19.02.08 19:42:07
artognov® – jemný zákal

Čus all,
mam problém asi před dvouma dny ze mě v akva objevil jemný zákal. Zkusil jsem vyměnit vodu a nic. Tak jsem se rozhodl poprosit o pomoc
neví někdo o co jde? Zkusil jsem udělat foto ale je z mobilu tak omluvte kvalitu dík za rady
19.02.08 19:47:14
chicko® – Re: artognov
moc krmíš asi to budou nálevníci, nekrm tak 5 dnů a ono to sami zmizí
19.02.08 19:48:45
artognov® – Re: chicko
Díky za radu, krmit nebudu ale nálevníci to asi nebudou ty jsem měl a poznám je tohle je malinko jiný jakoby hrubší...
19.02.08 19:56:03
hm, tak to nevím, ale obecně u většiny yákalů je první pomoc nekrmit a ono se to většinou "sano" spraví
19.02.08 19:59:01
artognov® – Re: chicko
ještě jsem se dočetl na fóru něco o filtru, že záleží jak nastaven průtok mam Fluval 305 a nastaven na malinko větší průtok mam to
snížit?
19.02.08 20:28:27
Klidně to zkus, nic tím nezkazíš
ještě mě napadlo co takhle nítěnky jak si tak uvědomuji tak to začalo když jsem je začal (mražené) podávat?
ja to mam asi taky, teda jestli to sou takove chloupecky na skle, objevilo se mi to tam v pulce minuleho tydne, v sobotu jsem to posetiral ze skla a v
nedeli poprve vycistil akva, no a dnes uz je to tam zase, 5 dnu nekrmit, kdyt ja kdyz nekrmim den tak nevi chudnky co by sezraly
19.02.08 23:04:55
chicko® – Re: Medra
V přírodě je to normální, já nekrmil 14 dnů, byly pohublý, ale naprosto to přežily i mladý paví očka. V dobře zavedeném akvariu to
není problém
bohužel máš to malinko jiný, to co áš ty jsem měl taky ale zmizelo to potom co jsem si pořídil krunýřovce a parmičky černopruhé
díky za reakce, toš krunýřovce mám 2, tak třeba je to otázka než vyrostou, o těch parmičkách jsem četl že jsou dobré na řasy atd. asi
je pořídím, ale už mám docela hodně rybek, a taky mě včera napadlo že je docela sobecké nechat rybyčky hladovět naukor čistoty skla,
přece jen mám akva k vůli rybam a ne sklu ,-)
Problémy s tímto jemným zákalem stále trvají. Sice se mi kvalita vody zlepšila a tento zákal tam je pořád i po několikátý výměně vody.
Ráno se to zdá vždy lepší jak večer. Dno jsem už odkalil a provedl testy - vše vypadá ok a nemůžu najít příčinu.
Vážne nikdo
nemáte tušení?
mohou to být byčíkovci,na to je idealní použít UV lampu,pokud si ji mužeš někde pujčit
mnel jsem neco podobneho a po 30hodinach UV 8W to bylo OK
28.02.08 17:39:57 / 28.02.08 17:40:11
artognov® 
Pořídil jsem ještě jednu fotku, je na ni dobře vidět jemný zákal. Myslím, že by to mohli být bičíkovci ale UV lampu nemam a tady nevím o
někom kdo by mi ji půjčil :( je nějaké alternativní řešení?
28.02.08 17:57:57
artognov® – Re: artognov
apropo nejsou bičíkovci nebezpečný pro ryby? Na těch teda nic nepozoruji
Nemá někdo na půjčení UV lampu? okr. Trutnov? Nechce se mě kupovat za 2000nová ale půjčovné rád zaplatím
Mělo by to zmizet samo, žádnou UV lampu nepotřebuješ. Pokud můžeš tak přidej na filtraci.

pořídil jsem ještě dvě fotky ale jde to pěkně blbě fotit. Omluvte kvalitu

a tady je druhá
Taky se potřebuji zeptat mám první akvárko a první rybku bojovnici betu.
Včéra jsem jí dala do nového akvárka, s kamením a s živejma rostlinkama. Bez filtrace a čehokoliv.Krmím opravdu maličko, jen to co zbaští
do 5-ti minut. Voda byla odstátá a dnes když je malej v ní(ve vodě je od včerejšího večera), tak je nějaké
zakalené .
Potřebuji radu zkušených chovatelů. Má už dostata dietku???
Že by nějaká zákalová epidemie ??? Já jen že ho mám také (hodně slabý). Zkusím počkat, snad se to spraví.

Hodně štěstí i
ostatním se zbavení se zákalu
hodnej, snad nám to štěstí pomůže...
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
» Vypsat podobná témata v diskuzním fóru «
Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora