1 • 5 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Řasy » Je ryba ktera sezere ruduchu? 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 228x

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

04.03.08 10:18:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpentS® – Je ryba ktera sezere ruduchu?
Mam v akva ruduchu ale stema dlouhyma vlasama tak sem si zistil ze nejlip cistit vodu vic ale cistim ju pravidelne 1x tydne cely dno vysoju a vymenim 20l mam 64l a jednou za tyden 14dni trosk operu filtr a i sem otrhal listy co mely ruduchu ale porat se ji nejak dari neznate tedy nejakou rybku ktera by sme s tim trochu pomohla? diky za rady X-)
04.03.08 10:20:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTomm® – Re: pentS
SAE ;-)
04.03.08 10:22:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEff® – Re: Tomm
04.03.08 10:30:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpentS®
ale mam jenom 64l akva a pisi ze v dospelosti nad 10coz je dost uz musi mit aspon 100l planuju vetsi ale nevim za jak dlouho bude takze myslite ze mam raci cistit nebo ze dve poridit? protoze v jedne to nedoporucuji.... coze
04.03.08 10:32:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTomm® – Re: pentS
zkus tohle http://rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_jednopruhy , ale nevím jestli mu chutná štětička :-O
04.03.08 10:34:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpentS® – Re: Tomm
toho mam ten je na hnedou....
04.03.08 10:36:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTomm® – Re: pentS
Tak v tom případě zjistit příčinu vzniku řasy a tu odstranit. Myslím, že o tomhle tématu se tady dočteš dost a dost. ;-)
04.03.08 11:25:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: Tomm
Viděl jsem dost nádrží s ruduchami a SAE, ale nikdy jsem nepozoroval jakýkoli zájem SAE o tuto řasu. Naopak - spíš mi to připadá, jako by se jí vyhýbaly...
Myslím si, že tyto rybky dávají přednost jiným zdrojům potravy, takže ruduchy snad - ale jen v souvislosti s totální hladovkou a až zkonzumují všechny ostatní zdroje potravy.
04.03.08 11:32:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTomm® – Re: Sid
Mě teda pomohly, teda alespoň myslím :-) . Akva jsem měl napadené štětičkou a zakoupil jsem dva kousky SAE. Je fakt, že spolu s tím, jsem vyměnil osvětlení, zasadil více rychlerostoucích rostlin, začal hnojit PMDD a začal používat CO2 a samozřejmě dbát více o akva, co se týče výměny vody, mít akva nepřerybněné, nepřekrmovat atd. Po měsíci nemám v akva vůbec žádnou řasu, dokonce ani na Valisnerii g., kde řasa byla vždy na listech, které jsou u výpusti z filtru, což nikdy nebylo i když se řasa jinde nevyskytovala. pentS se ptal, která ryba tuto řasu konzumuje, tak jsem mu odpověděl, ale není to lék!!! To jsem v žádném případě nemyslel.
04.03.08 11:47:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: Tomm
pentS se ptal, která ryba tuto řasu konzumuje, tak jsem mu odpověděl
Já vám rozumím! :-) A domnívám se, že jste si od řasy pomohl těmi opatřeními, které vypočítáváte. ;-)
Mně jde o SAE! Viděl jste někdy nějakou SAE, aby žrala ruduchu? Já ne. Ale možná jsem měl jen smůlu. Viděl jsem SAE jezdit kolem ruduchy a spásat přisedlé řasy, ale ruduchám se systematicky vyhýbaly. :-)
Třeba má někdo opačné zkušenosti...?
04.03.08 11:55:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTomm® – Re: Sid
No je fakt, že já to taky přisuzuji, těm opatřením, které jsem učinil. Alespoň z 80% určitě, možná těch 20% zajistila SAE. No, abych je viděl vyloženě spásat štětičku, to určitě ne. Ale je fakt, že jsem některé napadené listy nechal a štětička z nich mizela. Nevím, jestli to můžu přisuzovat SAE, nebo tomu, že pomalu odumírala, a abych řekl pravdu je mi to vcelku jedno :) , hlavní je výsledek a s tím jsem velmi, ale velmi spokojen smich
04.03.08 12:05:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLorencs® – Re: pentS
Mně taky pomohla uprava osvětleni (sniženi),častějši vyměna vody a myslim ,že nejlepši rybky na řasu jsou Black Molly když jsou hladove,je to kombajn aspoň u mně. palec
04.03.08 12:42:34 / 04.03.08 12:43:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksharon®
Co se týče SAE, tak štětičku žerou opravdu jen, když trpí hladem. Jedinou rybou, kterou jsem na vlastní oči viděla intenzivně a cíleně okusovat štětičkovou i vláknitou řasu(například z pozadí nebo kořene) i v případě dostatku jiného krmiva, je cichlida mnohotrnná, bohužel když je řasa na kytkách, žere ji i s kytkama :-D, eventuelně i kytky bez řasy ;-) Když je v akváriu hlad, okusuje ji spousta ryb.
04.03.08 13:06:50 / 04.03.08 13:08:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekUnnamed® – Re: sharon
Fotka k příspěvku Souhlas, rostlinozravym rybam nevadi, skoro bych rek ze chutna, obcas ji prinesu kamosovi do Tanganiky, kde je to spestreni jidelnicku vsech ryb. :-D Ale ryba, ktera s tim nebere rostliny? Nejlepsi je vytrhat kytky s tim zamorene, SAE sezere zarodky nebo kratke rasy. Pridavam fotecky, jak proti tomu postupovat: 1.Vybrane kytky s rasama :-D (cca 2l kytek)
2.Akvarko po "odraseni" :-D

04.03.08 13:07:43 / 04.03.08 13:08:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekUnnamed® – Re: Unnamed
Fotka k příspěvku Akvarko po ocisteni, se zbytkem si SAE poradi :)

04.03.08 22:24:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: Unnamed
Těžká chloróza a nedostatek světla - hlavní příčiny, proč se nedaří rostlinám. A živoření rostlin nahrává ruduchám.
04.03.08 23:31:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRomy®
Řekl bych,že i to dno je příliš nízké,kořeny nemají dostatečný prostor.
05.03.08 09:26:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekUnnamed® – Re: Sid a Romy
U me se dari rasam prevazne na Microsorium pteropus, ktera nepotrebuje sterk pro koreny. Vsechny rostliny, ktere tam mam, nejsou moc svetlomilne. Ale na druhou stranu s tim take bojuji, a tak uvitam rady. ano Podle ceho poznate tu chlorozu? Udelam test
05.03.08 09:36:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksharon® – Re: Unnamed
microsorium ptropus je světlomilné, dokáže sice přežít i v téměř úplné tmě, ale nelkrásněji roste a bují přímo u hladiny pod zářivkou :-), a pokud prospívá a roste, nemá nejmenší problém s řasou.
05.03.08 09:38:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTomm® – Re: Unnamed
Chloróza - nedostatek železa, žluté listy
Nedostatek světla - rostliny jsou neduživé, slabé, listy světlezelené až nažloutlé
05.03.08 09:54:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: Tomm
chloroza ... - pripadne nejaka jina chyba ve vyzive rostlin. Ale pokud vubec nehnoji, dno je kremicite, asi to podle vzhledu bude ten nedostatek zeleza.
05.03.08 10:00:32 / 05.03.08 10:01:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTomm® – Re: filipsi
Ano, ano máš pravdu - obecně nedostatek stopových prvků palec , tady to může být také nedostatek manganu - jak se píše v jedné knize - nedostatek manganu - listy žloutnou, avšak listové žilky zůstavají zelené, ale myslím, že tím jsme na půdě spekulací, v tomto případě by viditelně pomohlo přidat světlo.
05.03.08 11:33:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekachyles73 (41327374045)
gudea motýlková potlesk potlesk potlesk
05.03.08 11:57:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPloutev®
"chlorozu" řeším tak, že rostliny vážu k matkám a jiným drobným kovovým zbytkům z dílny :-), stejně jako sušené nitěnky a okurku. Nosič (přesněji padač) po sežrání kostičky nitěnek ze dna vylovím a mohu (nekonečně) opakovat.
05.03.08 12:03:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRomy® – Re: Ploutev
Tuhle vychytávku našich dědů už mladí neznají.V každé nádrži mám dva rezavé hřebíky,stovky a mám klid.

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Řasy Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 05:16:01 • 0.655 s