42 • 105 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

úvodrybyrostlinyostatnínemociradyodkazyinzerátyakcefórumchatnádržeobchodyvýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Technika » Filtry » Jde nějak zapojit vnější filtr pro několik akvárek najednou? 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 109x
24.02.08 18:09:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekhanz® – Jde nějak zapojit vnější filtr pro několik akvárek najednou?
Mam takový menší dotaz :-), jde použít jeden vnější filtr pro víc akvárií najednou? Aby třeba taky nedošlo k tomu že by ten filtr do jednoho akvária nenacpal víc vody než je jeho obsah :-O
24.02.08 18:18:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfantasta® – Re: hanz
Propojit akva na princip spojitých nádob. Do jednoho dát sání a do dalšího výtok. Tím se okruh uzavře.
24.02.08 18:27:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekhanz®
No asi sem měl dopsat že jedno je níže... :-)
24.02.08 18:52:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekerdo (212.***.187.82) – Re: hanz
Toho bych se taky bál,radši bych to ani nezkoušel,vždycky se může jedna z hadic ucpat.Navíc různá výška-jinej tlak,takže z horního by mohlo víc odtíkat a mín přitíkat(teda asi-to mi ve škole moc nešlo smich )
24.02.08 20:07:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPepas® – Re: hanz
já si myslím že jsi si odpověděl už sám v závěru své otázky ahoj
24.02.08 20:31:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekhanz® – RE:Pepas
No když sem to psal, tak jsem doufal že se najde někdo, kdo by mi napsal že nějaké to řešení existuje. A popřípadě mi to nějak srozumitelně vysvětlil :-)

Teď mně třeba napadlo, že by se tomu přetékání dalo zamezit něčím podobným co je ve WC splachování a to i trochu upgradovat. No ty-jo asi už mam teď řešení= plovák který by přizavírával přítokovou hadici k tomu akváriu co by bylo níže a poté co by to filtr odsál by to zase kleslo a otevřelo se to...Jenže ještě nějak vyřešit, aby se to v kuse nezavíralo hmm
24.02.08 20:35:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik® – Re: hanz
A to mas hrncovy filtr? Nebo neco doma delanyho, nikterak jsem nad tim nepremyslel, ale neslo by to udelat systemem prepadu, a vlastnimi cerpadly pro kazde akvarko?
Navic me neprijde moc stastne reseni mit jeden filtr pro dve akvarka, ja bych radeji pro kazde akvarko vlastni filtr.
24.02.08 20:39:15  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav® – Re: hanz
24.02.08 20:49:00  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRAP®
S přepadem u horního by to fungovalo obdobně jako nádrže na kytky v akvaristikách. Problém by mohl nastat s výtlakem čerpadla do horního akvária.
24.02.08 20:51:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekhanz® – RE:isamik
No jde o to že akvária mam v jedné skříni zabudované. V jednom mam vnitřní a v tom dolním jsem měl jeden čas ryby posádku s bublifukem. To jsem zrušil a časem jsem z něj udělal takovou pěstírnu... No a teď sem se rozhodl že s toho udělám zase akvárium i s rybí posádkou. Ale nechce se mi poslouchat bublifuk a v tom horním se chci zbavit toho vnitřního, protože zabírá mnoho místa.
S tím přepadovym filtrem mně to nenapadlo (sakra ani nevím proč :-D ). Myslím že by to šlo a je to opravdu dobrý nápad, jen ještě musím vyřešit kudy povedu přítok a odtok hmm
Mnohokrát díky za ten nápad s tím přepadem potlesk
24.02.08 20:55:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekhanz®
Ještě dotaz...
Co když nebude přepad s akvária do filtru, ale naopak s filtru do akvária? Která možnost by byla lepší?
24.02.08 20:56:00  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRAP® – Re: hanz
On ten vnitřní má taky něco do sebe, pokud je v "rozumné" velikosti.
Podobná témata
15 l akvárium bez filtru a topení?, 20l akvárium - je nutný filtr?, 6 akvárek v jednom jak vyřešit vodu v něm, Akva s bettami bez filtru, akvarijní filtr vnější Hailea HF-300, Akvarijní kryt a filtr., Akvarium bez filtrace, Ancistrus - je mých 2 nějaký druhový rozdíl???, Aqua Clear nebo Biofiltr ?, Aquaclay Ground -dno od Rataje, filtracni material, Atman HF - 0100 (filtr), Bio filtr do 54l akva., Bio filtr o peti komorach, Biofiltr, Biofiltr, Biofiltr -pôdny filtr, biofiltr x klasika vnitrni filtr, biofiltry, biologická filtrace, Cena molitanového filtru, Cena stojanu nebo stolu a jaký filtr, Ceny filtrů a hlavně náplní, Cisteni filtru, co do filtru?, Co je to za filtr?, Co je to za filtr?, Co použít do filtru, co s filtrem, co2 na vstupu do filtru, Četnost čištění filtru Eheim Classic 2211, čištění filtru, čištění filtru, čištění filtru, Čištění filtru po 6 měsících, Čištění filtru/molitanu, Čištění vnějšího filtru, Čištění vnějších filtrů, díry ve filtraci, doba vypnutí filtru, doporucte mi filtr pro 420l akvarko, doporučte vnější filtr, Doporučte značku venkovního filtru na 200l., dotaz na filtr, elektronicka regulacia filtrov, Ext filtry Tetra Tec x Fluval, externi filtr, Externí filtr 120l, Externí filtr do 100 l Akva, Externi filtr do 100l, Externi filtr pro 100l nadrz.

Zpět na obsah sekce Technika | Přidat reakci | Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: vpnet.cz • 07.10.08 14:17:20 za 2.261 s