tebou tak bych si do toho udelal 3D pozadi z polystyrenu, je to lehke vyrobit ale narocne na cas a pekne to vypada.
RE:Malapa
Muzu se zeptat jestli to spodni akva jsi lepil sam?je to totiz doecla dobry a nenarocny na misto, asi si neco takovyho taky nekdy udelam jestli
tlamovci budpou mivat mlady
Rostliny k tlamovcum asi nejaky tvrdolisty ze?a nekde jsem slysel ze kdyz tlamovci spolu vyrustaji od mlada tak se pak k sobe chovaji trocha
tolerantne?je to pravda?
Omlouvam se za to ze jsem tu dal dva stejne prizpevky ale sam enchapu jak sem to dokazal
diky vam za vsechny rady

jen se jeste zeptam jestli to jsou tedy vsechny druhy z kterych bych mohl eventuelne vybirat? jooo malem bych
zapomel, nevite nekdo o nejakym dobry miste kde by se tyto rybky daly koupit?nejlepsi by bylo vsechny zaroven.Kolik tedy muzu mit v tom akva kusu ryb?
no nevím jestli to jsou všechny možnosti tlamovců je tak velké množství a je tak velký zmatek v názvech, že jsem vybíral podle toho co je
docela dobře dostupné a pro co mám slabost.
velký výběr mají tady :
http://www.sweb.cz/frontosa/indx.html
všechny mnou psané druhy má, pokud netrefíš zrovna na dobu kdy nemá potěr

) zavolej a zkus se domluvit jestli by ti to případně poslal.
09.03.08 20:19:04
Malapa® – Re: MatesKGB
No počítej pro začátek s hodně rybama, od každého druhu, kde se nerozezná pohlaví u malých ryb tak 15 - 20 kusů. Jak budou růst vyházíš
přebytečné samce a budeš doufat, že vybereš dost samiček.
Díky moc za rady, uz v tom konecne mam trocha jasno

ale,,,
tak me napada jestli nemam koupit i nejake ty mrenka, pancernicky nebo krunyrovce?nebo se k talovcum takove ryby nehodi??rad bych tam mel neco
takoveho co to dno prosmejdi
23.03.08 18:42:41 / 23.03.08 18:43:59
R -
Killer® – Tlamovci
¨podle mě jsou acei největší mbuny který sem měl v akvárku,hned po nich yellowni a a pak zebry..ty dohady o velikosti si myslim že nejsou na
místě..spíš jder o agresivitu..vybírej ryby, kde jsou agresivní hlavně samci..zebry jsou podle mě dobrá volba, acei jakby smet, i yellowny
bych ser nebál nebo ty saulosi..dal bych poměr 3+1 samec a dal bych tam asi jen 3 druhy.
Mě se barevně líbí acei + yellow + socolofi
23.03.08 20:05:21
wladys® – Re: Killer
Socolofi není do 240 litrů zrovna to pravé.Já bych dal tak 10-12 saulosek coral red a na doplnění jeden druh aulonocary 1+3 třeba Aulonocara
baenschi.Aulonocary patří k těm klidnějším Malawkám.Ikdyž jsou trochu větší.
24.03.08 09:45:46
R -
Killer® – Re: wladys
No ty socolofi sou sice takový na rozhraní,ale já s nima mam celkem dobrý zkušenosti a nebyly o moc agresivnější než yellowni. Aulonocary by
mohli bejt dobrá volba,to je fakt, to mě nějak nenapadlo

Je to v pytli, už jsem konečne rozjel ve velkých otáčkách vytváření akva, ale pořád nevím jestli tanganiku nebo malawi

ani nevíte
jak mě to štve, oba tyto biotopy jsou krásný a hlavně i ty rybky
Můžete mi ve zkratce objasnit rozdíl mezi těmito biotopy?myslím tím jestli by se lišily počty ryb, agresivyta ryb a pod...myslím tím rozdíl
biotopů
05.05.08 11:11:17
wladys® – Re: MatesKGB
Vzhledem k velikosti nádrže by se spíše hodila Tanga..výběr ryb bude větší.Vybíral bych z rodů Lamprologus,neolamprologus a
Altolamprologus.Pokud je akva dlouhé aspoň 120 cm dalo by se do horní části nárže uvažovat i o Cyprichromisech.
05.05.08 11:17:44
MatesKGB® – Re: wladys
díky moc wladýsku, v nějakou takovou odpověd jsem doufal

dnes to omrknu ty rody a šoupnu jsem svoji představu

jinak akva mám
dlouhé 120cm, tady je odkaz na něj
http://rybicky.net/nadrze/3987
Tohle je moje nynější představa, určitě né ideální, protože jsem v celku amatér.Altolamprologus calvus - samec a pár samičky,
předpokládám že si k nim šnekáčky vzít nemůžu

Když to tedy bude reálné tak Neolamprologus similis - samce a pár samic. pak teda ty
Cyprichromisy, ale ty levnejsší nejsou moc zbarvený a ty pěkňoučký jsou docela drahý
Neolamprologuse se mi tam nechce moc dávat pač se mi nelibí že to není hejnová ryba a navíc dost teritoriálné, měl jsem pár(docela dost
reprodukční)a zabrali 50% akva a to je nikdo neudolala ani jiní větší pestřenci.
[1] 2 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora