Ahoj všem,
prosím o radu zkušených akvaristů . Mám 54 litrové akvárko a dostal jsem od známého tyto rybičky 4x mečovka zelená, 3x paví očko, 3x
black molly, 6x neonka obecná a 2x acistruse. Není to moc na toto akvárko . A případně ještě poraďte, jak nejlépe, jak často a ne moc
nákladně ( myslím finančně ) odkalovat akvárko . Díky moc za rady
Myslím že je to tak akorát ikdyž většina lidí ti řekne že ne. Já to měl takhle celá léta, ne-li víc rybek. Když budeš řekněme jednou
týdně odkalovat (např. jen hadičkou na vzduchování) tak 10-15 litrů tak by mělo být vše oK Je to furt lepší než jednou za
měsíc vyměnit 1/2 a víc vody.
No to já neřeším, já tam mám ,,kobereček'' a v něm se to neusazuje. A mezi rostlinami nemám kal, nejspíš si s ním vždy poradí
buď čerpadlo či krunýřovci
Ale prodávají se takové zvony ve kterým se ti štěrk pročístí.. Ale to se mi moc neosvědčilo. Prostě měním jen vodu, kal se mi zatím
netvoří
tomaskupilik napsal: Ale prodávají se takové zvony ve kterým se ti štěrk pročístí.. Ale to se mi moc neosvědčilo.
Prostě měním jen vodu, kal se mi zatím netvoří to se dá udělat třeba z petlahve, ale to musíš odkalovat nějakou větší
hadicí..
Je to taková speciální hadička i když je malá odsává dost dobře Dá se s ní odsát z porodničky všechen větší i menší potěr(to
bylo omylem ) a jednou jsem ji omylem ucpala ampulárkou