0 • 6 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Focení a úprava fotek » Tipy na focení » Jak správně fotit ryby 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 468x

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

29.10.06 15:49:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmrst® – jak správně fotit ryby
Kdo mi poradí, jak správně fotit ryby. Mám acer 5 mega a jsou tam různé režimy i ruční nastavení, ale ať zkouším...jak zkouším...je to problém zaostřit tak, aby ryby byla nerozmazaná. Dále s bleskem nebo bez??? co co co
29.10.06 15:57:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Mrakoplash® – foto
urcite bez blesku, pockej na vecer ;-)
ja to fotim na automatiku na makro rezim :-D kdo se s tim nastavovanim ma furt s.at :-D
mam teda sony cybershot h1 je to 5,1 Mb a fotky jsou myslim v pohode :) horsi to je u rybek co nepostojej a nepostojej :) to je trochu mazec
29.10.06 16:00:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjardik.cardik® – foto
pokud mozno udelej tmu zatemni zaluzije vypni blesk no a dale tay moc skusenosti nemam mozna Snad fotit trochu z vrchunez v urovni rybky nevim sam si necham poradit tag zatim
29.10.06 18:01:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekZzzuzi® – fotky
čauko, já mám Kodak EasyShare LS753, a at fotim bez blesku s bleskem, na svetle po tme, fotky jsou pořád na prd... nemáte někdo podobnej foťák?stál sakra 8000 tak by měl něco umět, ne?dík z rady
29.10.06 18:04:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjardik.cardik® – fotak
Fotka k příspěvku no ja mam samsung digimax s600

29.10.06 18:05:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekZzzuzi® – to jardik
a jak fotíš?
29.10.06 18:09:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjardik.cardik® – jardik.cardik
no koukni na me nadrze zas tag hrozny to neni ale mohlo by to byt lepsi
29.10.06 18:11:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjardik.cardik® – foto
vždycky zaostrim jen na jednu rybku a ta druha je treba mazla
29.10.06 20:02:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmrst® – FOTKY
JÁ TEDY POUŽÍVÁM AUTOMATICKÉ NASTAVENÍ, ALE POKUD RYBKY SEBOU MELOU NEBO CUKAJÍ VIZ. NEONKY ....JE TO PROBLÉM. pOUŽITÍ BLESKU BYCH TAK NEZAVRHOVAL, PROTOŽE NĚKDY BEZ NĚJ JE TO MOC SVĚTLÉ, S BLESKEM JE TO V URČITÉM ÚHLU(NESMÍ SE BÝT KOLMO PROTI SKLU ...JINAK JE VIDĚT ODRAZ OD SKLA) DALEKO TMAVŠÍ. mÁM V AKVA JIKRY OD PANDY...PANCÉŘNÍČEK, ZÍTRA VÁM DÁM NA MOJI STRÁNKU VZORKY FOTEK V RŮZNÝCH REŽIMECH. ..........JE VIDĚT, ŽE TÉMA PODLE OKAMŽITÉHO OHLASU JE VÍC NEŽ ZAJÍMAVÉ PRO VÁS AKVARISTY. BEZ DIGITÁLU BY JSME NEMĚLI TAKOVÉ MOŽNOSTI SE POZNÁVAT A STUDOVAT PRO NÁS ZAJÍMAVÉHO KONÍČKA
AHOJKY MRST palec
30.10.06 10:02:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVodník (-12-11-10-9) – .
Pokud máš živější ryby a chceš fotit je a ne celek, tak musíš s bleskem nebo pořádně nasvítit.
30.10.06 13:46:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHouba® – foto
Fotka k příspěvku chce to mit co nejvetsi svetlost objektivu :) tim padem muzete fotit na kratsi cas (bez pouziti blesku):) a nebude mit ty rybky tak rozmazany ... na to jsou nelepsi klasicke zrcadlovky ale ta jejich cena ....¨ja osobne pouzivam Panasonic FZ30 Silver a jsem spokojeny. Pekny clanek o foceni je na http://www.akvamalawi.com/phpBB/viewtopic.php?t=1639

30.10.06 20:36:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmrst® – focení
Ahojte, mám možnostiručního nastavení expozice...zde mohu nastavit clonu a čas závěrky...ale jak, dalším nastavením jepriorita clony....a dalším nastavením je prioritačasu. Tak co tedy??? :-( :-( :-( :-(
02.11.06 07:26:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSoda® – Foto
Já mám Olympus FE 130, a dělá dobrotu.Fotky z něj sou fakt pěkný.Koukněte se na teleskopkov a tam z něj mám fotky.
02.11.06 09:46:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – soda
Nech vypnutej blesk.Máš to pěkně vypálený.Bez něj to bude ještě lepší ;-)
02.01.07 17:34:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkosiska® – tableta
Ja to resim tak, ze jim dam na dno tabletu nebo neco, vylezou vsichni a pusti se do ni, takze se daji i docela v klidu vyfotit. Jinak fotim za tmy a bez blesku, kdyz chci cele akva, tak klecim na kresle a fotak mam opreny o operadlo, pac se mi desne trepou ruce :-D
02.01.07 17:44:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLordP® – foceni
takže jak co nejlepe fotit akvarko.Jsem zacinajici fotograf tak jenom par rad. 1.Fotime v noci pri zapnutych zarivkach (vsech) a BEZ blesku. 2.Pokud to nebude stacit nastavte si hodnotu ISO na vetsi. 3.pokud budete fotit s bleskem pouzijte polarizacni filtr na blesk pouzijte nejakou rozptylku. 4.Mejte vzdy cista skla. 5.Pri fotografovani detajlu se snazte dostat precní cocku fotoaparatu nenejblize skla. 6.pokud budete fotit cele akva pouzivejte stativ a nebo se ne neco fotoaparat postavte a pozijte dalkove ovladani nebo casovac (zpozdena uzavera)

Roli zde urcite hraje i technika. Ja pouzivam olympus c-5060wz+externi blesk, ktery mam zatim v sankach (nemam synchronizacni kabel) a odpluji do od skrinky do akva.

Taky je dobre se naucit zachazet s fotoaparatem a jeho funkcema coje to clona iso ........

Pokud chcete opradu peknou foku ztravite u akva hodne casu.ja treba sedim u akvaria hodinu a fotim a mam z toho jednu nebo dve pouzitelne fotografie a hlavne se nenechat odratit od neuspechu.

Kdyz tak mam nejake fotky u svoji nadrze jinak se klidne ptejte.
02.01.07 19:21:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDanMan® – focení
Fotím s bleskem , mam 4-mego FujiFilm S5500, je to můj už několikátej foťák takže trošku je to můj koníček. Focení bez blesku je nekvalitní a neostré když si dobře nastavíte blesk aby moc neblejskal , frknete tam sportovní režim a držíte foťák kolmo tak se daj pořídit docela slušné fotky .............samozřejmně jich musíte vycvakat víc každá není super no
12.01.07 18:55:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPetr (1048309182227) – Je to složitý...? jak se to vezme
Vy co vlastníte takzvané ,,kompakty,, to máte horší v tom že jejich hlavní funkce je udělat pěkné fotky na dovolené, tím nechci říct že to nejde nafotit pěkně rybičky.Jen to dá podstatně víc práce ale jedno platí pro všechny, a to: bez světla to prostě nejde!!
Rozhodně dejte k akvariu všechny možný zdroje světla který máte po ruce,můžete je umístit i za průsvitné bílé plátno kvůli rozptylu.Dejte je na boky a samozřejmě i zapnuté vlastní osvětlení akva.Na fotoaparátu vypněte blesk a nastavte(na kompaktu)režim krajina, fotoaparát tak nastaví vyšší clonu a tím dosáhnete větší hloubky ostrosti (i ryba v pozadí bude ostrá).Iso bych větší nevolil protože tam narůstá zrno na fotografii a tím i celková neostrost.Prodleva se zaostřením se dá odstranit buď to: 1.zapnete manuální ostření a předostříte na určené místo nebo 2.budete ostřit na AF na určité místo a držíte namáčknutou spoušť a jak tam bude to chcete domáčknete. Ta první varianta je učinější, ještě s kombinací namáčknuté spouště je prodleva téměř nulová.Pokud budete mít i tak rozmazané fotky nastavte manuál a čas závěrky někde kolem 1/30, 1/40, 1,50 a clonu aspoň 5,6 nebo 8 ale potom zjistíte že máte pořád málo světla okolo. Když se fotí v ateliéru tak se taky fotí s pevným časem a clona se volí podle toho jakou hloubku ostrosti chci mít, ale tam se používají silné blesky s velkými rozptylkami tzv. softboxi. Relativně dost světla na focení po domácku je podle mě z každé strany akva 2x100w žárovky ale určitě přes plátno. Tak aspoň trochu teorie.Více info vám poskytnu na pemiko@centrum.cz , přeji hodně světla a pevné nervy.
09.02.07 10:41:00  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHelena (963177251187) – A co třeba takhle?
Fotka k příspěvku Není to moje akvárko, ani nevím, jak se ta "příšera" jmenuje :-) Foťák Canon EOS 400D deset mega digitální pravá zrcadlovka, přišla jsem, cvakla jsem, udivila jsem. Žádný stativ, nic. Fotím většinou na nejvyšší rozlišení, takže původní obrázek má přes 4 mega. Snad to nebyla náhoda :-) a až budu fotit svoje "kapry" tak z toho nebudou šmouhy ;-)

09.02.07 12:36:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekazalka®
Je úplně jedno, jaký má foťák mega-rozlišení. Důležitá je závěrka a propustnost světla. I když je předpoklad, že "lepší" foťáky dokážou automaticky udělat hezčí fotku. Vždycky je to o nastavení a rukách. :)
Heli - tohle není úplně ostrá fotka - je vidět, že je zaostřená jen na střed těla a zbytek je rozmazanej.
09.02.07 13:00:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHelena (413629482189) – to azalka
ale oproti těm tragickejm vysledkum z kompaktu to byla nadhera, nadseni rozsahle. Dik za pripominku, obavam se, ze jsem to mastila s bleskem, tak jsem cvakla jen parkrat, aby nemely sok. Foťak mam od zari 2006 (za promoci), takže se to ty ruce teprve musej naučit. většinou je vysledek automatiky zatim jeste lepsi, nez kdyz si tam neco rucne namixuju :-(
PS: stativ byl pod stromeckem, ale objektiv je setový, na lepší sklo si musim ještě chvíli počkat ahoj
09.02.07 13:22:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmatlala®
ja sem si pořídilOlympus SP-350 ma sice velkou zavěrku ale sou tam i manualni reřimy a sou s toho supr fotky
09.02.07 14:16:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek:-) (42832150397) – supr fotky
Tak proč si matlalo nedáš nějaké ty suprfotky do prezentace? Ty co tam jsou teď, za moc nestojí. coze
09.02.07 14:39:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekV71® – od profesionála
1) pochopitelně v místnosti musí být šero, zhasněte všechny lampičky ať se nic v akvárku neodráží
2) foťte co nejvíce kolmo ke stěně akva.
3) pochopitelně bez blesku !! pro fajnšmekry je jistě možnost použít externí blesk, nebo jiný intenzivní zdroj světla z boku akva., shora nebo do kontra.
4) podle intenzity osvětlení akvária nastavte expozici manuálně ( pokud je to s vaším foťákem možné, pokud ne musíte experimentovat : ideální bude matrixové měření a nastavení podexpozice - korekce expozice při programu )
5) rybyčky jsou pochopitelně rychlé a vaše časy závěrky budou spíše dlouhé a to i při maximálně otevřené cloně. Budete se pravděpodobně pohybovat kolem 60/sec. Odpad bude velký, v případě kompaktních fotoaparátů jejihž zpoždění na spoušti není zanedbatelné, ještě větší než velký :)
6) máte li makro, použijte ho
7) můžete se pokusit experimentovat s barevným vyvážením ( nastavit např. zářivku ), záleží na vlnové délce vašeho osvětlení.

hodně štěstí

ano
09.02.07 21:56:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDanMan®
acer vyhoď a kup si pořádnej foťák potlesk

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Focení a úprava fotek Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 04:09:18 • 0.41 s