Fórum » Akvarijní ryby » copak je to za tlamičky prosím???
[1] 2 
04.03.08 10:41:17
varinka22® – copak je to za tlamičky prosím???
04.03.08 13:17:36
Povalec® – Re: varinka22
Bych rek, ze to jsou samci Maylandia zebra, ale bez zaruky. Rek bych, ze problem je nejakej bordel v nadrzi, taky bez zaruky ;)
04.03.08 13:24:15
R -
johan® – Re: Povalec
já myslel, že ten bordel je krmení
04.03.08 13:25:53
dado® aj mne to pripada ako krmenie
LOL

TERCOVEC

s tlamovcema
na tej fotke je fakt aj terčovec a ked máš prispôsobenú vodu pre terčovcovce tak to bude problém..
Ve vodě bych to až tak neviděl,ale ta kombinace určitě není ideální. Vlastně,to celé na té fotce je nějaké divné,akva vypadá dost malé
a čistota? No,nic moc. Tak v čem je problém?????
akva je zatím provyzorní a terčovec tam je a taky tam bude,tlamovci jdou o víkendu pryč!!!! jinak je akva 130litrů..... až bude někoho teda
zajímat ten problém tak dejte vědět,dík .....

04.03.08 23:55:19
wladys® – Re: varinka22
Problém je ten,že ani tlamky ani terče do 130 nepatří....navíc máš v té tvé 80-ce yellowky,které chceš dát do většího jak píšeš.To
má být to větší akva?
05.03.08 01:18:26
PaDa® – Re: varinka22
A rak a bahník už jsou pryč?

Děkuji vodníkovi1 a Jumpovi...

a jinak problém s terči nemám a ani ho tu nehodlám probírat.. Jinak ten problém byl že oba tlamovci
mají na řitní ploutvy žlutý flíček a chtěla jsem vedět co to je.. a né kam která ryby patří nebo nepatří atd... tak díky za problémy
které nemám ale to je jedno
05.03.08 10:18:27
R -
Killer® – Re: varinka22
A Killere,proč myslíš že jsem se ptala co je to za tlamovce??? asi abych něco zjistila že. Takže kdyby si mi třeba radši přesně napsal
který Tlamovci to jsou tak bych si to přečetla.... Tak si čti pořádně o co tu vlastně žádám,děkuji.
05.03.08 12:00:24
Romy® – Re: varinka22
Je to Metriaclima estherae.
Nevím proč se rozčilujete,když se Vám někdo snaží dát radu navíc,nebo upozornit na nevhodnost druhů,které mají naprosto odlišné nároky
na složení vody.Pokud si něco pořídíte do akvária a teprve pak sháníte informace,jinak byste věděla,že většina tlamovců má jikerné
skvrny a nejdou s ničím splést.
Problém většiny lidí tady byl,že se Vám snažili napsat i něco navíc,aby Vás uchránili od většího problému,než je skvrna na ploutvi.A
jak to dopadlo,nic jiného přece nehodláte probírat,že?
Nevím jaká jste akvaristka,ale pokud jste schopná dát,i když třeba dočasně,tlamky a disky do jedné nádrže,ještě k tomu 130l,tak se
nedivte,jak ostatní reagují.
Možná Vám jednou budou dobré rady,i na které jste se neptala.Jen aby Vám někdo příště odpověděl.
nevím jestli jsem to už někam psala ale tlamky půjdou pryč z akva,někde dole je napsané že je to zatím provyzorní akvárium...
05.03.08 12:51:56
Provizorní,děkuji.
Nic to ovšem nemění na tom,ze terči tam zůstanou,a určitě ne sami.Pak se potýkáte se stejným problémem a to je malá nádrž.Pokud je to
hrubá litráž,čistá bude něco kolem 90-100l,to není na to aby Vám terči vyrostli ke kráse.Bohužel ve Vaší prezentaci jsou nádrže jen 20l
a 80l,ve které máte na fotkách oproti popisu čichavce navíc a myslím,že jsem tam viděl i nějakou mečovku.

Jak máme vědět,že ta
130 l není ta větší?
Mohu vědět,do jak velké nádrže tlamky půjdou?Nechci prudit,jen se snažím Vám poradit,abyste nebyla zklamaná z jakéhokoliv důvodu.
P.S. Vytíračka na disky má standartně 125 l,čistá voda.
05.03.08 12:53:40
R -
maj to téměř všichni tlamovci
ok ale ten černoploutvý vážně ne,čučela jsem na dva samce a ani jeden to nemá....
05.03.08 13:03:25 / 05.03.08 13:26:55
Killer-téměř.
Romy-většina.
Nic ve zlým.
05.03.08 15:16:24
Unnamed® – Re: varinka22
treba je to nakej kmen, kde maj skvrny jenom samice(nemusej je mit jen samci), nebo kde nemaj skvrny vubec
05.03.08 16:37:53
R -
jasně nemusej je mít..zrovna jelowni sou dobrej případ ty kolikrát nemaj ani samice černé pruhy na ploutvích, některé mají i jednu skvrnku
na řitní ploutvi..u mě maj samci pěkný jikrný skvrny
http://rybicky.net/nadrz/807/r4264.jpg ..jinak když víš že to je tlamovce,tak je tu rubrika poznejte
svojí rybu z fotogalerie, která je podle čeledí a tlamovci jsou cichlidy, takže neni problém to najít
http://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
[1] 2 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora