Mám rostliny sázet i stou vatou v košíčku s kterou to koupím
25.02.08 19:55:15 / 25.02.08 19:55:32
ghostik® Ach jo
Samozrejmne ze vyndat z vaty a kosicku. V pripade dlouhych korinku trochu zkratit a zasadit do pisku ( sterku ) v akvarku pod vodu :o)
25.02.08 20:23:35
Noxx® Osobní zkušenost je taková, že do čerstvě založeného akva ji můžeš dát klidně i vč. té buničiny, ničemu to neuškodí, postupně se
rozpadne a ani nebudeš vědět, že tam byla. Nehledě nato, že se lépe sází. Rostlina se lépe chytí. Někdo může oponovat, ale toto je
osobní zkušenost.
Nevim jak Noxx, ale já si myslim, že je to skelná vata a řek bych, že ta se ve vodě jenom rozpadne na menší kousíčky. Takže já sem
jednoznačně pro vyndat.
určitě vyndat kořínky tam můžou hnít a jak říká JT rozpadne se po AQ a dělá to hroznej bordel
Vyndat jinak se rozpadne a bude ti tam poplavávat. - taky osobní zkušenost
rozhodne vyndat, skelna vata se nikdy nerozpadne
25.02.08 21:43:12
filipsi® – Re: Noxx
Rozhodne vyndat. Neni to bunicina (bavlnena vata), ani skelna (tedy jeste jsem ji nepotkal), ale mineralni vlna, takove to, co se pouziva k iyolavim.
Nerozpadne se.
No ja doufam ze skelna vata to neni
Jelikoz skelan vata jsou malinke castecky skla a je znamo ze poskozuji rybam zabra
Mám za to, že to je čedičová vata. Ale určite vyndat. Rozpadá se.
26.02.08 17:31:02
Sid® – Re: fantasta
Některé návody na sázení Eleocharisu (acicularis, parvula) uvádějí možnost sadit malé skupinky rostlinek i s částí vaty...
Ale jinak samozřejmě raději bez vaty.
26.02.08 18:14:13
frmol® – Re: ghostik
sorry, samozrejme je to mineralni vata
17.08.08 08:26:12
René® – vata
já jsem taky nevěděla - tak jsem to vyndala - někde to nešlo byla hodně prorostlá. Te´d to lovím po malých kousíčkách.
takže jednoznačne vybrať??? ďakujem za radu, pretože počítam s kúpou takto pestovaných rastlín. A ešte by som chcel vedieť,či pri
vyberaní rastlín z tohoto obalu vadia malé poškodenia koreňov, (či to nezačne hniť alebo tak nejako).
31.08.08 16:43:55
Yirka® – Re: Michal1987
Kořínky rostlin je vhodné prohlédnout a poškozené ustřihnout, kořeny pak před zasazením zastřihnout. Naprostá většina rostlin stejně po
přesazení staré kořeny ztrácí a nasazuje nové.
ja som urobil test s vatou a dal som do filtra 2 kusy odličovacích tamponov medzi molitan na skušku jemnejšieho filtrovania vody

..a po
mesiaci som pozrel do filtra a po tamponoch ani náznak

..voda čista bez nejakých stôp plavajucich tamponov ale vo filtry ako hovorím ani
zrnko po nich

..žeby ju bakrérie skonzumovali??
Takže rastlinkám nebude vadiť, keď im tie korene skrátim. A chcel by som sa ešte opýtať, s rastlinkami som začiatočník, aký čas
potrebujú na aklimatizáciu v novom prostredí a kedy asi začnú pokračovať v raste a či im nebude vadiť to, že akvárium je už dlhšiu dobu s
rybiou osádkou ? (myslím si, že je to dosť individuálne, ale chcel by som vedieť aspoň približné informácie) ďakujem.
alespoň mají pohnojené dno

ale jinak by měly rostlinky být dřív než rybky

tak snad pro příště.
u rostlinek je to hodně individuální, některé jsou totiž pěstovány nad vodou( emerzně), takže pod vodou emerzní listy shodí a nasadí
submerzní(podvodní) listy. Ty často vypadají dost jinak než ty původní. Takže jde o to jaké rostlinky máš. Trpělivost
Ďakujem za rady, tie rastlinky tam na začiatku aj boli, len postupne padli za obeť rybím chúťkam a čiastočne aj prerábaniu akvária pri
trení , čo už. Teraz sa mi zdá bez rastlín veľmi pusté a nie je to ono. Tak sa musím nejako posnažiť a uvidíme ako to dopadne, dúfam, že
už lepšie.
ještě poradím: před nákupem rostlinek si je předem prohlédni v atlase, dej si pozor na rostlinky co pod vodou nevydrží, i ty se totiž
prodávají jako akvarijní

nejlepší si je udělat seznam.
Ve zdejším atlase se moc hezky hledají i nenáročné rostliny
pokud nemáš Afriku, musí být akviško bez rostlinek sakra pustý. na začátek zkus vybrat ty s náročností nízkou a růstem velmi rychlým. a
jestli ti rybky likvidují rostlinky, zkus je občas přikrmit okurkou nebo nečím podobným
Na to som tiež trochu myslel a ako tak som si ten atlas letmo prezrel, a našiel som zopár druhov nenáročných rastliniek, ktoré dúfam budú v
akvaristike mať. Ďalej som si aj prečítal názory tých, čo mali "príjemné" skúsenosti s bahennými rastlinkami, tak dúfam, že to
dopadne dobre.
31.08.08 19:08:36
Michal1987 (4288375335) – Re: ustavprochore
Afrika to nie je, radšej Stredná amerika

(párik akarky modrej) . Keď to na nich príde, tak vedia narobiť neplechu, ale dá sa to

.
Len musím vymyslieť kam dám tie rastlinky, aby to dopadlo dobre pre rybky aj pre rastlinky, a aby to aj trochu vyzeralo

.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora