[1] 2 
06.03.08 20:59:12
pavliina® – Bílé výkaly
Samička Ramirézky se začíná stranit a vyhledává stinná místa, moc nežere a všimla jsem si dlouhých bílých výkalů. Poradíte, co to
může být? Dočetla jsem se, že by to mohl být bičíkovec. Nebo to může být něco jiného? Je to nakažlivé pro ostatní rybky a jaké
léčiva byste doporučili, které se dají koupit v akvaristice?
06.03.08 22:06:33
Romy® – Re: pavliina
Ano jsou to vnitřní paraziti,u takto malých ryb se nevyplatí léčba.
A nepomohl by třeba BACTOPUR DIRECT od Sery? Nemáte s tím někdo zkušenost?
06.03.08 22:36:41
Zkusit to můžete,ale cena léčiva mnohonásobně převyšuje cenu rybky,ale jak chcete...Také se dá použít Entizol,ten by Vám mohla předepsat
Vaše gynekoložka.
Jen se bojím, aby to nechytly ostatní rybky, nebo to není nakažlivé? A kde se vlastně tohle onemocnění bere?
06.03.08 22:56:38 / 06.03.08 22:57:58
Dahak® – Re: pavliina
Pokud se rozhodnete lecit tak jedine cele akvarko jinak se ryba po preleceni opet nakazi.Zkuste ten entozol jak radi Romy.Zavleci parazity do akvarka
muzete novejma rybama nebo zivym krmivem(patentky,nitenky)
06.03.08 23:03:30
Ryby mají parazity v sobě,běžně s nimi žijí.No a ti parchanti čekají na sníženou imunitu ryb a pak se přemnoží,nejdříve ve střevech a
pak napadnou i ostatní orgány,játra,ledviny atd.Pokud se nezakročí v zárodku,pak pomůže už jen kremace.
Tak je možné, že se to Ramirézkám objevilo po vyléčení z krupičky? Entizol nevím, kde bych sehnala

nechce se mi přemlouvat doktora,
aby mi něco předepsal, na to prostě nejsem

Raději bych něco přímo z akvaristiky. Tak nevím, jestli ten Bactopur nebo Bactopur Direct?
Ráda bych je aspoň zkusila vyléčit
07.03.08 09:49:47 / 07.03.08 09:52:50
Krupicka ryby oslabila takze premnozeni parazitu diky tomu je pravdepodobne.Na veterine vam entizol prodaji naprosto bez problemu sam tam pro nej taky
chodim.Bactopur je na bakterialni nakaza a vase ryby maji parazitalni takze bactopur nepomuze.Pokud chcete lek z akvaristiky tak doporucuju
Flagellol(Sera) nebo Hexa Ex(Tetra)mam je vyzkousene.
Děkuji moc. U nás jsem zatím nic nesehnala, mám jen Preventin, tak to zkusím s ním

Jen nevím, jestli ty postižené rybky mám přelovit
do karantény a tam je léčit nebo ten Preventin můžu aplikovat do společného akva? Mám ancíka a pancéřníčky, tak jestli jim to nevadí
nebo raději ancíka a pancíky mám přelovit zvlášť? Dnes si zřizuju malé akva na karanténu, vidím, že se to s nákupem nových rybek
vyplatí
07.03.08 11:00:13
Preventin je uplne k nicemu.Ten mozna zabere aby se v pripade zraneni do rany nedostala plisen jinak je to na nic.Nevim kde bydlis ale veterina je v
kazdym meste a ten entizol nestoji vic nez stovku.Pokud neprelecis cele akvarko tak se muze stat ze prijdes vsechny ryby i o ty nove co
dokoupis.Nerozumim tve nechuti zajit na veterinu vzdyt mas psa takze tam sem tam urcite zajit musis

.Nebo zkus eshop vetsinou to mas do 3 dnu doma.
Entizol je v lékarně na předpis, ale když jem řekl, že ho mám pro ryby tak mi ho prodali bez problémů. Kolegovi také.
07.03.08 14:22:23 / 08.03.08 08:57:59
pavliina® Tak už mám Entizol doma. Jdu dávkovat.

A děkujííí
07.03.08 14:23:54
fantasta® – Re: pavliina
Preventin v tomhle případě vůbec nepomůže. Na střevní parazity se dá dobře použít taky český výrobek od Aquaru Terap-SH. Nebo Hexamita
od eSHa.
07.03.08 20:39:53
ducky® – Re: pavliina
Ahoj, mám podobný problém jako ty, taky jsem před pár dny Costapurem doléčila krupičku v akva a teď koukám a čichavcům se zas pro jistotu
začínají rozpadat ploutve

. A to každý den dávkuju Fishtamin, tak hodně štěstí, ať rybičky vyléčíš. Je to věčný kolotoč,
bohužel.
ahojda,
zjistila jsem, že moje skalára vypouští výkaly, který plavou,jsou plný bublinek, i u toho "prdí"-fazole nejedla

, nemůže to
být nemoc?
jinak jí, na těle není nic vidět, hraje si s kamarádama
1 tableta na 50litrů,múžeš i dvojnásobek
Ahoj...ja ted taky resim Spironucles a podle vseho co jsem si precetl,tak Spironucleus nepreziva bez hostitele,takze dle meho muzes ryby prelecit
jinde a pak je za cca 10 dni vratit..co myslis??
a jeste bych mel dotazek....zkouseli jste nekdo kombinovat Entizol s Levamisolem???? protoze takhle bych pokryl cele spektrum a nemusel bych resit
jestli je to Spironucleus,Capillaria nebo Hexamita.....diky...
05.08.08 18:30:19
Dahak® – Re: Kublaj
Minule tu nekdo vznesl podobnej dotaz ale nedostal odpoved.Ja sam opravdu nevim taky bych rad znal odpoved.
ahoj chtěl jsem se zeptat jak často a v jakém množství se dávkuje entizol?
podle stupne pokrocilosti nemoci....pri horsich nakazach sem daval 1 tabletu na 20 litru vody, pri slabe nakaze 1 tableta na 30 litru( rozpustil sem
je v poharku a pridal granule aby se aspon trosku natahli a pak to tam cele vleju...bakterie ve filtru to nezabiji a ani ho nevypinam,jenom trosku
ztlumim...co mas za ryby??
08.08.08 08:52:54
Glenr® – Re: @
já mám parmičky a očka (a dva sumečky)teď tři očka padla za vlast po třech týdnech co jsem je mě.
Nejsem si jist co to je za problém (pořádně to nesedí ani na jednu nemoc nebo jich je kupa dohromady)holky měly nafouknuté bříška a jen
jedna měla bílé výkaly přestaly jíst kluk byl aktivní a ráno byl tuhej holky den po dni. No a teď mam obavu o ostatní
No to je vsechno klasika..vzdycky se to siri z jedny na ostatni a kazdou to postihne jindy....ta co ma uz bile vykaly je uz kousek nad
hrobem...zasadne musis prestat krmit zivym a mtazenym,ale jenom granulema...Ten entizol funguje naprosto perfektne a uz za ctyri dny vidis zlepseni
vykalu,ale porad budou vyset dlouho u zadku...ale hlavne to musis dolecit (pri tvem napadeni) klidne i ctrnact dni,protoze by nejaky mohli prezit a za
mesic bys to resil znovu..To hodne lidi podceni protoze uz to vypada v pohode ,ele neni....jediny co se ti muze stat je z bys mohl mit ryby neplodny
ale to by ti vadit nemuselo,hlavne ze by prezili ne?,.)) a pokud nedas Entizol,tak umrou urcite..Da se to resit teda i jinak,treba TRICHLORPHONEM,ale
s tim nemam zkusenosi a ryby se tim daj zabit coz u Entozolu nehrozi...maximalne muze ryby umrit protoze pri velkem uhynu parazitu muze toxicita
otravit organismus...zaklad je ale cista voda prosta NO 2 a Amoniaku..pak taky kup vitaminy,na rekonvalescenci..

).cuz
08.08.08 21:17:19
Glenr® – Re: @
dik za info problém je že mam strach jestli nemáme ve vodě moc NO3 zdaj se trochu rybky vykulené mám jenom test 5in1 a ten je dle testu dost
mizernej a ten ukazuje docela vysokou hladinu (ale i u kohoutkové vody) zajímalo by mne jestli má vliv když ta voda dlouho stojí v trubkách na
no3 asi budu muset koupit přímo test na no3 (jo a to jsem z Prahy)
[1] 2 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Nemoci • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora