Fórum » Ostatní » Nečistota (bordel) ve vodě
06.03.08 18:37:20
tweety1® – Nečistota (bordel) ve vodě

zdravím, dneska jsem kouknul z blízka do akva a zděsil jsem se co tam plave za miniaturní bordel, jsou to malé částečky (fousky), rovné jako
když střelí a dlouhé asi tak 1/2 až 1 milimetr velké a je toho tam fakt hodně, neplave to jen při hladině ale v celém akva

je možné
že to je nějaká řasa? nebo je to jen prach? (ale v takovém množství a že by byly všechny částečky tak pravidelné?) Do filtru sem vložil
nový biomolitan, ale před tím sem ho vypral, je možné že to je z něj?? předem všem díky za postřehy nebo nějaký typy

a ještě jedna fotka
mám v akva taky něco podobného a zajímalo by mě též co to je
Máš to tam už nějak dlouho? a co rybky nereagují na to nějak?? mě se to tam oběvilo až teď, asi tak po 2 měsících co mám akva

ze
dne na den...
no já to tam mám snad pořád, i když jsem ho znova vyčistil atd. tak je to tam stále a nevím proč, ale zdá se rybkám to nějak nevadí, no
je to vidět až opravdu hodně zblízka, ale nijak jsem to neřešil...
Mám takový pocit, že to dělá ten vypraný filtr. Ještě sa nestihla vytvořit nějaká tá biokultúra a vypraním je zase zničena. Podle mého
názoru je to vytvořený nálevník. Ten se zničí přípravkem např. FMC a po 5 dnech je potřeba nadávkovat nejaký biostartér (Sera nitrivec
nebo neco podobného) Někdy zabere i bez použití FMC.
Na fotografiích to vypadá jako kdyby to bylo na skle.
jak to máš dlouho napuštěné? první týden jsem měl něco podobného, ted cca měsíc je voda čistá.
Myslím že filtr nemá vytvořeny bakterie..
07.03.08 13:46:48
pakozdy® – Re: Tokuschew
biokultura predsa nefiltruje mechanicky. a toto vyzera mechanicke znecistenie. niekedy su to nalevniky, inokedy humus, co sa nevie usadit koli
prudeniu filtra.
pakozdy napsal: biokultura predsa nefiltruje mechanicky. a toto vyzera mechanicke znecistenie. niekedy su to nalevniky, inokedy
humus, co sa nevie usadit koli prudeniu filtra.
Biokultúra dokáže napomáhať aj k mechanickej filtrácii. Humus to asi nebude.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Ostatní • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora