0 • 4 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Ostatní » Nečistota (bordel) ve vodě 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 168x
06.03.08 18:37:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektweety1® – Nečistota (bordel) ve vodě
Fotka k příspěvku zdravím, dneska jsem kouknul z blízka do akva a zděsil jsem se co tam plave za miniaturní bordel, jsou to malé částečky (fousky), rovné jako když střelí a dlouhé asi tak 1/2 až 1 milimetr velké a je toho tam fakt hodně, neplave to jen při hladině ale v celém akva :-( je možné že to je nějaká řasa? nebo je to jen prach? (ale v takovém množství a že by byly všechny částečky tak pravidelné?) Do filtru sem vložil nový biomolitan, ale před tím sem ho vypral, je možné že to je z něj?? předem všem díky za postřehy nebo nějaký typy

06.03.08 18:37:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektweety1®
Fotka k příspěvku a ještě jedna fotka

06.03.08 21:17:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekamirinda®
mám v akva taky něco podobného a zajímalo by mě též co to je
06.03.08 21:39:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektweety1®
Máš to tam už nějak dlouho? a co rybky nereagují na to nějak?? mě se to tam oběvilo až teď, asi tak po 2 měsících co mám akva :-( ze dne na den...
06.03.08 22:57:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekamirinda®
no já to tam mám snad pořád, i když jsem ho znova vyčistil atd. tak je to tam stále a nevím proč, ale zdá se rybkám to nějak nevadí, no je to vidět až opravdu hodně zblízka, ale nijak jsem to neřešil...
07.03.08 09:49:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTokuschew®
Mám takový pocit, že to dělá ten vypraný filtr. Ještě sa nestihla vytvořit nějaká tá biokultúra a vypraním je zase zničena. Podle mého názoru je to vytvořený nálevník. Ten se zničí přípravkem např. FMC a po 5 dnech je potřeba nadávkovat nejaký biostartér (Sera nitrivec nebo neco podobného) Někdy zabere i bez použití FMC.
Na fotografiích to vypadá jako kdyby to bylo na skle.
07.03.08 13:40:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPetrisn®
jak to máš dlouho napuštěné? první týden jsem měl něco podobného, ted cca měsíc je voda čistá.
Myslím že filtr nemá vytvořeny bakterie..
07.03.08 13:46:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpakozdy® – Re: Tokuschew
biokultura predsa nefiltruje mechanicky. a toto vyzera mechanicke znecistenie. niekedy su to nalevniky, inokedy humus, co sa nevie usadit koli prudeniu filtra.
07.03.08 14:03:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTokuschew®
pakozdy napsal: biokultura predsa nefiltruje mechanicky. a toto vyzera mechanicke znecistenie. niekedy su to nalevniky, inokedy humus, co sa nevie usadit koli prudeniu filtra.

Biokultúra dokáže napomáhať aj k mechanickej filtrácii. Humus to asi nebude.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Ostatní Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 05:06:13 • 0.906 s