1 • 8 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » nafouklá kulatá parma nádherná 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 143x
27.02.08 12:15:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMESTEK® – nafouklá kulatá parma nádherná
dobrý den, prosím pomozte mi, mám samce parmy a ten je kulatý jako míč.Začíná to za hlavou a kulatost končí u zadní ploutve.Mám 2 samce a druhý vypadá normálně jako každá jiná ryba.Samici v AQ nemám.Je to nemoc nebo těžká obezita?Dosud jsem se s tím nesetkal.mocX děkuju
27.02.08 13:10:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekYirka® – Re: MESTEK
Jak vypadají šupiny. Neodstávají jako hřebínek (hlavně na hřbetě a bříšku)? pokud ano, mohla by to být vodnatelnost.
27.02.08 13:13:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMESTEK® – Re: Yirka
šupiny má všude v pořádku, stejné jako ten druhý
27.02.08 13:17:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekYirka® – Re: MESTEK
Drží se u hladiny, či plave s ostatnímy?
27.02.08 13:19:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfantasta® – Re: MESTEK
Nemá problémy s plaváním? Obávám se že to bude vodnatelnost.
27.02.08 17:16:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMESTEK® – Re: Yirka
plave pořád s druhem, taky samcem parmy nádherné, kupoval jsem je spolu v akvaristice. na chování neni nic jiného než jako vždycky
27.02.08 17:53:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekYirka® – Re: MESTEK
Jestli se ti opravdu nezdá, tak jsou z mého pohledu jen dvě možnosti. Buď nasadit krátkou dietu a nechat to osudu nebo nasadit do karantény. V obou případech pozorovat a reagovat. Přeji ať to dobře dopadne.
27.02.08 19:18:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMESTEK® – Re: Yirka
nechtěl bych aby umřela,myslím,že když ji dám do karantény tak umře šokem a její kamarád druh umře taky steskem po ni, byli na sebe dlouho zvyklí.Jak by šla léčit ta vodnatost?Když ji dám do karantenní diety,jak se mám o ni starat, popř. kdy, čím a jak krmit.Je zvyklá na suché dafnie, vločky, mražené patentky a mražené dafnie
27.02.08 19:23:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfantasta® – Re: MESTEK
Ty máš jen dvě? Tohle je ryba která se má chovat v hejnu. To že jsou jen dvě je pro ně stresující a může to být spouštěč onemocnění. Zkus prostě jen míň krmit a uvidíš. Jak ale začnou odstávat šupiny tak musí ze společenské nádrže.
28.02.08 07:36:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekYirka® – Re: fantasta
Nemám co bych dodal k fantastovu vyjádření, snad jen, že přečteš-li si něco o vodnatelnosti zde na webu či v literatuře, zjistíš, že se jedná o těžko léčitelnou nemoc.

Infekční vodnatelnost - Vyklenutí tělní dutiny naplněné vodnatým exsudátem, zježení šupin lokální nebo po celém těle - pramen S. Frank Akvaristika

29.02.08 15:03:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMESTEK®
rybička ztrácí barvu, z červené barvy jí začíná břicho bělat.Je to pořád vodnatost?
29.02.08 18:08:00  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfantasta® – Re: MESTEK
Vypadá to tak. Patrně jí přestávají fungovat ledviny a proto ten otok. Tady může pomoci jedině nějaké protibakteriální léčivo. Buď Sera Bactopur nebo něco podobného.
29.02.08 19:43:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMESTEK® – Re: fantasta
ale je to divné,protože vodu měním dost často za novou,čistou ze studny a máme i filtr pevných částic.Dále je krmím sušenými dafnie,vločkami,mraženými patentkami,nitěnkami a dafnie. AQ funguje asi 3-4 měsíce bez problémů.Žádná chemie, topení 23-25 stupNů,vzduchování, filtr 150L/hodinu atd - veškerá dekorace pečlivě umytá a převažená dlouho ve vodě.Mrzí mě to.Chtěl jsem se zeptat, jestli to tu rybku může bolet nebo nějak jinak trpí?

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 03:54:28 • 0.864 s