25.02.08 11:45:26
Duny (-12-11-10-9) – Kobercová rastlina na kokose
Ahojte,
vedel by mi niekdo poradiť nejakú kobercovitú rastlinu ktorú sa dá prichytiť o kokos a nepotrebuje viac ako 1 W svetla na liter? Dakujem
každému.
Co by se dala přichytit je riccia fluitans...ale nevim kolik potrebuje svetla...muzes ji na ten kokos navazat
Ricciaa by se tam určitě přichytit dala, ale docela špatně se shání.
Jinak tady se píše, že Ricciaa potřebuje 0,5W/l.
Také ji tak za 14 dní začnu shánět.
Tak to je dobré lebo riccia mi pláva po celom 54l akvarku tak si z nej zoberem a prichytím ju
25.02.08 12:18:05
Sid® – Re: Snofrev
tady se píše, že Ricciaa potřebuje 0,5W/l
U hladiny blízko zdroje světla možná. Na dně to bude horší... (Záležet bude i na hloubce akva a kupě dalších věcí, jestli se jí bude
dařit.

)
hlbka bude len 25cm a akvarko 38l budem sa pokúšať zabezpečiť min. 0,75-0,80 W/l tak dúfam že nevykape
ked na hladine pri slabom osvetleni za tyzden takmer zdvojnasobila svoju velkost tak pri silnejsom osvetleni ale na dne podla mna nevykape
Nám tu riccii navazanou na kamenech na dne žerou mecovky a black molly...uz par takto navazanych kamenu znicily...
25.02.08 12:29:21 / 25.02.08 12:29:56
Eff® Já mám v akvárku takový vysokananánský kořen, který 4 cm vyčuhuje z vody a dotýká se krycího skla, na kterém leží osvětlení. No a jak
se tak riccia potuluje po hladině, obrostla ten kořen nacucaný vodou tak, že nyní riccia a kořen jedno jsou. Takže já bych radil: připlácni
riccii na půlku kokosáku, stáhni nějakou síťkou a nech ho plavat mírně nad hladinou (pokud máš krycí sklo - kvůli vlhkosti). Za pár
týdnů, až se riccia rozroste, ho dej na dno.
a jak tam dám tu sieťku?silikonom prilepim alebo klincom
25.02.08 13:02:04
Eff® No třeba síťku citrónů, pomerančů atd... Nepřibíjet, nelepit, stačí ricii připlácnout, na to položit síťku, nechat síťku přesahovat
kokosák a dole ji stáhnout, svázat.
25.02.08 13:13:34
R -
johan® – Re: Duny
a tak třeba Microsorium cv. Narrow a i další jsou taky nízké, má tak 8cm a nebyla by tam starost to každejch pár týdnů dělat znova.
25.02.08 15:22:34 / 25.02.08 15:31:26
Sid® – Re: johan
To už může použít jávský mech a se světlem si nemusí dělat starosti.
Klasická kobercovka je i glossostigma. Bude se sice hůř na kokosáku ujímat, ale jinak je to pěkná kytka.
(Kdyby měl někdo problém pochopit, že i glosa může růst na kokosáku, mohu doložit foto, kde mi roste na kameni.
25.02.08 15:28:45
Eff® Já měl zase jednou hezkej chuchvalec jávského mechu, ricie a žabího vlasu(ten tvořil asi 50% objemu), to jsem omotal kolem kořenu a je z toho
slušný zelený porost (pravda.. trvalo asi 6týdnů, a trochu práce než žabí vlas zmizel

)
25.02.08 16:21:37
Yirka® – Re: Effouš
Nechci zakládat nové téma, proto připojuji svůj dotaz sem. Připravuji-li se vložit půlku kokosu, mám řezat ořech napříč v půlce, či
podél od vrcholu k vrcholu. Dále pak zda doporučujete 1 vchod, či vhcod i východ. Předem díky za rady.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora