0 • 4 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Čichavec zakrslý - co s rozplavaným potěrem? 

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 238x
17.02.08 18:27:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektomaskupilik® – Čichavec zakrslý - co s rozplavaným potěrem?
Potřebuju pomoc, co mám dělat s rozplavaným potěrem čichavce zakrslého. Samce jsem přelovil a žádné jiné ryby v malé nádrži nejsou (12L).Na hladině jsou zbytky hnízda a hodně riccie. Teplota je 26,5'C. Mám je nějak začít krmit a popřípadě čím?Mám jemný prášek pro potěr ale to mi asi žrát nebudou. Poraďte prosím, je to pro mě poprvé :-( hop
17.02.08 18:33:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfantasta®
Rozkrmit plůdek čichavců je docela kumšt. Přijímá jen velice drobnou, aktivně se pohybující potravu. Nejlíp se osvědčila monokultura trepek. Trepka je druh nálevníka proto se musí zkrmovat opatrně jen co potěr stačí sblajznout. Nauplie artemií se dají použít až když potěr trochu odroste. Jsou pro ně moc velké a mohly by se tím zalknout.
17.02.08 18:35:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektomaskupilik® – Re: fantasta
Já jsem v životě nepřišel do styku s živou potravou, ale slyšel jsem o uvařeném vaječném žloutku.. To by nestačilo?
17.02.08 18:40:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfantasta® – Re: tomaskupilik
Zkusit to můžeš, ale já bych na to moc nesázel. Ten potěr má strašně malou tlamku. Nevím jestli bude přijímat mlhu ze žloutku. Navíc to strašně kazí vodu. Právě čichavci se při odchovu bez živé potravy obejdou jen ztěží. Hodně štěstí.
17.02.08 18:43:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektomaskupilik® – Re: fantasta
A když se tedy dám na živou potravu - jak ty říkáš monokultura trepek či artemii, tak nevíš kde jí můžu sehnat???
17.02.08 19:02:17 / 17.02.08 19:10:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfantasta® – Re: tomaskupilik
Artemku seženeš v kdejakém e-shopu a s trepkou bude trochu problém. Zkus pohledat na netu laboratorní monokulturu trepek. U té je jistota že bude čistá.
Našel jsem v jedné hooodně staré knížce návod na domácí pěstování trepky. Do zavařovačky dáme rostlinné zbytky, zalejeme vodou a postavíme na slunce. Asi po týdnu je v láhvi vznášející se "prášek" - trepky. Ty nasajeme pipetou a přendáme do jiné nádoby s převařenou vodou. Krmíme dvěma malými kapkami mléka nebo zkynutým droždím.
17.02.08 19:08:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektomaskupilik® – Re: fantasta
V akvaristických prodejnách asi artemii neseženu co?
17.02.08 19:11:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfantasta® – Re: tomaskupilik
Já myslím, že menší balení jo. Tady v Budějicích je mají.
17.02.08 19:19:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektomaskupilik® – Re: fantasta
Jeden můj známej, mj chovatel a prodejce rybek mi řekl, že se nemám zabývat živou potravou, ale používat ten vaječnej žloutek. A mluvil právě o čichavcích.. :-O
17.02.08 19:22:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfantasta® – Re: tomaskupilik
Zkus a uvidíš. Já odchovával jen živým krmením. Se žloutkem jsem nikdy u čerstvě rozplavaných čichavců zakrslých neuspěl. Jestli se Ti povede to odchovat tak mi dej vědět. ahoj
17.02.08 19:28:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekUnnamed® – Re: tomaskupilik
Kdyz budes kazdy den odkalovat, tak je mlhovina docela dobre krmivo ale na zivou to stejne nema.
17.02.08 19:37:37  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektomaskupilik® – Re: Unnamed
Jak mám odkalovat tak abych nenasál ten potěr? (odkaluju vzduchovací hadičkou..)
17.02.08 19:41:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekUnnamed® – Re: tomaskupilik
davej pozor a poter, ktery vsajes, tam opatrne vrat,ne sitkou ale treba zvonem, nebo malou nadobou vibirej ze sitky, to proto, aby zustaly ve vode.
17.02.08 19:42:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMatýsek®
Mam skušenosti a říkam žloutek je zachrana neš by umřeli hladem tak to sblajznou ale trepky jsou
žive a nejlepší skus v akvaristice protogen nic moc ale jdeto neš se ti namnoží trepky.hlavně krm malo a často!!!tak skoušej a ať se ti daří.Ale jestli je to tvůj první potěr tak nebuť sklamaný když ti to umře.Krytycký je tak asi9 den to umírají hladem a pak když se jim tvoří labirint.
17.02.08 19:57:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektomaskupilik® – Re: Matýsek
Budu tedy zkoušet ten žloutek.A o tom 9. dnu + doba, kdy se nadechujou vím. Když mi nepřežijou, tak se nic neděje. Stejnak za 3 týdny nejsem na týden doma takže by mi to nejspíš i tak pochcípalo. Ale aspoň budu mít takhle do té doby zkušenost a pro příště taky palec

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 05:04:38 • 0.866 s