0 • 3 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Množení ryb » jak často vzduchovat jikrám panceřníků? 

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 140x
19.02.08 19:35:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMESTEK® – jak často vzduchovat jikrám panceřníků?
v pondělí mi nakladla samice asi 100 jiker, ty jsem odlepil žiletkou a přesunul do plastové nádoby se 4 dírami a tu jsem zavěsil do akvarka.Zajímalo by mě jestli jim stačí vzduchovat 1X za 60 minut na 15 minut? a jestli jim stačí teplota 24-26 stupnu?Děkuji za pomoc
19.02.08 19:43:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov® – Re: MESTEK
to tam chceš stát se stopkama? smich nechej to furt jemně bublat:-) ;-)
19.02.08 19:47:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMESTEK®
mám omezené prostředky s tím jemným bubláním, tj. motorek běží na plno rovnou bez škrtítka do akvarka a jinak to řídí časovač u zásuvky.
19.02.08 19:51:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - chicko® – Re: MESTEK
No pokud jsou v nomálním akva(rostlinky atd), tak by jim to mohlo stačit, ale pořiď si škrtítko a pak to nechej furt, ale jemně. Ono takovéto nárazové vzduchování taky není nejlepší. Nevím, co máš za časovač, spíš nastav 5minut zapnuto a třeba 10 vypnuto aby to nebylo vždy tak nárazově ;-)
19.02.08 20:17:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekYirka® – Re: MESTEK
Spíš bych se zeptal co máš za vzduchovací motorek, že má znepokojující spotřebu. Normálně mívá kolem 5W, což znamená při zhruba 3 denním vzduchování spotřebu 120W tedy něco kolem 1CZK. ;-)
19.02.08 20:18:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekYirka® – Re: Yirka
Ještě musím dodat - 1 CZK denně.
19.02.08 20:20:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMESTEK®
motorek elitte 799, časovač jde naštelovat jen po 15ti minutách , pokud jde o peníze, tak ty vůbec, pokud jde o rybičky nehrají roly, ale spíš jsem už četl hodně přízpěvků z fóra, že jikry zaplísnivějí nebo tak něco, ale jak říkám s tímto nemám moc zkušeností, ale rybám to vyhovuje.
19.02.08 20:27:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekYirka® – Re: MESTEK
V tom případě je naprosto přesná Chickova odpověď. Je lepší jemně ovívat stále, což je jedno z protiopatření proti zaplísnění.
20.02.08 15:28:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMESTEK®
dneska jsem přišel domu a porodnička má zakaleno-špinavější vodu a na hladině mastný povlak.Jikry jsou zaprášené a zachlupaťené.Nevím čím to je, ale jde to nějak napravit a zachránit je nebo jsou nadobro ztraceni.Nevím jak k tomu mohlo dojít, pravidelná cirkulace vody je tam zajiˇštěná.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 05:03:49 • 0.86 s