19.02.08 19:35:43
MESTEK® – jak často vzduchovat jikrám panceřníků?
v pondělí mi nakladla samice asi 100 jiker, ty jsem odlepil žiletkou a přesunul do plastové nádoby se 4 dírami a tu jsem zavěsil do
akvarka.Zajímalo by mě jestli jim stačí vzduchovat 1X za 60 minut na 15 minut? a jestli jim stačí teplota 24-26 stupnu?Děkuji za pomoc
to tam chceš stát se stopkama?

nechej to furt jemně bublat
mám omezené prostředky s tím jemným bubláním, tj. motorek běží na plno rovnou bez škrtítka do akvarka a jinak to řídí časovač u
zásuvky.
19.02.08 19:51:24
S -
chicko® – Re: MESTEK
No pokud jsou v nomálním akva(rostlinky atd), tak by jim to mohlo stačit, ale pořiď si škrtítko a pak to nechej furt, ale jemně. Ono takovéto
nárazové vzduchování taky není nejlepší. Nevím, co máš za časovač, spíš nastav 5minut zapnuto a třeba 10 vypnuto aby to nebylo vždy
tak nárazově
19.02.08 20:17:20
Yirka® – Re: MESTEK
Spíš bych se zeptal co máš za vzduchovací motorek, že má znepokojující spotřebu. Normálně mívá kolem 5W, což znamená při zhruba 3
denním vzduchování spotřebu 120W tedy něco kolem 1CZK.
19.02.08 20:18:18
Yirka® – Re: Yirka
Ještě musím dodat - 1 CZK denně.
motorek elitte 799, časovač jde naštelovat jen po 15ti minutách , pokud jde o peníze, tak ty vůbec, pokud jde o rybičky nehrají roly, ale
spíš jsem už četl hodně přízpěvků z fóra, že jikry zaplísnivějí nebo tak něco, ale jak říkám s tímto nemám moc zkušeností, ale
rybám to vyhovuje.
19.02.08 20:27:43
Yirka® – Re: MESTEK
V tom případě je naprosto přesná Chickova odpověď. Je lepší jemně ovívat stále, což je jedno z protiopatření proti zaplísnění.
dneska jsem přišel domu a porodnička má zakaleno-špinavější vodu a na hladině mastný povlak.Jikry jsou zaprášené a zachlupaťené.Nevím
čím to je, ale jde to nějak napravit a zachránit je nebo jsou nadobro ztraceni.Nevím jak k tomu mohlo dojít, pravidelná cirkulace vody je tam
zajiˇštěná.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora